Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης
  • [02] Εξεταστική Ζήμενς-Παράταση εως 16/12
  • [03] Απεργία πείνας κρατουμένων
  • [04] Προφυλακιστέος ο Ασάντζ
  • [05] Η τραγωδία της Φαλκονέρας μέσα από τις μνήμες ενός ναυαγού
  • [06] Η Ανν μιλά για τον Ντομινίκ
  • [07] Στην Αθήνα ο Μ. Αμπάς
  • [08] Πολυχώρος πολιτισμού
  • [09] Ανερχόμενη δύναμη ο»Ώ

  • [01] Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης

    Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης σε

    βάρος του οποίου εκδόθηκε χθες το απόγευμα ένταλμα από την 6η τακτική

    ανακρίτρια στην οποία ανατέθηκε η δικογραφία για την υπόθεση εξαπάτησης

    επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

    Για την υπόθεση, που έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση 65 επενδυτών,

    δίενεργήθηκε ποινική έρευνα που ολοκληρώθηκε από το οικονομικό τμήμα της

    Εισαγγελίας με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία για τα

    αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από

    παράνομη δραστηριότητα.

    Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί το πρωί στην Ευελπίδων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εξεταστική Ζήμενς-Παράταση εως 16/12

    Στην αποκρυπτογράφηση των "σκληρών δίσκων" της Siemens Ελλάς που κατασχέθηκαν τόσο από το γραφείο της πρώην γραμματέως τού Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου, αλλά και στο υλικό από δεδομένα που ελήφθησαν από τον κεντρικό επεξεργαστή της εταιρείας κατά τη χθεσινή έφοδο της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ στα γραφεία της εταιρείας, θα αφιερώσει το έργο της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

    Για το λόγο αυτό η επιτροπή παίρνει μία ακόμη παράταση ως τις 16 του μηνός για να καταθέσει το πόρισμά της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απεργία πείνας κρατουμένων

    Εννέα χιλιάδες κρατούμενοι από τους συνολικά 12.600, σε 26 από τις 33 φυλακές της χώρας απέχουν την τελευταία εβδομάδα από τα συσσίτιά τους, σύμφωνα με στοιχεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, εκπρόσωποι της οποίας έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου.

    Ειδικότερα, στην απεργία πείνας, σύμφωνα πάντα με την Πρωτοβουλία, συμμετέχουν από το Μαλανδρίνο 157 κρατούμενοι, από τα Γρεβενά 500, από τον Δομοκό 66, από τη Λάρισα 38, από τα Τρίκαλα 45 και από τα Διαβατά 200. Απεργία πείνας, εξάλλου, κάνουν όλοι οι κρατούμενοι της Δ΄ Πτέρυγας Κορυδαλλού, ενώ ήδη από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει απεργία οι ανήλικοι κρατούμενοι από το ειδικό κέντρο κράτησης νέων Βόλου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Προφυλακιστέος ο Ασάντζ

    Το βρετανικό δικαστήριο ενώπιον του οποίου προσήχθη χθες το απόγευμα ο Τζούλιαν Ασάντζ, αποφάσισε η κράτησή του να παραταθεί έως την 14η Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο απέρριψε την εγγυοδοσία εκ μέρους του Ασάντζ.

    Η Σουηδία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου Ασάντζ, με βάση αδικήματά του περιεχομένου σεξουαλικού--σε βάρος δύο γυναικών.

    Ο Ασάντζ έχει εμπλακεί και στη διαρροή διαβαθμισμένων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των Ην. Πολιτειών. Ο Τζούλιαν Ασάντζ παραδόθηκε οικειοθελώς στην Σκότλαντ Γιάρντ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Η τραγωδία της Φαλκονέρας μέσα από τις μνήμες ενός ναυαγού

    Eίδε δεκάδες ανθρώπους, λίγα μέτρα μακριά απβ αυτόν, να τους «καταπίνουν» κύματα ύψους δέκα μέτρων και να χάνονται για πάντα. Έμεινε για δεκαέξι ώρες μέσα στο νερό, άλλοτε βρίζοντας και καταριώντας την τύχη του και άλλοτε παρακαλώντας τη Mεγαλόχαρη να τον βοηθήσει. Έπαιζε -κυριολεκτικά- γροθιές στη θάλασσα, φωνάζοντας με όση δύναμη του είχε απομείνει ότι δεν πρόκειται να τον πάρει κοντά της.

