Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μια ανάσα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο
  • [02] "Δεν αλλάζουν οι στόχοι"
  • [03] Πτώση επιτοκίων
  • [04] Εισαγγελική έρευνα

  • [01] Μια ανάσα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο

    Πυρετός διεργασιών στα επιτελεία των κομμάτων που βρίσκονται μια ανάσα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστες ψήφους.

    Στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων, η αναμέτρηση θα είναι ισχυρη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για τον νικητή του β΄γύρου.

    Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» δήλωσε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

    Για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα πρέπει να αποδοκιμασθεί και τη δεύτερη Κυριακή η πολιτική του μνημονίου, δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

    Να εκφραστούν με άκυρο ή λευκό "μαυρίζοντας" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάλεσε το ΚΚΕ τους πολίτες. Ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να υποδείξει συγκεκριμένους υποψήφιους.

    Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη τάχθηκε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

    Για τη Δημοκρατική Αριστερά στον δεύτερο γύρο, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων θα είναι τα προγράμματα, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.

    Τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Δεν αλλάζουν οι στόχοι"

    Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Βουλή, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού και της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην γαλλική πρωτεύουσα, πραγματοποιείται λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του G- 20 στη Σεούλ και εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στην Ευρώπη.

    Στην αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοϊδης, .Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ.Κατσέλη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν.Λοβέρδος, Επικρατείας Χ.Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης.

    "Δεν θα αφήσουμε τα προβλήματα να χρονίζουν, αλλά τα κοιτάμε κατάματα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τα επιλύσουμε" ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της του ομιλίας στο συνέδριο "NEWSXCHANGE2010", ενώ τόνισε ότι "η αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat δεν αλλάζει τους στόχους της κυβέρνησης για μείωσή του κατά 5,5% φέτος".

    Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασκόπηση των κυβερνητικών πεπραγμένων, και επανέλαβε ότι θα συνεχιστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πτώση επιτοκίων

    Τα ιρλανδικά και πορτογαλικά επιτόκια δανεισμού βρίσκονται σήμερα σε σαφή πτώση, μετά τη χθεσινή άνοδό τους σε ιστορικά ρεκόρ λόγω της ανησυχίας των αγορών για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση των δύο χωρών.

    Στις 13.15 (ώρα Ελλάδας), τα ιρλανδικά επιτόκια των 10ετών ομολόγων είχαν πέσει κατά 6,5%, περνώντας κάτω από το όριο του 8%, στο 7,994%. Χθες είχαν αγγίξει το 9%, επίπεδο στο οποίο δεν είχαν φτάσει ποτέ μετά την υιοθέτηση του ευρώ.

    Στην Πορτογαλία, τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων, που είχαν φτάσει την Τετάρτη πάνω από το 7%, έπεφταν στο 6,588%.

    Η Ιρλανδία έχει επαρκή χρηματοδότηση ως τον Ιούνιο του 2011 και διαθέτει σημαντικά αποθέματα μετρητών, έτσι δεν θα είχε νόημα να απευθυνθεί για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Εισαγγελική έρευνα

    Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για αθλητικά θέματα, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για την καταγγελία που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε βάρος του Παναθηναϊκού.

    Προς τον κ. Σιμιτζόγλου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοινοποίησε το εξώδικο που έστειλε χθες στην Σούπερ Λίγκα και στο οποίο αναφέρει ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου την περασμένη Τρίτη ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο Παναθηναίκός πήρε το πρωτάθλημα με "μη θεμιτά μέσα".

    Ο Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει από την Σούπερ Λίγκα τις κασέτες που καταγράφηκε η επίμαχη συνεδρίαση, ενώ αν χρειαστεί θα καλέσει σε κατάθεση τους κ.κ. Μαρινάκη και Πατέρα, αλλά και όποιον άλλο μάρτυρα χρειαστεί ώστε να επιβεβαιωθεί το περιστατικό.

    Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, έγγραφα της UEFA, που αφορούν 15 ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, οι οποίοι διεξήχθησαν το 2010 και που φέρονται με διάφορους βαθμούς υπόνοιας, ως προσυνεννοημένοι. Ο Πάνος Μπιτσαξής ζητά από την Εισαγγελία «την ποινική διερεύνηση των εγκληματικών πράξεων που ενδεχομένως έχουν τελεστεί».

    Τα έγγραφα της UEFA αφορούν τέσσερις ομάδες, οι οποίες κατά την περίοδο 2009-2010, αγωνίζονταν στη Σούπερ Λίγκα, οκτώ ομάδες που μετείχαν στη Β΄ Εθνική και μία ομάδα που αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 November 2010 - 15:30:20 UTC