Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οικουμενική κυβέρνηση"
  • [02] "Τον λογαριασμό στην κάλπη"
  • [03] Οι «ανήσυχοι» Αθηναίοι

  • [01] "Οικουμενική κυβέρνηση"

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, θα υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση συνεννόησης.

    Εκτίμησε επίσης, ότι ουδείς θέλει και ουδείς βλέπει εκλογές, και επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση. Είπε ότι ο ίδιος δεν θα στηρίξει μια διευρυμένη κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και η ΝΔ με τον κ. Σαμαρά.

    Σε δήλωσή του σε γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου προβάλλει το δίλημμα των εκλογών γιατί φοβήθηκε τους βουλευτές του. Υποστήριξε ότι, οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι της χώρας θέλουν εκλογές με λίστα, προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο κ. Παπανδρέου, δημιουργώντας μια συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να προχωρήσει όπως είπε, σε πράγματα με τα οποία εμείς διαφωνούμε.

    Τέλος, ανέφερε ότι οι εκλογές με λίστα, θα δημιουργήσουν δυσκολίες σε ενδεχομένο συνεργασιών και κατέληξε λέγοντας, ότι ο κ. Σαμαράς σεβάστηκε τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες και δεν ξαναμίλησε για "εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ".

    Στη συνέχεια, ο κ.Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή για τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου.

  • * Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στις 10:30 π.μ.(434 Εκλ. Τμήμα).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Τον λογαριασμό στην κάλπη"

    Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει «το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων από τη Δευτέρα» εξέφρασε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή" στο Περιστέρι.

    Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια και το υποκατάστημα του ΙΚΑ, και αναφερόμενος στην περαίωση, είπε ότι τα 800.000 σημειώματα περαίωσης «που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους πολίτες «να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής. Να περαιώσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική που μας οδηγεί σε αδιέξοδο». Επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί με την "εκλογολογία", «επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο»

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ενίσχυση του ψηφοδελτίου "Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο" του Αλ. Μητρόπουλου, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μια προοπτική αντίστασης αλλά και ελπίδας για εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

  • * Ο Α. Τσίπρας θα ασκήσει στις 10.30 το πρωί, το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, 6ο Δημ. Διαμ. Δημοτική Ενότητα στο Εκλογικό Τμήμα : 2702o Διεύθυνση : 27ο & 30ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ - ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ 2-4 (ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ), 11363, ΑΘΗΝΑ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Οι «ανήσυχοι» Αθηναίοι

    Εντοπίζουν «μελανά» σημεία της Αθήνας και επεμβαίνουν. Καθαρίζουν, βάφουν, φυτεύουν, με λίγα λόγια ομορφαίνουν την πόλη. Στόχος τους είναι ο συντονισμός δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό "λίφτινγκ" της Αθήνας. Παρ' όλο που δεν έχουν περάσει δύο μήνες από το πρώτο τους εγχείρημα, αριθμούν ήδη δύο χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη, έχουν 15.500 likes στο facebook και πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων από ιστότοπους και "μπλογκ".

    Οι Atenistas είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας με αγάπη για την πόλη, που πιστεύουν ότι η πρωτεύουσα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία», αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της. Άλλωστε όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, «δεν είναι κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Αθήνα πιστεύοντας στην αναζωογονητική δύναμη της δράσης».

    Η ιστοσελίδα τους βρίσκεται στη διεύθυνση www.atenistas.gr και σε αυτή μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για τις τις δράσεις τους, τα τελευταία νέα της κοινότητας, αλλά και τρόπους για να βοηθήσει στο έργο τους, προτάσεις για επόμενες δράσεις και θέσεις για ζητήματα που αφορούν το αστικό τοπίο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 November 2010 - 7:30:23 UTC