Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία
  • [02] Εντοπίστηκε και άλλη γιάφκα στη Γλυφάδα
  • [03] Αυξάνονται οι άποροι στις ουρές των συσσιτίων
  • [04] Επεισόδια και προσαγωγές
  • [05] Διχάζει το ευρωομόλογο
  • [06] "Απαντούν" με απεργία
  • [07] Η πρόληψη σώζει
  • [08] Διαδικτυακή βιβλιοθήκη ο»Ώ

  • [01] Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία

    Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν το απόγευμα κοινωνικοί φορείς, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Αθήνα.

    Συνάντηση με τον Μπαρόζο

    Την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα διέρχεται μία δύσκολη φάση, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι προωθούνται «ιστορικές αλλαγές», που θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο το 2013, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Ο Ζ. Μπαρόζο εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ στις 19 Ιανουαρίου θα εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων των χωρών του ευρώ προς την Ελλάδα, ύψους 6,5 δισ. ευρώ , ενώ, όπως είπε, νωρίτερα, στα τέλη Δεκεμβρίου, θα έχει προηγηθεί η έγκριση για την εκταμίευση 2,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

    Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων, που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Ζ. Μπαρόζο, αφού υπενθύμισε την πολιτική απόφαση που έλαβαν πριν από μία εβδομάδα οι υπουργοί οικονομίας της ΕΕ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα τεχνικά ζητήματα, που απομένουν, θα ρυθμιστούν, ούτως ώστε να εγκριθεί σύντομα η επιμήκυνση προς την Ελλάδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εντοπίστηκε και άλλη γιάφκα στη Γλυφάδα

    Διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες, για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλύφθηκε το Σάββατο εντοπίσθηκε, χθες, από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία της οδού Μυστρά 124 και ερευνάται από συνεργεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά βρέθηκε ενας Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία θα εξετασθούν.

    Παράλληλα, ειδικοί της Σήμανσης παίρνουν δακυτλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άλλα άτομα.

    Το διαμέρισμα είχε νοικιασθεί τον περασμένο Μάιο και πριν λίγες ημέρες ο ενοικιαστής είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.

    Οι έξι νεαροί θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αυξάνονται οι άποροι στις ουρές των συσσιτίων

    Συνωστισμό στο κατώφλι των συσσιτίων δήμων, Αρχιεπισκοπής και ανθρωπιστικών οργανώσεων, δημιουργεί ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και συσσώρευσης μεταναστών/προσφύγων στις ελληνικές μεγαλουπόλεις. Οι ουρές απόρων έξω από τους ορισμένους χώρους εστίασης διογκώνονται, παράλληλα με την αλλαγή της σύνθεσης των ανθρώπων, που τις σχηματίζουν, για την ικανοποίηση της βασικής ανάγκης. Της καθημερινής τους σίτισης.

    Το «φρέσκο αίμα» στα συσσίτια είναι νεόπτωχοι Έλληνες. Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, μόνοι, χωρίς στήριγμα από παιδιά και οικογένεια, θύματα της σκληρής μετάβασης από τη σήψη αυτού του τόπου στην αναγγένησή του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επεισόδια και προσαγωγές

    Τρεις τραυματίες και 84 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ,για εξακρίβωση στοιχείων και για να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή στα επεισόδια.

    Οι τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας πολίτης, τον οποίο ξυλοκόπησαν νεαροί στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επειδή τον θεώρησαν αστυνομικό, μια γυναίκα που υπέστη σοκ όταν έσκασε δίπλα της φωτοβολίδα στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου κι ένας ακόμη άνδρας που τραυματίσθηκε στη γωνία Αιόλου και Σταδίου κάτω από ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Διχάζει το ευρωομόλογο

    Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του, για το κατά πόσον τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα αποδεχθούν την ιδέα της έκδοσης "ευρωομολόγων", παρά τις επίσημες προτροπές της Ιταλίας και του Λουξεμβούργου στο ζήτημα αυτό.

    "Τα ευρωομόλογα είναι ένα πελώριο ιδεολόγημα, για το οποίο πάντως έγινε δημόσιος διάλογος κατά τις τελευταίες 10ετίες", δήλωσε ο κ. Ρεν προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    "Στο πεδίο της διανόησης, η ιδέα αυτή είναι ελκυστική. Πρέπει να θυμίσω πάντως ότι η Επιτροπή, το Μάιο, πρότεινε ως κοινοτικό εργαλείο έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό δημοσιονομικής σταθερότητας", που θα ήταν "βασισμένος σε δανειακές εγγυήσεις μελών της ευρωζώνης" και που "απορρίφθηκε" από τα μέλη της ΕΕ", ανέφερε ο εκπρόσωπος. "Αυτό κατανοώ εγώ, ότι εκεί έχει τώρα φθάσει ο δημόσιος διάλογος" για το ζήτημα.

