Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποιεί για υποβάθμιση
  • [02] ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 4 δισ. σε φοροφυγάδες
  • [03] Ξανά συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ
  • [04] ΠΣΑΤ: Οι κορυφαίοι της χρονιάς
  • [05] Στην περιδίνηση των χρεών
  • [06] Μουσική και Αρχαία Ελλάδα

  • [01] Προειδοποιεί για υποβάθμιση

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι μπορεί να περιορίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο ΒΒ- εάν καταστεί σαφές ότι ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα.

    Η Ελλάδα, ως δυνητικός αποδέκτης της χρηματοδότησης του ESM, μπορεί να τύχει αρνητικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας ανακοίνωσε ο S&P, διατυπώνοντας την ίδια προειδοποίηση που είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.

    Η απόφαση για το κατά πόσον θα προχωρήσει η υποβάθμιση της Ελλάδας θα ληφθεί εντός του επομένου τριμήνου, αναφέρει o S&P.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 4 δισ. σε φοροφυγάδες

    Ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μεγαλογιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, 1.500 επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αλλά και οίκοι μόδας έχουν ελεγχθεί το τελευταίο διάστημα από το ΣΔΟΕ οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει πρόστιμα που υπερβαίνουν 4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ελέγχους που έχουν γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

    Ο κ. Καπελέρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 2.250 γιατρούς με εισοδήματα που δεν συνάδουν με το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων. Εξάλλου, τρεις οίκοι μόδας δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ, ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ το χρόνο. Επίσης, 299 φορολογούμενοι δήλωναν το σκάφος τους ως επαγγελματικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ξανά συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ

    Μετά από, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, επανέρχονται στο προσκήνιο τα συνεταιριστικά σούπερ μάρκετ με στόχο την πώληση ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε συνεταιριστική βάση και θα έχουν ανταγωνιστικές τιμές. Μια προσπάθεια που έχει πλέον την στήριξη της ΠΑΣΕΓΕΣ (η κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση) και ευελπιστεί στην στήριξη της πολιτείας καθώς η οικονομική κρίση, οδηγεί πάλι, στις ρίζες.

    Ύστερα από μια περίοδο άνθησης την δεκαετία του '90, οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί που είχαν φτάσει να έχουν περισσότερα από 250 σούπερ μάρκετ, "βούλιαξαν" στον έντονο ανταγωνισμό των πολυεθνικών σούπερ μάρκετ και στις εγγενείς τους δυσκολίες (κακοδιαχείριση, έλλειψη στελεχών εσωτερικούς ανταγωνισμούς, κομματικοποίηση κλπ)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] ΠΣΑΤ: Οι κορυφαίοι της χρονιάς

    Με μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών Αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών και αθλητών-τριών με αναπηρία, που διοργανώνει για 57η συνεχή χρονιά ο ΠΣΑΤ.

    Τα αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους ανά κατηγορία, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου (18:00) στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

    Σύμφωνα, με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο), Λευτέρης Κοσμίδης (Γυμναστική), Βλάσης Μάρας (Γυμναστική).

    Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Βάσω Μιλούση (Γυμναστική), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (Τζούντο), Αλεξάνδρα Τσιάβου (Κωπηλασία).

    Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Αθηναϊκός (Μπάσκετ γυναικών), Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου ανδρών, Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης (Υδατοσφαίριση γυναικών).

    Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Γιώργος Αγγέλου (Γυμναστική), Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Μπάσκετ), Αλεξία Καμένου (Υδατοσφαίριση).

    Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών), Ευστράτιος Νικολαίδης (Στίβος), Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση).

    Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Θεοδώρα Μουτσίου (Σκοποβολή), Μαρία Σταματούλα (Στίβος), Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Στην περιδίνηση των χρεών

    Δημοτικά μέσα ενημέρωσης και ΚΑΠΗ, βρίσκονται στην περιδίνηση από τα χρέη των ΟΤΑ.Αντιμέτωπα με μία μεγάλη περιπέτεια βρίσκονται τα δημοτικά ραδιόφωνα. Τα μικρόφωνά τους κινδυνεύουν να σιγήσουν, αν δεν καταφέρουν να πάρουν παράταση της προθεσμίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, ή να εξαιρεθούν από τον νόμο, που επιβάλλει τη μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες.

    «Παρεξηγημένοι», λοιπόν, οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί, όπως όλα τα δημόσια, ως εύκολη διέξοδος από τους περιορισμούς του δημόσιου λογιστικού για «τακτοποίηση» ημετέρων - όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι - βλέπουν τώρα να μην τους αναγνωρίζονται, ούτε τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα των κοινωφελών ΜΜΕ, όπως η ποιότητα και η πολιτιστική προσφορά, που επιτρέπει η ανεξαρτησία από εμπορικά κριτήρια.

    Όταν, όμως, προτείνεται ως και η περιστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, τότε τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης φαντάζουν περιττή πολυτέλεια.

    Εξοργισμένοι, δηλώνουν και οι ηλικιωμένοι με τα ελλειματικά ταμεία των δήμων, που οδηγούν στην περιστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, ύστερα από τη σχετική έκθεση του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου.

    «Να κοιτάει τα της τραπέζης του και να αφήσει τα άλλα να τα λύσει η κυβέρνηση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Πρέκας, ένας από τους 150-200 καθημερινούς επισκέπτες το 1ο ΚΑΠΗ της Ν. Φιλαδέλφειας (Εφέσσου 4) και προσθέτει: «Από εμάς θα έρθουν να πάρουν χρήματα; Δεν τους φθάνει που μας μείωσαν τις συντάξεις μας κατά 2.000 ευρώ, κόβοντας τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας;».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Μουσική και Αρχαία Ελλάδα

    H Αρχαία ελληνική μουσική είναι από τα λιγότερο «φωτισμένα» κεφάλαια στο ευρύ πεδίο μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού. Αν και γνωρίζουμε πολλά για τον ρόλο της και την διείσδυσή της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, εν τούτοις ένα μεγάλο κομμάτι αυτής, παραμένει ανεξιχνίαστο.

    "Η έλλειψη γραπτών καταλοίπων της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής είχε, για αιώνες, δημιουργήσει την πεποίθηση ότι η Μουσική δεν ήταν ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο κεφάλαιο της τέχνης της Αρχαίας Ελλάδας", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μουσικός Παναγιώτης Στέφος.

    Σταδιακά ωστόσο οι γνώσεις μας για τον ρόλο και την θέση της στην αρχαία Ελλάδα εμπλουτίστηκαν χάρη στην συστηματική έρευνα και τις φιλολογικές πηγές, όπου υπάρχει πλήθος άμεσων και έμμεσων αναφορών.

    Ο Παναγιώτης Στέφος με μακριά καλλιτεχνική πορεία οργάνωσε μια ομάδα με την ονομασία «Λύραυλος» με κύριο στόχο την ανακατασκευή όλων αυτών των αρχαίων ογράνων. Στόχος τους η δημιουργία όσο το δυνατόν, πιο πιστών αντιγράφων, που δεν θα λειτουργούν απλά ως γοητευτικές «μακέτες» αλλά ως πλήρη όργανα, που θα αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τις σωζόμενες «παρτιτούρες».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 December 2010 - 7:30:21 UTC