Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απολύτως προαιρετική η περαίωση"
  • [02] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι
  • [03] «Δεν υπάρχουν μπλόφες»
  • [04] "Φοροεισπρακτικό κράτος"
  • [05] "Μύθος και ψέμα"
  • [06] "Εκβιαστικά διλήμματα"
  • [07] «Όχι στο μνημόνιο»

  • [01] "Απολύτως προαιρετική η περαίωση"

    Με αφορμή δημοσιεύματα για την περαίωση το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου, όπως αναφέρει, να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των φορολογούμενων πολιτών που παραλαμβάνουν εκκαθαριστικά σημειώματα και να μην υπάρξουν παρερμηνείες.

    Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η υπαγωγή στις ρυθμίσεις για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών είναι απολύτως προαιρετική και οποιοσδήποτε φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να το αγνοήσει χωρίς καμία επίπτωση".

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι "η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων, ενώ η υπαγωγή του φορολογούμενου στις ρυθμίσεις εκούσιας κατάργησης φορολογικών διαφορών σημαίνει φορολογικό κλείσιμο των χρήσεων που θα επιλέξει να περαιώσει, για τις οποίες δεν χρειάζεται να ελεγχθεί στο μέλλον".

    Το πλήρες κείμενο εδώ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

    Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στο ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην είσοδο της Ελληνικής Τράπεζας, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δέμα με βιβλία.

    Νωρίτερα, εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν σε δέμα, με προορισμό τη γαλλική πρεσβεία και είχε αφεθεί στα γραφεία της ACS, στην Καλλιθέα.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα "Άπαντα του Σουρή" και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

    Η αστυνομία ενημερώθηκε για άλλα πέντε ύποπτα δέματα με προορισμό πρεσβείες.

    Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τη δεύτερη ειδική ανακρίτρια, ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την αποστολή παγιδευμένων φακέλων.

    Πρόταση για την παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων-, με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση, διατυπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας,

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] «Δεν υπάρχουν μπλόφες»

    «Ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες. Υπάρχει μόνο η απόφαση, η ψήφος ευθύνης κάθε πολίτη στις 7 του Νοέμβρη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Κάλεσε τους πολίτες να μην ακολουθήσουν τις «σειρήνες» της «άγονης διαμαρτυρίας» και επανέλαβε το δίλημμα που έχει θέσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέροντας ότι προϋπόθεση για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας, είναι η ενότητα, η αφοσίωση, η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Φοροεισπρακτικό κράτος"

    Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και πρόβαλε την «κοινωνική οικονομία της αγοράς» ή «κοινωνικό φιλελευθερισμό» ως την ιδεολογική βάση της δικής του οικονομικής πρότασης.

    «Σήμερα, στην Ελλάδα, παραλύουν τα πάντα, το φοροεισπρακτικό κράτος συνθλίβει τα πάντα, χωρίς αποτέλεσμα και η οικονομική δραστηριότητα παραλύει, δεν είναι οικονομία, είναι "ερημοποίηση"», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να διαφωνήσουμε και να δείξουμε τον άλλο δρόμο».

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «υποβάλλει τον λαό σε τεράστιες θυσίες, αλλά δεν μηδενίζει το έλλειμμα, εξαγγέλλει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί σε μια τετραετία με μιάμιση φορά μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ελλείμματος απ' ό, τι πριν μπει στο πρόγραμμα». Κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να απορρίψουμε αυτό το πρόγραμμα, όχι, βέβαια, για να γυρίσουμε στην εποχή που το κράτος αναδιένειμε δανεικά και ψευδαισθήσεις κοινωνικής πολιτικής και ευημερίας. Κάθε άλλο! Αλλά για να εξυγιάνουμε αληθινά τη χώρα. Με Ανάπτυξη, όχι με ασφυξία. Με αλλαγή Οικονομικού μοντέλου, ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις και εξωστρέφεια, όχι με καταναλωτικές δαπάνες».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Μύθος και ψέμα"

    "Όχι μόνο δεν έχει συγκροτηθεί -και πως ήταν δυνατόν να συγκροτηθεί;- αλλά εμείς λέμε στο λαό ότι τα αντιμνημονιακά συνθήματα της ΝΔ είναι παγίδα, ότι η αντιμνημονιακή της θέση είναι μύθος και ψέμα", τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "902", κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί συγκρότησης κοινού αντιμνημονιακού μετώπου με τη ΝΔ.

    Επισήμανε δε πως δεν είναι τυχαία η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ Αντ. Σαμαρά ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο για να υπάρχει συνέχεια και σημείωσε ότι οι προτάσεις της ΝΔ δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ αλλαγή σημαίνει "ασυνέχεια με την προηγούμενη πολιτική, όχι αλλαγή προσώπων και κόμματος".

    Αναφορικά με το "κλίμα των ημερών" και το "σκηνικό τρομοκρατίας", η κ. Παπαρήγα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν "δύο τινά" σε σχέση με την αναφορά του πρωθυπουργού για "αποσταθεροποίθηση" στη διακαναλική συνέντευξη και των γεγονότων των ημερών: "Ή είναι μια ενέργεια ενδεχομένως άσχετη, αλλά που αξιοποιήθηκε από διάφορους κύκλους, ή είναι μια ενέργεια που αφέθηκε να εκδηλωθεί γιατί θα βοηθούσε το κλίμα".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Απαιτείται η δημιουργία μιας κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβουλεύσεις, προκειμένου να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

    Στην κεντρική ομιλία του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Κ. Καραμανλή και να εγκαταλείψει, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για εκλογές και τόνισε ότι ζητά από τον κ. Παπούλια, με τον προσήκοντα σεβασμό, να καλέσει τους αρχηγούς για διαβουλεύσεις.

    Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν άφησε έξω από την κριτική του την Αριστερά, για την οποία είπε ότι η χώρα κινδυνεύει από τις ακρότητες της.

    Χαρακτήρισε εκβιαστικά τα διλήμματα των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά και υποστήριξε ότι δεν περίμενε ότι θα έφευγε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, που, όπως είπε, διαθέτει ο πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] «Όχι στο μνημόνιο»

    Στην οικονομική κρίση και το μνημόνιο εστίασε την ομιλία του στα Γιάννινα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση του κόμματός του, όπου μίλησαν και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου και για τον Δήμο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

    «Το Μνημόνιο - είπε ο κ. Τσίπρας -, δεν ήλθε για να σωθεί η ελληνική οικονομία από τη χρεοκοπία, αλλά για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είχαν πειστεί τότε οι περισσότεροι ότι είναι μονόδρομος η επιλογή. Τώρα τα νούμερα λένε άλλα. Με 110% χρέος μπήκαμε στο μνημόνιο, με 150% χρέος θα βγούμε από αυτό. Πού είναι λοιπόν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας; Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ο στόχος⦻.

    Καλούμε τους πολίτες στις 7 του Νοέμβρη να πουν «όχι στο μνημόνιο» και να βάλουν τις βάσεις ώστε να απεμπλακούμε από την πολιτική και οικονομική ομηρία, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 November 2010 - 19:30:28 UTC