Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών"
  • [02] ''Νέα αποστασία'' καταγγέλλει η ΝΔ
  • [03] Διαδηλώσεις σε Λονδίνο-Ρώμη

  • [01] "Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών"

    Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με επίκεντρο το ΕΣΠΑ και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφησή του, τον αναπτυξιακό νόμο καθώς επίσης και τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το σχέδιο δράσης για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να παρουσιαστεί έως το τέλος του χρόνου. Ακόμη, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της αδειοδότησης επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

    Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Αύριο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για θέματα ανάπτυξης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ''Νέα αποστασία'' καταγγέλλει η ΝΔ

    Με τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απαντά ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στο κλίμα εσωστρέφειας που απειλούν να προκαλέσουν οι αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών, λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" της Ντόρας Μπακογιάννη. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι.

    Η ΝΔ θέτει ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τις βουλευτικές έδρες. Υποστηρίζει ότι οι αποχωρήσαντες "δεν εξελέγησαν ως ανεξάρτητοι βουλευτές, ούτε ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι άλλου κόμματος. Ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ" και τους ζητά να παραιτηθούν από τη Βουλή και να παραδώσουν τις έδρες στους επιλαχόντες του κόμματος.

    "Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που κατέβηκαν με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη αλλά και στη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

    Σε ερώτηση για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γ. Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός "νέα αποστασία"».

    Ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Διαδηλώσεις σε Λονδίνο-Ρώμη

    Συμπλοκές σημειώθηκαν στο Λονδίνο μεταξύ της αστυνομίας και των φοιτητών που διαδήλωναν κατά της αύξησης στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.

    Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο, έριξαν πανό εναντίον των αστυνομικών και επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

    Πριν από δύο εβδομάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζεται η έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης διαδήλωσης που συνδέθηκε άμεσα με το πακέτο μείωσης δαπανών για την παιδεία ύψους 81 δις λιρών, το οποίο εισηγήθηκε η κυβέρνηση συμμαχίας τον περασμένο μήνα.

    Σήμερα φοιτητές και μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους σε μία πανεθνική ημέρα δράσης εναντίον των προτάσεων της κυβέρνησης Συντηρητικών-Φιλελευθέρων που περιλαμβάνουν τον τριπλασιασμό σχεδόν των διδάκτρων για τα πανεπιστήμια από τις 3.290 λίρες (3.867 ευρώ) που είναι τώρα στις 6.000 λίρες (7.072 ευρώ) και σε ορισμένες "ειδικές περιπτώσεις" στις 9.000 λίρες (10.505 ευρώ).

    Εξάλλου, συμπλοκές σημάδεψαν τις νέες διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν σήμερα, στη Ρώμη, κατά των αλλαγών στα πανεπιστήμια, που προτείνει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερκουσκόνι.

    Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε πολλούς νόμους τα τελευταία δύο χρόνια που έχουν στόχο να μειωθούν κατά 9 δισεκατομμύρια ευρώ οι δαπάνες για την παιδεία και να εξαλειφθούν 130.000 θέσεις εργασίας την πενταετία 2009-2013.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 November 2010 - 19:30:20 UTC