Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Google: Διαδικτυακή βιβλιοθήκη
  • [02] Τη Δευτέρα το πόρισμα για τη Siemens
  • [03] Ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων
  • [04] "Μέχρι το 2015 το Μετρό Θεσσαλονίκης"
  • [05] Επεισόδια στα συλλαλητήρια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο
  • [06] Σύσκεψη για τα έσοδα
  • [07] "Δραστικές λύσεις"
  • [08] Έκθεση για τη ''Μύρτιδα''
  • [09] Πρωταγωνιστής ένας Έλληνας

  • [01] Google: Διαδικτυακή βιβλιοθήκη

    Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε σήμερα στις ΗΠΑ την διαδικτυακή του βιβλιοθήκη, με πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, ορισμένοι από τους οποίους προσφέρονται δωρεάν.

    Προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, τα βιβλία μπορούν να "φορτωθούν" σε οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω σύνδεσης στο internet, είτε μέσω ειδικών εφαρμογών για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που λειτουργούν με το σύστημα Android, που έχει σχεδιαστεί από την Google, και τα προϊόντα Apple όπως το iPhone και το iPad.

    Πολλές ηλεκτρονικές ταμπλέτες ανάγνωσης, ειδικά κατασκευασμένες από τη Sony, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν στις οθόνες τους τίτλους αυτούς, όχι όμως η ταμπλέτα ανάγνωσης Kindle του διανομέα του Amazon, που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα στην αγορά για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

    "Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον κόσμο", δήλωσε μια εκπρόσωπος της Google, η Τζίνι Χόρνουνγκ. "Συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν βιβλίων, υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια", είπε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Τη Δευτέρα το πόρισμα για τη Siemens

    Μικρή παράταση τριών ημερών πήρε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, ως τη Δευτέρα 13 του μηνός για να καταθέσει το πόρισμά της.

    Αιτία, η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου του "σκληρού δίσκου" από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, ο οποίος παραδόθηκε γι' αυτό το λόγο σήμερα στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη.

    Αφορά την περίοδο 2005-2009, αλλά περιέχει και στοιχεία αρχείου, όπως π.χ. τις συμβάσεις που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο με τη γερμανική εταιρεία από το 1998 και εντεύθεν.

    "Είναι ένα χάος τουλάχιστον 55.000 τίτλων, από όπου μπορεί ενδεχομένως να βρούμε και ενδιαφέροντα πράγματα", σχολίασε ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης, γνωστοποιώντας ότι μία πρώτη εκτίμηση θα δοθεί από τον κ. Σφακιανάκη ως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ τον δίσκο εκτός από τα κόμματα τον επεξεργάζονται η Δικαιοσύνη, η Τράπεζα Ελλάδος, η Αρχή για το βρώμικο χρήμα και η Υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων

    Ξεκίνησε το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της δράσης «digi-content» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) για την ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου, το οποίο αξιοποιείται εμπορικά.

    Απευθύνεται σε κλάδους με εκδοτικές δραστηριότητες (εκδόσεις βιβλίων, επιστημονικών και Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις τύπου) καθώς και σε παρόχους ενημερωτικού περιεχομένου. Η δράση σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υλοποιείται από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ».

    Σκοπός της δράσης "digi-content" είναι να εμπλουτίσει το ελληνικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, ενισχύοντας παράλληλα την ψηφιακή του διάθεση μέσα από πολλαπλά τεχνολογικά κανάλια (ψηφιακοί αναγνώστες βιβλίων, tablet pc, συσκευές κινητής επικοινωνίας). Η δράση διαθέτει συνολικά πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 20 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις σε ευρυζωνικό περιεχόμενο, συνολικού προϋπολογισμού β¬40 εκατ. ευρώ.

    Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» θα διαρκέσει από την 6η Δεκεμβρίου 2010 έως την 14η Ιανουαρίου 2011. Η υποβολή των επενδυτικών προτάσεων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων. Η διαδικασία αξιολόγησης είναι αυτόματη και συγκριτική, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Μέχρι το 2015 το Μετρό Θεσσαλονίκης"

    Τη διαβεβαίωση ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τον βασικό άξονα του μετρό Θεσσαλονίκης και θα δοθεί σε χρήση το αργότερο στις αρχές του 2015, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με φορείς της πόλης στα γραφεία της Αττικό Μετρό.

