Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΕ: Απεργία στις 15 Δεκεμβρίου
  • [02] Διαφημιστική καμπάνια για την περαίωση
  • [03] "Έχει μυστική ατζέντα"
  • [04] "Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων"
  • [05] Στο 12,2% η ανεργία
  • [06] Οι κρίσιμες μάχες στον β΄γύρο
  • [07] Επεκτάσεις της Αττικής Οδού
  • [08] Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

  • [01] ΓΣΕΕ: Απεργία στις 15 Δεκεμβρίου

    Την αντίθεσή της σε κάθε νέο αντεργατικό μέτρο εκφράζει η ΓΣΕΕ με την 24ωρη Γενική Απεργία στις 15 Δεκεμβρίου και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι μαζί με τα συνδικάτα θα δώσει δυναμική και αγωνιστική απάντηση σ' αυτές τις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Διαφημιστική καμπάνια για την περαίωση

    Διαφημιστική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Video

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Έχει μυστική ατζέντα"

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, κατηγορώντας τον για μυστική ατζέντα και ζητώντας από τους ψηφοφόρους να στείλουν πιο ισχυρό μήνυμα την δεύτερη Κυριακή.

    Από την Χίο, όπου περιόδευσε, για να ενισχύσει την υποψηφιότητα για την περιφέρεια Β. Αιγαίου του Π. Βογιατζή, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «μετά τον εκβιασμό και την μπλόφα της πρώτης Κυριακής ο κ. Παπανδρέου άλλαξε και πάλι γραμμή και θυμήθηκε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών».

    Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε «ο κ. Παπανδρέου από την μπλόφα πήγε στην παραπλάνηση πάντα με τον ίδιο στόχο, να αποφύγει να πάρει το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αλλάξει πορεία».

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ψήφισαν οι Έλληνες την πρώτη Κυριακή και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά πως η ψήφος τους την επόμενη Κυριακή θα είναι η πιο αποφασιστική απάντηση στα νέα μέτρα του μνημονίου που έρχονται».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων"

    "Δεν συζητάμε θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα", τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

    Ερωτηθείς εάν αυτό ισχύει και για τις ΔΕΚΟ, επισήμανε ότι "στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ό,τι και στον δημόσιο τομέα" και πρόσθεσε ότι "το να ανοίγουμε μια συζήτηση για τις ΔΕΚΟ προτού ανοίξει το θέμα εξυγίανσής τους, είναι άκαιρο και πουθενά δεν έχει αποτυπωθεί δική μας βούληση να απολυθούν ακόμα και αυτοί οι εργαζόμενοι".

    "Η δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε μέχρι τώρα εγγυάται ότι από εδώ και πέρα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουμε βάλει, θα βγούμε από την κρίση", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Στο 12,2% η ανεργία

    Στο 12,2% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της, και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 613.108 άτομα. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2009 (ποσοστό ανεργίας 9%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.402 άτομα (αύξηση 35,4%), ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2010 (ποσοστό ανεργίας 12%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.073 άτομα (αύξηση 1%).

    Σημειώνεται ότι κατά το β΄ τρίμηνο του 2010 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 11,8% και πλέον θεωρείται μη επιτεύξιμη η πρόβλεψη στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για ποσοστό ανεργίας 11,6% στο σύνολο του έτους. Με βάση, επίσης, το προσχέδιο, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.

    Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τους νέους, καθώς ανέρχεται σε 30,8% στις ηλικίες 15- 24 ετών και σε 16,4% στα άτομα 25- 34 ετών, και τις γυναίκες (15,5% έναντι 9,9% στους άνδρες).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Οι κρίσιμες μάχες στον β΄γύρο

    Συνεχίζονται οι διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Στη σημαντική αυτοδιοικητική μάχη του ββ γύρου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα πρέπει να αποδοκιμασθεί και τη δεύτερη Κυριακή η πολιτική του μνημονίου, δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

    Να εκφραστούν με άκυρο ή λευκό "μαυρίζοντας" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάλεσε το ΚΚΕ τους πολίτες. Ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να υποδείξει συγκεκριμένους υποψήφιους.

    Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά κι Θεσσαλονίκη τάχθηκε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

    Για τη Δημοκρατική Αριστερά στον δεύτερο γύρο, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων θα είναι τα προγράμματα, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.

    Εξάλλου, την αντίθεσή τους στην επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στο Δήμο Αθηναίων και τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, εξέφρασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Επεκτάσεις της Αττικής Οδού

    Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χλμ, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009, περικόπτεται ως μη αποδεκτό περιβαλλοντικά.

    Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι την Βουλιαγμένης (συνολικού μήκους 8χλμ), και την κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη, απ' όπου θα διέρχεται νέος οδικός άξονας που θα συνδέει το συγκεκριμένο τμήμα με την Αττική οδό στο Κορωπί, μήκους περίπου 14 χλμ. 'Ετσι θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση των κατοίκων των νότιων περιοχών του λεκανοπεδίου στο αεροδρόμιο.

    Η μελέτη προχωρά με ταχείς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι αρχές του 2012 θα έχει εγκατασταθεί ο κατασκευαστής.

    Εξάλλου, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή της λεωφόρου Κύμης, τη σύνδεση δηλαδή του Ολυμπιακού Σταδίου με την Εθνική Οδό, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

    Τέλος, σε περίπου δυο χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα Ελευσίνα-Θήβα, που θα συνδέει τις δυο εθνικές οδούς πρακάμπτοντας στην Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

    Μια τριαντάχρονη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών από το Νεοχώρι Ξάνθης, τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ξάνθης, με εμπορική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, που κατευθυνόταν προς την Ξάνθη.

    Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι στη διάβαση Νεοχωρίου του Δήμου Σταυρούπολης Ξάνθης, όταν το λεωφορείο, που είχε επιβάτες μια γυναίκα και ένα παιδί, εγκλωβίστηκε στη διάβαση του τρένου, καθώς τη στιγμή που περνούσε τη σιδηροδρομική γραμμή κατέβηκε η προστατευτική μπάρα.

    Ο οδηγός του λεωφορείου, στην προσπάθειά του να μετακινήσει το αυτοκίνητο, ζήτησε τη βοήθεια της τριαντάχρονης γυναίκας, η οποία με το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε προπορευόταν του λεωφορείου και είχε προλάβει να περάσει τη σιδηροδρομική διάβαση.

    Η τριαντάχρονη βγήκε από το αυτοκίνητό της και επιχείρησε με τα χέρια της να ανεβάσει την μπάρα ώστε να μετακινηθεί το λεωφορείο. Εκείνη τη στιγμή η διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία χτύπησε το λεωφορείο στο πίσω μέρος του. Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί το λεωφορείο και να καταπλακώσει την άτυχη γυναίκα, η οποία βαριά τραυματισμένη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου νοσηλεύεται.

    Ο οδηγός και οι δύο επιβαίνοντες στο λεωφορείο υπέστησαν σοκ και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 November 2010 - 17:30:37 UTC