Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο τα συμπεράσματα της "τρόικα"
  • [02] Βιολογικά προϊόντα: Ανερχόμενη αγορά για τους απαιτητικούς...
  • [03] Νέο κόμμα από την Μπακογιάννη
  • [04] Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ
  • [05] Απορρίπτουν το μοντέλο
  • [06] Νέα διάκριση του "Κυνόδοντα"
  • [07] Ανοικτή και τον χειμώνα

  • [01] Αύριο τα συμπεράσματα της "τρόικα"

    Για την πορεία των μαραθώνιων συζητήσεων με την τρόικα ενημέρωσε, χθες, τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία του συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα τα οποία εξετάστηκαν στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με το κλιμάκιο της "τρόικα" αφορούσαν στα εργασιακά και ειδικότερα το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων, καθώς επίσης και στο ζήτημα των μετατάξεων στις ΔΕΚΟ.

    Οι αξιωματούχοι της "τρόικα" θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, σε συνέντευξη Τύπου που δοθεί αύριο, Τρίτη.

    Με βάση το πόρισμα που θα συντάξουν, θα εγκριθεί από το ΔΝΤ και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης, η τρίτη δόση, ύψους 9 δισ. ευρώ, προς τη χώρα.

    Ειδικότερα, το τμήμα της δόσης που αναλογεί στο ΔΝΤ αναμένεται να εκταμιευθεί από το Ταμείο εντός του Δεκεμβρίου, ενώ εκείνο που αναλογεί στην ευρωζώνη αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιανουάριο 2011.

    Στη μία το μεσημέρι σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Βιολογικά προϊόντα: Ανερχόμενη αγορά για τους απαιτητικούς...

    Από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι τις λαϊκές αγορές και τους «πράσινους» ξενώνες, τα προϊόντα με οικολογική ετικέτα κερδίζουν διαρκώς πόντους, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές τα προτιμούν, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερα από τα συμβατικά.

    Έτσι, οι Έλληνες καταναλωτές, παρότι -λόγω οικονομικής κρίσης- έχουν περιορίσει τα έξοδά τους και στο σούπερ μάρκετ, δείχνουν σταθερή προτίμηση στην κατανάλωση ποιοτικών τροφίμων, δεδομένης της ανησυχίας για το αν αυτό που τρώμε, είναι πραγματικά ασφαλές, της διάθεσης αναζήτησης της γεύσης και της ποιότητας, όσο και της επιθυμίας και ανάγκης να διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον.

    Είναι, όμως, πράγματι πιο υγιεινά και θρεπτικά, τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας; Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι για την αυθεντικότητά τους; Και για ποιο λόγο παραμένουν πιο ακριβά από τα συμβατικά προϊόντα;

    Η βιολογική καλλιέργεια είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης αγροτικών προϊόντων, που προστατεύει το περιβάλλον σε όλα τα στάδια διαχείρισης του οικοσυστήματος, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών. Για να χαρακτηριστεί βιολογικό ένα προϊόν, πρέπει να πληρεί πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Νέο κόμμα από την Μπακογιάννη

    Με χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί και σύμβολο ένα δέντρο ελιάς η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία". Προσδιόρισε ότι το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο και πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα.

    Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε στο θέατρο Μπάτμιτον και παρόντες ήταν περίπου πέντε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν από την κυρία Μπακογιάννη να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

    Η κυρία Μπακογιάννη ανέπτυξε τις βασικές αρχές και αξίες της "Δημοκρατικής Συμμαχίας". Είπε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην " περιοχή" του 20%.

    Παρόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

    Η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει τον Μάρτιο.

    Κύκλοι της Ρηγίλλης, σχολιάζοντας την ίδρυση του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία" έλεγαν ότι "η κυρία Μπακογιάννη επαναβεβαίωσε τη συμπαράταξή της με τον κύριο Παπανδρέου".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ

    Απεργία στους ΟΤΑ έως την Τρίτη

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και την Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες (σ.σ. οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν απεργία και την Παρασκευή), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές).

    Επίσης μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους του Συλλόγους μέλη της να προχωρήσουν σήμερα σε Γενικές Συνελεύσεις, για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Τέλος, καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και πορεία στη συνέχεια προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά το πέρας της πορείας, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, θα αποφασιστεί η περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Δίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

    Τπ Δ.Σ της ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, δίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 μέχρι 16.00 για την απογευματινή βάρδια. Η κινητοποίηση αφορά τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα τη μετατροπή όλων των προσλήψεων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ σε κανονικές προσλήψεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Απορρίπτουν το μοντέλο

    Απορρίπτουν το μοντέλο διοίκησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προτείνει το υπουργείο Παιδείας, οι Πρόεδροι των ΤΕΙ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους οι Πρόεδροι επισημαίνουν ότι οι θέσεις και οι απόψεις τους δεν ελήφθησαν υπβ όψιν από το υπουργείο Παιδείας.

