Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η οικονομία στο επίκεντρο
  • [02] Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη
  • [03] Θανατηφόρο τροχαίο στο Τεπελένι

  • [01] Η οικονομία στο επίκεντρο

    Η κατάσταση στην Ελλάδα «βαίνει προς την σταθεροποίησή της», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του στο London School of Economics , προσθέτοντας, πάντως, ότι "είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος".

    Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο υπουργός είπε πως «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις και δεν θα υπάρξουν επενδύσεις όσο οι αγορές είναι κλειστές» και σημείωσε ότι «οι αγορές θα επανέλθουν όταν θα μειωθεί το έλλειμμα και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ανέφερε ότι το πρόγραμμα σταθερότητας στην Ελλάδα είναι "αξιόπιστο" και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αθήνα θα καταφέρει να διορθώσει το έλλειμμά της και να σεβαστεί τους στόχους 2011. Δεδομένης, όμως, της ύφεσης, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε και την ανάγκη λήψης νέων πρόσθετων μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί.

    Στο μεταξύ, στο "μικροσκόπιο" της τρόικας και διεθνών οίκων αξιολόγησης θα τεθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου αφ' ενός να εγκριθεί η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου στο τέλος Δεκεμβρίου και αφ' ετέρου να συνταχθούν οι εκθέσεις σχετικά με τις μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας.

    Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την κατάθεση του τελικού κειμένου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, θα έλθει στην Αθήνα το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, ενώ την ίδια ημέρα θα ανακοινώσει η Eurostat, τα στοιχεία για το έλλειμμα της περιόδου 2006- 2009, το οποίο για το 2009 αναμένεται να υπερβεί το 15% του ΑΕΠ -έναντι 13,8% της πρόβλεψης του προσχεδίου.

    Όσον αφορά τους οίκους αξιολογησης, στελέχη των οίκων Fitch και Moody's θα βρεθούν έως το τέλος του έτους στην Αθήνα, ενώ ο χρηματοοικονομικός όμιλος Morgan Stanley εκτιμά, σε έθεσή του, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο χρηματοδοτικό άρμα της Τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ για διάστημα μακρύτερο του προβλεπομένου από το μνημόνιο.

    Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, θεωρούν ότι υπάρχει αλλαγή στάσης στο εξωτερικό, με το κλίμα για την ελληνική οικονομία να είναι καλύτερο στο τελευταίο διάστημα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη

    Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Την ίδια ώρα αναπτύσσεται έντονη φημολογία και για άλλους βουλευτές και στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα που φέρονται σκέπτονται να ενταχθούν στο νέο κόμμα.

    Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Α. Ανδριανόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Κοτσώνης φέρονται να κινούνται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση. Ακούγεται επίσης και το όνομα του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ μίλησε θετικά για το υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

    Εν τω μεταξύ ο μηχανισμός της κας Ντ. Μπακογιάννη εργάζεται πυρετωδώς για την 21η Νοεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθεί το όνομα, το σύμβολο και η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

    Στελέχη πραγματοποιούν επαφές σε όλη την Ελλάδα, με στόχο στις 21 του μηνός να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση.

    Μάλιστα υπάρχει ήδη και site στο διαδίκτυο στη διεύθυνηση : www.21noemvriou.gr, όπου μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για την εκδήλωση που θα γίνει στο θέατρο Μπάντμιντον.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Θανατηφόρο τροχαίο στο Τεπελένι

    Εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, και 34 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σοβαρά, από χθεσινοβραδινό δυστύχημα, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που εκτελούσε το δρομολόγιο Δυρράχιο- Αθήνα.

    Το λεωφορείο έπεσε από χαράδρα ύψους 100 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία ορισμένοι από τους 49 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 17 ετών, με το ίδιο επώνυμο.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ στον άξονα Τεπελένι - Μπάλσι, κοντά στο χωριό Ζιάι, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

    Η αστυνομία δεν έκανε ακόμη γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, όπου τον τελευταίο καιρό εκτελούνται εργασίες για τη βελτίωση του οδοστρώματος.

    Ο Έλληνας οδηγός του λεωφορείου, Θ.Τ τραυματίσθηκε έλαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί.

    Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 November 2010 - 11:30:17 UTC