Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορέα: Καταδικάζουν την επίθεση
  • [02] ΠΝΟ-Νέα 48ωρη απεργία
  • [03] Στις 16/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο
  • [04] Αντιδράσεις για τα διόδια
  • [05] Εκτός ΚΟ ο Λ.Αυγενάκης
  • [06] ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ανεστάλη η απεργία

  • [01] Κορέα: Καταδικάζουν την επίθεση

    Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εκφράζει η διεθνής κοινότητα μετά τα πυρά πυροβολικού από τη Βόρειο Κορέα κατά νησιού της Νοτίου Κορέας, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες. Την επίθεση καταδικάζουν Ουάσινγκτον, Τόκιο, ΟΗΕ, και ΕΕ, ενώ ανησυχία εκφράζουν Κίνα και Ρωσία.

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-Μπακ δήλωσε ότι η απάντηση στα πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πρέπει να είναι σκληρή.

    Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς σε κατοίκους του νησιού και υλικές ζημίες.

    Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του Αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΠΝΟ-Νέα 48ωρη απεργία

    Τη συνέχιση της απεργίας της για το επόμενο 48ωρο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    Έκκληση προς όλες τις πλευρές να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη, απηύθυνε το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, μέχρι τις 06.00 της 26ης Νοεμβρίου, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

    Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στις 16/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο

    Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

    Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 19-12-2010. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

    Η ομοσπονδία αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 15-12-2010 και οι κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου και το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο θα αποφασιστούν σε προσφορότερο χρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αντιδράσεις για τα διόδια

    Με κινητοποιήσεις υποδέχθηκαν τη λειτουργία των νέων διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 191ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

    Για περισσότερο από δύο ώρες οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάστασή τους.

    Στην κινητοποίηση, εκτός από εκπροσώπους φορέων της Λαμίας και κινήσεις πολιτών, μετείχαν και κάτοικοι από την περιοχή του Μώλου και των Καμένων Βούρλων που ζητούν την κατάργηση των διοδίων, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για το παράπλευρο δίκτυο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Εκτός ΚΟ ο Λ.Αυγενάκης

    Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

    Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία" σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες.

    Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι παράλληλα, με επιστολή του, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμπει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

    "Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση", δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ανεστάλη η απεργία

    Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ/ΟΤΑ μετά τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο στην έκτακτη συνάντηση που είχαν μαζί του το μεσημέρι.

    Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από 1/1/2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.

    Έτσι από σήμερα το βράδυ θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 November 2010 - 17:30:34 UTC