Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί, στο Παρίσι
  • [02] Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
  • [03] "Ανανεωμένη η ΝΔ"
  • [04] Συλλαλητήρια για μνημόνιο
  • [05] Με θέληση για ζωή

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί, στο Παρίσι

    Την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Παρίσι, θα κηρύξει (στις 11 ώρα Ελλάδας) ο 'Ελληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΣΔ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Τα βασικά θέματα που πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο είναι η παγκόσμια οικονομία, η κλιματική αλλαγή και η επίλυση των συγκρούσεων. Επίσης, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ομάδας των 20.

    Το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

    Οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμπράξουν από κοινού όλοι μαζί για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Οπως ανέφερε, οι πολίτες απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης και έδωσαν μια καθαρή τριετία δουλειάς στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία και την ανάταξη της χώρας. Έχουμε, όπως τόνισε, τρία χρόνια για να κάνουμε ό,τι δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις, για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη με την καθιερωμένη πορεία

    Η Επιτροπή εορτασμού, στην οποία μετέχουν οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, έστειλε επιστολή στα μέλη της, στην οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος συγκαλεί διευρυμένη επιτροπή εορτασμού, με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης της 17ης Νοεμβρίου να είναι αντικείμενο ευρείας εκπροσώπησης των εργαζομένων, των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των πολιτών.

    Η σύγκλητος προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή του ιδρύματος στις εκδηλώσεις με επικεφαλής τις διοικητικές αρχές όλων των επιπέδων, τα μέλη ΔΕΠ, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις.

    Αυξημένη περιφρούρηση μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου, αποφασίσθηκε φέτος από τις πρυτανικές αρχές.

    «Επαγρύπνηση και εγρήγορση» για το τριήμερο του εορτασμού είναι το «σύνθημα» και των υπολοίπων πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας. Σε σύσκεψη που έγινε, πριν από λίγες ημέρες, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, δεν ήταν λίγοι οι πρυτάνεις που ζήτησαν «διακριτική παρουσία της Αστυνομίας».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Ανανεωμένη η ΝΔ"

    «Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και συνεχάρη εκείνους που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και εκείνους που έχασαν, για τον αγώνα τους και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στους εκλεγέντες.

    «Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε ότι βγαίνει δυνατή γιατί κέρδισε 33 νομούς έναντι έξι που θα κέρδιζε με τα ποσοστά του 2009, ανανεωμένη γιατί κερδίσε πέντε περιφέρειες, υπεύθυνη γιατί σε περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και να προτείνει νέα πρόσωπα.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής, λέγοντας ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έπεσε από τις 10,5 μονάδες των περυσινών εκλογών σε διαφορά κάτω από δύο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα.

    «Εμείς το μήνυμα το πήραμε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις και τις θέσεις μας θέλουμε να δώσουμε ελπίδες στον λαό. Και εκείνοι που ψήφισαν και εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ασφυξία την κοινωνία και σε απόγνωση την κοινωνία».

    Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι από σήμερα η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας, ο δρόμος της ελπίδας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Συλλαλητήρια για μνημόνιο

    Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα, από τα κόμματα της Αριστεράς, κατά του μνημονίου και της τρόικας.

    Το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς διοργανώνει, στις 5 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Πολυτεχνείου και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας. Συγκεντρώσεις και πορείες σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Με θέληση για ζωή

    Ήρθαν στην Ελλάδα κυνηγημένοι από τη μοίρα που τούς επέβαλε το πολιτικό καθεστώς και οι συνθήκες επιβίωσης στη χώρα τους. Παιδιά ακόμα, μακριά από γονείς και συγγενείς, διέσχισαν χιλιάδες χιλιόμετρα με μια αλλαξιά ρούχα ως αποσκευή και μια φωτογραφία ή ένα μενταγιόν στο στέρνο, για να μην ξεχνούν το χτύπο της καρδιάς από την αγάπη που άφησαν πίσω τους.

    Ο Μουσά και ο Αλί είναι δύο έφηβοι από το Αφγανιστάν, που φιλοξενούνται μαζί με άλλους 19 στο "Σπίτι της Άρσις", στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ξεριζωμένοι από τη χώρα τους, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, προτού συνεχίσουν το ταξίδι περιπλάνησης σε άλλες πατρίδες. Επειδή, όλοι, θεωρούν την Ελλάδα ενδιάμεσο σταθμό στα σχέδιά τους για το μέλλον. Ο Μουσά θέλει να πάει στη Σουηδία και ο Αλί στη Δανία. Προσπάθησαν ήδη να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, περνώντας, κρυμμένοι σε νταλίκες, από την Πάτρα στην Ιταλία, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τώρα, μένουν στον ξενώνα και, όπως φαίνεται, καταστρώνουν τα επόμενα σχέδια (δια)φυγής τουςβ¦

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 November 2010 - 9:30:24 UTC