Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τομή το "Μέτωπο Αλληλεγγύης"
  • [02] "Εκβιαστικά διλήμματα"
  • [03] "Απόπειρα χειραγώγησης"

  • [01] Τομή το "Μέτωπο Αλληλεγγύης"

    "Υπάρχει το εξής παράδοξο σήμερα: Η κοινωνία είναι υπό μεγάλη πίεση, άρα οι ιδέες, οι αξίες, οι στόχοι της Αριστεράς θα έπρεπε να είναι σε πολύ μεγάλη ζήτηση: κοινωνική δικαιοσύνη, βελτίωση των εισοδημάτων, δημοκρατία, ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλες οι κατακτήσεις αυτές σήμερα πέφτουν και ενώ ο κόσμος έχει ανάγκη την Αριστερά, αυτό που εκφράζεται ως Αριστερά μέσα από τα επίσημα σχήματα δεν μπορεί να την εκφράσει. Αυτή την τομή πήραμε εμείς με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με την "Αττική", όχι για να διαιρέσουμε, όχι για να δημιουργήσουμε τη βάση για να κάνουμε κόμματα κ.λ.π, αλλά για να δημιουργήσουμε τη βάση να έχουμε μια Αριστερά σαν κι αυτή που είδαμε με το άρθρο 16, σαν κι αυτή που είδαμε μόνη της να τη χτυπούν οι πάντες, να στέκεται δίπλα στη νέα γενιά το Δεκέμβρη, όταν η νέα γενιά είχε πρώτη απ` όλους μας κατανοήσει και διαισθανθεί τη μεγάλη κρίση του συστήματος".

    Αυτά τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του και της ανταλλαγής απόψεων με τους εργαζομένους στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Στη συνέντευξή του ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι η πιθανότητα να σημειωθεί ήττα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, για να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, αποτελεί αισιοδοξία, αποτελεί ελπίδα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Καταδίκη των δυο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ, ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της σήμερα στον Περισσό, ως απάντηση στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

    Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε εκβιασμό προς το λαό το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός: ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις 7 και τις 14 Νοεμβρίου να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ και εκτίμησε ότι δεν θα επέλθει καμιά αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, αν, για παράδειγμα, ψηφιστούν, όπως είπε, υποψήφιοι που απλώς εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο.

    Προέβλεψε δε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και προετοιμάζονται σενάρια συνεργασίας, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε τρία έως πέντε χρόνια, ενώ σχετικά με τη δήλωση υποστήριξης του Κ. Μητσοτάκη προς τον Γ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν πετάει μπαρούφες, είναι έμπειρος αστός πολιτικός και θέλουν να μην αφυπνιστεί ο λαός".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Απόπειρα χειραγώγησης"

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που οδηγεί πολλά χρόνια πίσω τον πολιτικό μας πολιτισμό και τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί η κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές.

    Με επίκεντρο τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο Α. Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξη τύπου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του κ. Παπανδρέου προσωπικά, τονίζοντας ότι ο κύκλος της μεταπολίτευσης άνοιξε με τον εκβιασμό «Καραμανλής ή τανκς» και κλείνει με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και ενώ η χώρα μπαίνει στο «γύψο των αγορών».

    Ο κ. Παπανδρέου, είπε ο κ. Τσίπρας, συμπεριφέρεται περισσότερο ως ο άνθρωπος των αγορών, παρά ως εκλεγμένος πρωθυπουργός, ευτελίζοντας έτσι τη δημοκρατία, και έκανε λόγο για "πολιτικό παράδοξο" σημειώνοντας πως «αν ισχύει αυτό που είπε ό πρωθυπουργός ότι οι αγορές έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία μας τότε γιατί κάνουμε ακριβώς ό,τι μας ζητάνε;»

    Τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να δώσουν προοπτική κι ελπίδα στον λαό, ενώ υπογράμμισε ότι η αποχή δεν είναι μήνυμα οργής, αντίθετα ευνοεί τον δικομματισμό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 October 2010 - 21:09:40 UTC