    Η Σύνοδος των Προέδρων, πάντως, «επιφυλάχθηκε να εξετάσει σε βάθος τις επιπτώσεις της ενδεχόμενης εφαρμογής του προτεινόμενου μοντέλου, που μεταφέρει την ευθύνη διοίκησης από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα σε χώρους ξένους προς αυτήν, που όντως λειτουργούν με άλλα κριτήρια και αρχές. Ωστόσο, είναι πιθανόν, με την ευθύνη των ιδίων των ΑΕΙ, η με μέτρο επιλογή προσωπικοτήτων σε όργανα διοίκησης, ίσως να αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει σε ένα λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο μοντέλο Διαχείρισης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει ένα ΑΕΙ αποτελεσματικό, αναγνωρίσιμο και κοινωνικά υπόλογο, δεν είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνεται. Αμφισβητεί ότι είναι δυνατό να υπάρξουν προσωπικότητες ισχυρές και ενεργές που θα ενταχθούν στο διοικητικό πλαίσιο των ΑΕΙ και θα υπηρετήσουν τον Θεσμό. Πρωτεύει η οικοδόμηση κουλτούρας ποιότητος στα ΑΕΙ καθώς και αντικειμενικής και αξιοκρατικής λειτουργίας, που δεν διασφαλίζονται με όσα διαλαμβάνονται στο κείμενο".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέα διάκριση του "Κυνόδοντα"

    Η πολυβραβευμένη ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε μία ακόμη τιμητική διάκριση, το πρώτο βραβείο, το «Kingfisher Award» στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας (LIFFe).

    Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ τόνισε ότι η ταινία δημιουργεί σπάνια ατμόσφαιρα ανησυχίας και ότι το μήνυμά της διαβιβάζεται με ανηλεή αμεσότητα, ωστόσο αφήνει ένα παράθυρο για διαφωνίες.

    Στην κριτική επιτροπή του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας συμμετείχαν ο αμερικανός επιλογέας ταινιών για φεστιβάλ, Τσάρλι Κόκεϊ, ο νορβηγός διανομέας ταινιών Φρανκ Λ. Στάβικ και ο σλοβένος συγγραφέας και σκηνοθέτης, Γκόραν Βοϊνοβιτς.

    Το "Kingfisher Award" παρέλαβε υπεύθυνος της παραγωγής της ταινίας.

    Το βραβείο του κοινού απονεμήθηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Technotise - Edit & I» του Σέρβου σκηνοθέτη, Αλέκσα Γκάγιτς, μία δυστοπία που διαδραματίζεται το 2074 στο Βελιγράδι.

    Η κριτική επιτροπή τίμησε επίσης με δύο ειδικές μνείες τη μεξικανική ταινία «To the sea» του Πέδρο Γκονζάλες Ρούμπιο και μία συμπαραγωγή Κολομβίας, Ολλανδίας- Γερμανίας - Αργεντινής, την ταινία «The Wild Journeys» του Κίρο Γκουέρα.

    Το βραβείο FIPRESCI, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου απέσπασε η ταινία της Βρετανίδας Σαμάνθα Μόρτον «The Unloved».

    Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρούς μήκους δόθηκε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Μπερνάρτν Ατάλ για το έργο του «A Bike Ride».

    Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας, που διοργανώθηκε από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου, προβλήθηκαν 117 ταινίες και πουλήθηκαν 47.500 εισιτήρια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Ανοικτή και τον χειμώνα

    Παρατείνεται η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Σπιναλόγκας και τον χειμώνα.

    Την απόφαση έλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από αιτήματα του Δήμου Αγίου Νικολάου και των τοπικών φορέων. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ το νέο ωράριο λειτουργίας θα ισχύσει για τη χειμερινή περίοδο από 28-11-2010 έως 28-2-2011.

    Ο αρχαιολογικός χώρος του μικρού νησιού, στην Κρήτη, δεν ήταν επισκέψιμος από τα τέλη Οκτωβρίου κάθε χρονιάς λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων.

    Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος κατά τα Σαββατοκύριακα. Επίσης θα είναι ανοιχτός και κατά τις ημέρες των εορτών από 22-12-2010 έως 6-1-2011, εξαιρουμένων των επισήμων αργιών. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 09:00-15:00.

    Οργανωμένα γκρουπ και μεγάλες ομάδες ατόμων θα μπορούν να επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας και σε άλλες μέρες της εβδομάδας εκτός Σαββάτου και Κυριακής κατόπιν συνεννοήσεως με τη 13η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 November 2010 - 7:30:24 UTC