Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"
  • [02] Ισπανία: Μέτρα για την ανάπτυξη
  • [03] Μ.Θεοδωράκης: Κίνημα Πολιτών
  • [04] Ολοήμερα 25 νοσοκομεία
  • [05] Αύξηση 19,5% στα έσοδα
  • [06] ΣΕΒ: "Εργασία και το Σάββατο"

  • [01] "Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"

    Μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών, κάτω όμως από όρια που θα αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη εφαρμογή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός Εργασίας.

    Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που μας δίνει μία αισιοδοξία ότι θα θέσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει ανοχή, αν όχι συναίνεση, πρόσθεσε η υπουργός.

    Στο μεταξύ, ματαιώθηκε η συνάντηση της κ. Κατσέλη, με τους κοινωνικούς εταίρους μετά τον αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου από 50 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ.

    Εξάλλου, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε στη Βουλή και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Συνάντηση Κ.Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    "Να πληρώσουν και οι έχοντες", ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

    "Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν 'καβούρια' μέσα στην τσέπη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για "πόνο μεγάλο και αβάσταχτο", για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. "Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς" σημείωσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ισπανία: Μέτρα για την ανάπτυξη

    Νέο πακέτο μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, στο πλαίσιο προσπάθειας καθησυχασμού των αγορών σχετικά με την οικονομική σταθερότητα της χώρας

    Τα μέτρα περιλαμβάνουν συμβάσεις παραχώρησης βάσει των οποίων τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης θα τεθούν υπό ιδιωτική διαχείριση, είπε ο Θαπατέρο στη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

    Η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει επίσης το 30% της υπό δημόσιο έλεγχο εταιρία τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων και θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για περίπου 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Με άλλο μέτρο, θα μειωθεί από το Φεβρουάριο η μηνιαία επιδότηση των 426 ευρώ που εισπράττουν όσοι άνεργοι δεν λαμβάνουν άλλο επίδομα ανεργίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μ.Θεοδωράκης: Κίνημα Πολιτών

    Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα" ανακοίνωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης, στην ομιλία του, κάλεσε τους Ελληνες σε "ανυπακοή" απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και "εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις".

    Στην ομιλία του, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί στο να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ολοήμερα 25 νοσοκομεία

    Ξεκινά από σήμερα, η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθηΒ΅ερινά για εξετάσεις και επεΒ΅βάσεις στα δηΒ΅όσια νοσοκοΒ΅εία.

    Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, "Αγία Σοφία", "Αγλαΐα Κυριακού", "Ευαγγελισμός", ΚΑΤ, "Αγιος Σάββας", "Γεννηματάς" Αθήνας, "Ερυθρός", Κρατικό Νίκαιας, "Τζάνειο", "Αττικόν", "Μεταξά", "Θριάσιο", "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, "Θεαγένειο", Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

    Η απόφαση ορίζει, ως ολοήμερη λειτουργία, την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων, που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αύξηση 19,5% στα έσοδα

    Αύξηση κατά 19,5% (5 δισ. ευρώ) σημείωσαν τα έσοδα τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση. Στα έσοδα του Νοεμβρίου περιλαμβάνονται τα περίπου 700 εκατ. ευρώ των προκαταβολών για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

    Ιδιαίτερα σημαντική ήταν, εξάλλου, η αύξηση, κατά 10,4%, τον Νοέμβριο των εσόδων από ΦΠΑ, γεγονός που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων από το ΣΔΟΕ και τα συνεργεία των Εφοριών. Στο τέλος του 11μηνου εφέτος, τα φορολογικά έσοδα ανέρχονταν σε 45,5 δις. και ήταν αυξημένα κατά 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] ΣΕΒ: "Εργασία και το Σάββατο"

    Εργασία και το Σάββατο με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας σε ορίζοντα τετραμήνου, προτείνει ο ΣΕΒ. Στα εργασιακά οι προτάσεις του ΣΕΒ προβλέπουν ακόμη να μειωθεί στο μισό (από 8 σε 4 %) το ποσοστό των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.α.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

    Ο ΣΕΒ παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη μελέτη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Τα εμπόδια που καταγράφονται ξεπερνούν τα 230 (η υποχρέωση από το μνημόνιο ήταν να καταγραφούν 30) και εκτείνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης: από την αδειοδότηση και την καθημερινή λειτουργία μέχρι το κλείσιμο και την εκκαθάριση της εταιρίας.

    Ο Σύνδεσμος εισηγείται, μεταξύ άλλων, απελευθέρωση (κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών) για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, εξορθολογισμό των κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες και τα ταξί. Στο "μέτωπο" των τιμών οι επιχειρήσεις ζητούν ακόμη απελευθέρωση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά, αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, κατάργηση της διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων, κατάργηση της έκδοσης τιμολογίων από τους αγρότες, όπως επίσης και της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αυξήσεις τιμών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις εξαγορές - συγχωνεύσεις. Ζητά επίσης "ορθολογική τιμολόγηση" της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του νερού, όπως επίσης και των λιμενικών υπηρεσιών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 December 2010 - 15:30:24 UTC