Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ
  • [02] "Μίζες 6 εκ. ευρώ"
  • [03] Διαγωνισμός για το ΕΣΥ
  • [04] Καταγγελίες για προμήθειες
  • [05] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

  • [01] Αύριο η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ

    H ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο δεν δικαιολογείται εφησυχασμός καθώς ακόμη βρίσκεται στο μέσον μίας μεγάλης προσπάθειας. Το μήνυμα αυτό θα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Ενδιάμεση Εκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που θα υποβάλλει στη Βουλή αύριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΤτΕ συστήνει να συνεχιστεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς όμως αυτή να συνοδευτεί με περαιτέρω αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών. Ταυτοχρόνως θα προτείνει συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η εξωστρέφεια της. Για το 2010 η ΤτΕ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Μίζες 6 εκ. ευρώ"

    Μιάμιση ώρα διήρκησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των Ομολόγων η κατά αντιπαράσταση εξέταση του Σοφοκλή Πρινιωτάκη και του Γιώργου Αποστολίδη, με τους δύο να επιμένουν στα όσα αρχικά είχαν υποστηρίξει και να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος διακίνησε «μίζες» έως 6 εκ. ευρώ, ώστε να προωθηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία το επίμαχο ομόλογο των 280 εκ ευρώ.

    Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι οι εκ δια μέτρου αντίθετοι ισχυρισμοί των δύο πρώην συνεταίρων της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι και προφυλακισμένοι, έχει στόχο, είτε να αποπροσανατολίσουν την έρευνα της Επιτροπής, είτε για να ευνοηθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για όσους συμβάλουν στην αποκάλυψη σκανδάλων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Διαγωνισμός για το ΕΣΥ

    Νέο τρόπο προμηθειών ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλο του το εύρος από τις αρχές του 2012 ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους προμηθευτές, με τους οποίους είχε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.

    Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι θα προκύψει, μετά από διαγωνισμό, ιδιωτικός φορέας - πιθανότατα από το εξωτερικό καθώς αντίστοιχοι φορείς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα - ο οποίος έπειτα από διαγωνισμό θα αναλάβει με σύμβαση με το δημόσιο, τη διαδικασία προμήθειας υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία.

    Όσον αφορά τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ο κ. Λοβέρδος ήταν σαφής, εξηγώντας ότι τα ομόλογα τα οποία δεν έχουν πάρει τυπωμένα οι προμηθευτές και αφορούν τις οφειλές μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009 θα τα πάρουν μέχρι το τέλος του 2010.

    Οι προμηθευτές από την πλευρά τους ζήτησαν να λάβουν τα τυπωμένα ομόλογα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2010 οι προμηθευτές θα πληρωθούν τοις μετρητοίς μέχρι το τέλος του 2010 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το 2011 οι αποπληρωμές θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Καταγγελίες για προμήθειες

    Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τεντέ, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας κ. Π. Νικολούδη και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκη παρέπεμψε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας, σοβαρές καταγγελίες που αφορούν διαδικασίες κρατικών προμηθειών και ειδικότερα κλωστοϋφαντουργικών ειδών.

    Το θέμα πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και της νόμιμης έρευνας από κάθε πλευρά, ώστε να εξεταστεί το βάσιμο των καταγγελιών και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία εταιρείας του κλάδου από την οποία ξεκίνησε η έρευνα της υπόθεσης μόνο κατ' επίφαση μπορεί να ονομαστεί η διαδικασία που ακολουθεί το υπουργείο ως διαγωνιστική. Η εταιρεία δηλώνει ότι έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την προμήθεια καλτσών για τις ανάγκες του ΓΕΣ αλλά, όπως σημειώνει, ''πρόκειται για μια ακόμη φορά να αποκλειστεί στο στάδιο των τεχνικών προδιαγραφών για κάποιους απίθανους και εντελώς προσχηματικούς λόγους. Όλο το σύστημα κρατικών προμηθειών είναι παγωμένο με τέτοιο τρόπο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντας μια ολιγομελούς ομάδας επιχειρήσεων και να αποκλείει ή να αποθαρρύνει οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος στη διαδικασία''.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε εφαρμογή συναγερμός για τοπικό τσουνάμι, δεν διαβλέπει όμως απειλή για τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή. Νωρίτερα, ένας ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Σουλαουέσι.

    Στο μεταξύ, οι αρχές της Ινδονησίας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού γύρω από το ηφαίστειο Μεράπι στην Ιάβα και ζήτησαν από τους κατοίκους που ζουν σε κοντινές περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σημειώθηκαν περίπου 500 σεισμικές δονήσεις και ποτάμια λάβας κυλούν στις πλευρές του ηφαιστείου.

    Το επίπεδο συναγερμού έφτασε στο υψηλότερο σημείο στις έξι το πρωί σήμερα (02:00 ώρα Ελλάδας) που σημαίνει ότι αναμένεται έκρηξη του ηφαιστείου.

    "Το επίπεδο του μάγματος ανεβαίνει εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας και τώρα βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρα κάτω από τον κρατήρα", δήλωσε ο σεισμολόγος Σουρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 18:30:23 UTC