    Για το ίδιο ζήτημα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε με άρθρό του στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς" ότι "η Ευρώπη πρέπει να διατυπώσει μία συστημική όσο κι ισχυρή απάντηση σε αυτήν την κρίση, κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί με την έκδοση ευρωομολόγων ή, αν θέλετε, κρατικών ομολόγων όλης της ΕΕ".

    Με τη σειρά της, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απέρριψε κατηγορηματικά τόσο την έκδοση κοινού "ευρω-ομολόγου", όσο και τη διεύρυνση του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ πέραν των 750 δισ. που είχαν αποφασιστεί τον περασμένο Μάιο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Απαντούν" με απεργία

    Εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζόμενους σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

    Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων, κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση του Νομάρχη Αθηνών να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα «σε όσους προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση και την ύφεση να καταργήσουν την Κυριακή Αργία και να επιβάλουν μαζί με το πετσόκομμα των μισθών, την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Η πρόληψη σώζει

    Η εμφάνιση των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που προκαλούν τον καρκίνο του τραχήλου, είναι εξαιρετικά συχνή. Με βάση πρόσφατες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες έρχονται σε επαφή με τον ιό HPV στη διάρκεια της ζωής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ποσοστά λοίμωξης με ογκογόνους τύπους του ιού HPV, με κίνδυνο εξέλιξης σε καρκίνο τραχήλου της μήτρας, κορυφώνονται πριν την ηλικία των 24 ετών.

    Όσο για την Ελλάδα, εθνικές μελέτες δείχνουν ότι 50% των γυναικών που προσέρχονται στα νοσοκομεία της χώρας για έλεγχο με τεστ Παπανικολάου, είναι θετικές στον ιό HPV, ενώ ο ιός HPV εντοπίζεται σε 75% των παθολογικών τραχηλικών δειγμάτων των γυναικών, που υποβάλλονται σε εξέταση κατά Παπανικολάου. Επιπλέον υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 580 Ελληνίδες διαγιγνώσκονται με καρκίνο τραχήλου και 240 χάνουν τη μάχη με τον καρκίνο αυτό.

    Ο εμβολιασμός έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, ο οποίος εφαρμόζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η σύγχρονη μέθοδος πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη προκαρκινικών βλαβών, απαλλάσσοντας τη γυναίκα από την ανάγκη εκτέλεσης χειρουργικών επεμβάσεων και από τις πιθανές επιπλοκές τους (ψυχολογική επιβάρυνση, υπογονιμότητα).

    H εξέταση Παπ. βοηθάει στην έγκαιρη διάγνωση των προκαρκινικών βλαβών, πριν αυτές εξελιχθούν σε καρκίνο. Η αποτελεσματικότητα ενός πολύ καλά οργανωμένου προγράμματος δευτερογενούς πρόληψης με το τεστ εκτιμάται ότι ισοδυναμεί με περίπου 70%. Συνδυάζοντας τον εμβολιασμό με τακτικό έλεγχο Παπ. η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μπορεί να μειωθεί κατά 94%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Διαδικτυακή βιβλιοθήκη

    Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε στις ΗΠΑ την διαδικτυακή του βιβλιοθήκη, με πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, ορισμένοι από τους οποίους προσφέρονται δωρεάν.

    Προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, τα βιβλία μπορούν να "φορτωθούν" σε οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω σύνδεσης στο internet, είτε μέσω ειδικών εφαρμογών για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που λειτουργούν με το σύστημα Android, που έχει σχεδιαστεί από την Google, και τα προϊόντα Apple όπως το iPhone και το iPad.

    Πολλές ηλεκτρονικές ταμπλέτες ανάγνωσης, ειδικά κατασκευασμένες από τη Sony, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν στις οθόνες τους τίτλους αυτούς, όχι όμως η ταμπλέτα ανάγνωσης Kindle του διανομέα του Amazon, που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα στην αγορά για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

    Η βιβλιοθήκη Google ξεκίνησε σε συνεργασία με διάφορους εκδότες, ενώ η δικαιοσύνη δεν έχει μέχρι στιγμής εκφέρει γνώμη σχετικά με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από περισσότερα από δύο έτη μεταξύ του ομίλου αυτού του διαδικτύου, αφενός, και τις ενώσεις των συγγραφέων και των εκδοτών στις ΗΠΑ από την άλλη.

    Το Google, που φιλοδοξεί να θέσει στο διαδίκτυο όλη τη γνώση του κόσμου, ισχυρίζεται ότι έχει ήδη ψηφιοποιήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιβλία σε 400 γλώσσες σε εκατό χώρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 December 2010 - 7:30:27 UTC