    Υπογράμμισε ότι συζητείται στο Λουξεμβούργο, μεταξύ του προέδρου της Αττικό Μετρό, Χρήστου Τσίτουρα, και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχου Σακελλάρη, η εξασφάλιση 1 δισ. ευρώ, για τις εργασίες που αφορούν τα έργα νέας γενιάς, δηλαδή επέκτασης προς τη δυτική πλευρά της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΕπ έχει ήδη ανάψει το φως για τη χρηματοδότηση με 600 εκατ. ευρώ προς το Μετρό Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 280 εκατ. ευρώ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι γίνεται διαπραγμάτευση για την επιπλέον χρηματοδότηση από την τράπεζα, ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Συνολικά, το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης μαζί με τις επεκτάσεις του υπολογίζεται στα 3-3,5 δισ. ευρώ -50% δημόσια χρηματοδότηση εξασφαλισμένη- και σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, η επέκταση προς την Καλαμαριά δεν θα καθυστερήσει να ξεκινήσει, δεδομένου ότι ολοκληρώνεται η προεπιλογή εταιριών και θα ακολουθήσει η οριστική δημοπράτηση, που θα αναδείξει και τον τελικό ανάδοχο υλοποίησης των εργασιών. Όπως επεσήμανε, η επέκταση του έργου προς την Καλαμαριά εκτιμάται συνολικά με τις απαλλοτριώσεις στα 600 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την εξυπηρέτηση προς τη Σίνδο, υπογράμμισε ότι πρόκειται να αξιοποιηθεί άμεσα γραμμή του ΟΣΕ, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία προαστιακού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Επεισόδια στα συλλαλητήρια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα επεισόδια, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης και πορείες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Τρία άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα στα Προπύλαια.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν πολίτη τον οποίον ξυλοκόπησαν νεαροί στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επειδή τον θεώρησαν αστυνομικό της Ασφάλειας, μια γυναίκα που υπέστη σοκ όταν έσκασε δίπλα της φωτοβολίδα στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου και έναν ακόμα άνδρα που βρέθηκε τραυματισμένος στη γωνία Αιόλου και Σταδίου, όπου όμως δεν υπήρχαν αστυνομικοί και δεν γνωρίζουν τις συνθήκες τραυματισμού του. Νεαροί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που βρίσκονταν στα Προπύλαια, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, έκαψαν στάση λεωφορείου και έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πυρπόλησαν, μεταφέροντας έναν από τους κάδους, φλεγόμενο, στη μέση της οδού Πανεπιστημίου.

    Ταυτόχρονα, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και σε διμοιρία που βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου με κατεύθυνση την Ομόνοια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα. Επίσης, οι αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν έναν τηλεφωνικό θάλαμο.

    Αφού η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου και τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί "απάντησαν" με χρήση χημικών. Αφού το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων απομακρύνθηκε συντεταγμένα μέσω της οδού Πανεπιστημίου, δυνάμεις των ΜΑΤ κατεδίωξαν κάποιους κουκουλοφόρους μέχρι και την είσοδο του Μετρό της πλατείας Συντάγματος. Επίσης δυνάμεις της ομάδας "Δίας" με μηχανές, παρατάχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας.

    Κουκουλοφόροι, κατά τη διάλυση των συγκεντρωμένων και την επιστροφή των διαδηλωτών προς τα Προπύλαια, παρέμειναν εκεί, όπου συνέχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από τράπεζα στο ύψος του πεζόδρομου της Κοραή. Όχημα της πυροσβεστικής έφθασε στον χώρο για την κατάσβεσή των εστιών, ενώ λίγοι αντιεξουασιαστές παρέμειναν στο χώρο του Πανεπιστημίου.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Ομάδα νεαρών στο ύψος της Σταδίου πέταξε νεράντζια και πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

    Ωστόσο, μια ομάδα περίπου 100 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και προηγούνταν της πορείας πετούσαν κατά μήκος της Σταδίου πέτρες εναντίον καταστημάτων και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να προξενήσουν ζημιές κυρίως σε τζαμαρίες.

    Νωρίτερα, ομάδα μαθητών πέταξε πέτρες και νεράντζια εναντίον του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές.

    Το κέντρο της Αθήνας περιφρουρείται και ουσιαστικά παραμένει κλειστό για την στάση και στάθμευση οχημάτων.

    Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στη συνέχεια κατέληξε στην Καμάρα, από όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί δεύτερη πορεία με τη συμμετοχή φοιτητών.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σε μαθητική πορεία στα Χανιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Σύσκεψη για τα έσοδα

    Σύσκεψη με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής έχει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, με αντικείμενο την πορεία των εσόδων και ειδικότερα την επίτευξη του στόχου για την είσπραξη 5,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2010.

    Στη σύσκεψη εξετάζονται τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η οποία έως τώρα έχει επιφέρει σημαντική αύξηση των εσόδων καθώς επίσης και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς και η διενέργεια ελέγχων για την είσπραξη του ΦΠΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] "Δραστικές λύσεις"

    Πιο δραστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των κερδοσκοπικών πιέσεων έναντι του ευρώ εξετάζει σήμερα το Συμβούλιο Eurogroup που συνεδριάζει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες. Η αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων του ισχύοντος ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αλλά και η έκδοση ευρωομολόγων είναι μερικά από τα θέματα που εξετάζονται για την αποφυγή μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

    Οι πιέσεις για την ενίσχυση του Ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης εντείνονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η βελγική προεδρία της ΕΕ προτείνουν να αυξηθούν τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου. Ο Πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος συμμετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να παροτρύνει την ΕΕ να δρομολογήσει με ταχύτερους ρυθμούς τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης που θα ισχύσει από το 2013, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει την έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία η αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης είναι απαραίτητη.

