Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θετική η Γαλλία στην επιμήκυνση αποπληρωμής"
  • [02] Υπόθεση Siemens. Καταζητούμενος ο Φ. Γιούνγκ
  • [03] Συλλαλητήρια για το μνημόνιο

  • [01] "Θετική η Γαλλία στην επιμήκυνση αποπληρωμής"

    Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Συνάντηση με Ν. Σαρκοζί

    Σύμπτωση απόψεων στο θέμα της θεσμοθέτησης του Μηχανισμού Στήριξης μέσα από τη συνθήκη της Λισαβόνας, διαπιστώθηκε στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ν. Σαρκοζί, στο Παρίσι.

    Ο μηχανισμός αυτός θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της οικονομικής διακυβέρνησης, η έλλειψη της οποίας δημιουργεί ανισορροπίες, δυσκολίες και θύματα όπως η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, που πλήττονται από τις διαθέσεις και την ανασφάλεια των διεθνών αγορών, είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού θα βοηθηθούν χώρες στην αναδιοργάνωσή τους, αλλά και στην ανάπτυξη.

    Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρότασή του για τη θέσπιση ενός νέου φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών ώστε να υπάρξουν έσοδα τόσο για τις χώρες-μέλη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    "Τα χρήματα αυτά", είπε ο πρωθυπουργός, "σε συνδυασμό και με ένα φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον μηχανισμό στήριξης ως παρακαταθήκη για την αντιμετώπιση της όποιας νέας κρίσης αλλά και της ανάπτυξης στην ΕΕ".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Υπόθεση Siemens. Καταζητούμενος ο Φ. Γιούνγκ

    Καταζητούμενος είναι πλέον ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος Φόλκερ Γιούνγκ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος του οι εφέτες ανακριτές της υπόθεσης των λεγόμενων "ωφέλιμων πληρωμών από τα μαύρα ταμεία" της μητρικής εταιρίας.

    Ο Γιουνγκ, που δεν παρουσιάστηκε από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου - έχει κατοικία στον Δρυό - , όπως ορίζεται στους όρους που του επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2009 μετά την απολογία του, είναι επισήμως πλέον καταζητούμενος καθώς μετά το μεσημέρι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του για τις δύο κακουργηματικές κατηγορίες που τον βαρύνουν.

    Οι Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης, όπως και η Εισαγγελία Εφετών, ενημερώθηκαν επισήμως σήμερα το πρωί ότι το πρώην μεγαλοστέλεχος της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ και μέλος του ΔΣ της μητρικής, δεν έχει τηρήσει τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Η πληροφορία υπήρχε από το Σάββατο το απόγευμα καθώς είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία από ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» ότι ο γερμανός κατηγορούμενος βρίσκεται στο Μόναχο. Ωστόσο, ουδείς στην Εισαγγελία Εφετών είχε επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξε προφορική, άτυπη ενημέρωση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Για το όλο θέμα διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διερευνηθεί το πως διέφυγε ο κατηγορούμενος, αλλά και να εντοπιστούν οι ευθύνες αρμοδίων στην υπόθεση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Συλλαλητήρια για το μνημόνιο

    Συλλαλητήριο κατά του μνημονίου πραγματοποίησε, το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στους συγκεντρωμένους για την «αντιμνημονιακή πολιτική του ΚΚΕ», αλλά και για «τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και για τις αλλαγές που επιφέρει στον λαό η εφαρμογή του μνημονίου».

    Εξάλλου, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς διοργάνωσε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας.

    Mικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, πριν και μετά το Προπύλαια, καθώς ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε υποκαταστήματα Τραπεζών και έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

    Η ομάδα αυτή βρισκόταν στα μετόπισθεν της πορείας που πραγματοποίησαν το Συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και φοιτητές.

    Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 November 2010 - 19:30:19 UTC