    Την πρόταση αυτή ενστερνίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Ενισχύοντας τους πόρους του μηχανισμού, υποστήριξε ο Βέλγος υπουργός οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς, θα αντιμετωπιστούν οι κερδοσκόποι που ποντάρουν στην ανεπάρκεια των διαθέσιμων πόρων, σε περίπτωση που χρειαστεί να καταφύγουν στο μηχανισμό κι άλλες χώρες της ευρωζώνης. (Ο υπάρχων ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης παρέχει συνολικά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης 750 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 440 δισ. ευρώ μέσω εγγυήσεων από τις χώρες της ευρωζώνης, 60 δισ. ευρώ από πόρους της ΕΕ και 250 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ).

    Εξάλλου, η έκδοση ευρωομολόγων θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη ένα αποτελεσματικό «όπλο» του ευρώ έναντι των κερδοσκόπων, υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι ιθύνοντες. Παρά τις αντιδράσεις της Γερμανίας, το θέμα των ευρωομολόγων θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup. Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τη συγκεκριμένη πρόταση που παρουσίασαν με άρθρο τους στους Financial Times ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για τις χώρες της ευρωζώνης. Οι δύο πολιτικοί προτείνουν τα ευρωομόλογα να καλύπτουν το δημόσιο χρέος μιας χώρας έως και το 40% του ΑΕΠ της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Έκθεση για τη ''Μύρτιδα''

    Έκθεση ζωγραφικής με έργα 30 Ελλήνων καλλιτεχνών και μαθητών του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου, που προσφέρθηκαν εθελοντικά να συνεισφέρουν στο ερευνητικό πρόγραμμα ''Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν'' εγκαινιάζεται στην γκαλερί ''Μάγκνα'' την προσεχή Τετάρτη.

    Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μ. Παπαγρηγοράκης, ανακοίνωσε ότι το 5% των εσόδων, απο την πώληση των έργων, θα διατεθεί στο ελληνικό τμήμα της Unicef για το πρόγραμμα παιδική θνησιμότητα.

    Η Μύρτις ξαναζωντάνεψε 2.500 χρόνια μετά τον θάνατο της. Τώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την ίδια ερευνητική ομάδα για την αποκάλυψη του προσώπου ενός άντρα και μιας γυναίκας από κρανία που βρέθηκαν στον ίδιο ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό.

    Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] Πρωταγωνιστής ένας Έλληνας

    Από την περασμένη Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, στο Κατάρ μετρούν ήδη αντίστροφα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό και όχι μόνο, γεγονός του πλανήτη, θα φιλοξενηθεί σε δώδεκα χρόνια από σήμερα στη μικρότερη χώρα που έχει αναλάβει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA στέλνουν για πρώτη φορά το Μουντιάλ στη Μέση Ανατολή. Πίσω από αυτή την τεράστια επιτυχία για μια χώρα... λίγο μεγαλύτερη σε έκταση από την Κρήτη «κρύβεται» ένας... Έλληνας. Ο Θανάσης Μπατσίλας! Εκτελεστικός Διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ (QFA) και διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ασιατικού Κυπέλλου (Asian Cup), ο Λαρισαίος τεχνοκράτης εργάστηκε τους τελευταίους είκοσι μήνες ως Στρατηγικός Σύμβουλος της υποψηφιότητας του Κατάρ για το 2022. Είκοσι μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης που στο τέλος, όμως τον δικαίωσαν!

    «Αποτελεί και προσωπική αλλά και ομαδική δικαίωση. Ξεκινήσαμε τρεις άνθρωποι πιστεύοντας σ' αυτό το όραμα και τώρα εκπληρώνουμε το στόχο και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους,» δηλώνει στο ΑΠΕ ο Θανάσης Μπατσίλας από την Ντόχα, όπου ο ίδιος μαζί με τον Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χασάν Αλ Τογιαντί γνώρισαν αποθεωτική υποδοχή κατά την επιστροφή τους από τη Ζυρίχη ως θριαμβευτές.

    «Δεν είχα ζήσει από κοντά δυστυχώς την υποδοχή στην Ελλάδα το 2004, όταν κερδίσαμε το Euro για να μπορώ να συγκρίνω. Αυτό που έζησα όμως στη Ντόχα ήτα προτώγνωρο. Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους να πανηγυρίζουν... ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι το μοναδικό».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 December 2010 - 17:30:32 UTC