    Ήταν 24 ετών, όταν έζησε την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του. Εμπειρία που χάραξε την ψυχή του και σηματοδότησε ολόκληρη την ύπαρξή του. Εμπειρία που άφησε βαθιά, ανεξίτηλα σημάδια. Σημάδια που τον έκαναν να δει τη ζωή διαφορετικά και νβ αναθεωρήσει τα πάντα γύρω από τον θάνατο. Άλλωστε, εκείνη την παγωμένη νύχτα της 7ης προς 8ης Δεκεμβρίου 1966, στο ναυάγιο του πλοίου «Hράκλειον», στην περιοχή της Φαλκονέρας, ο 69χρονος -σήμερα- Δημήτρης (Μίμης) Γεωργακάκης, από τον Πλατανιά Κυδωνίας Χανίων, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Ήταν μια γνωριμία... ζωής!

    Oι φίλοι και οι γνωστοί τον αποκαλούν από τότε «Nαυαγό» και σε κάθε ευκαιρία του ζητούν να τους διηγηθεί, ξανά και ξανά, την ιστορία του ναυαγίου, νομίζοντας, αφελώς στην αρχή, κυρίως οι νεότεροι, ότι πρόκειται για παραμύθι. Όταν, όμως, ο «Nαυαγός» αποφασίζει να μιλήσει -και το κάνει σπάνια- τότε καταλαβαίνουν ότι θβ ακούσουν κάτι συνταρακτικό και τρομακτικά αληθινό. Tο βλέμμα του αλλάζει, η φωνή του γίνεται πιο βαριά και η καρδιά του νιώθεις πως χτυπά πιο δυνατά από ποτέ, ξετυλίγοντας απβ τα βάθη του μυαλού του το... κουφάρι του ναυαγίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Η Ανν μιλά για τον Ντομινίκ

    Ο Ντομινίκ Στρος Καν είναι ο μόνος Γάλλος πολιτικός «πρώτης γραμμής» από τον οποίο δεν πήρε ποτέ συνέντευξη η Αν Σινκλέρ. Δεν τον κάλεσε ποτέ στην εκπομπή της «7χ7», στο ιδιωτικό κανάλι TF1, όπου για χρόνια, τα βράδια των Κυριακών, σχεδόν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της γαλλικής κοινής γνώμης. Ήταν η πιο έγκυρη εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης και είχε φιλοξενήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο μέχρι τον Γερμανό Καγκελάριο, καθώς και όλους, φυσικά, τους Γάλλους πολιτικούς, που επέβαλε η επικαιρότητα.

    «Θα ήταν άκομψο να μιλήσω για κείνον κι άλλο τόσο άδικο να μη τον αναφέρω, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω⦻, εξομολογείται αμήχανα για τον σύζυγό της, Ντομινίκ Στρος Καν, η Αν Σινκλέρ στο βιβλίο της «Δυο-τρία πράγματα, που ξέρω γι αυτούς».

    Το βιβλίο της διάσημης δημοσιογράφου (σσ. δεν μεταφράστηκε στην Ελλάδα) αναφέρεται στην πολιτική ζωή των τελευταίων χρόνων στη Γαλλία, έτσι όπως «ξεδιπλώθηκε» μέσα από τις συνεντεύξεις της, αλλά κυρίως "πίσω από τις κουίντες".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στην Αθήνα ο Μ. Αμπάς

    Επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

    Το μεσημέρι, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Πολυχώρος πολιτισμού

    Εγκαινιάστηκε το κτήριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και άλλων επιφανών ανθρώπων.

    Πρόκειται για ένα πολυχώρο όπου θα προβάλλεται ο σύγχρονος πολιτισμός, θα γίνεται υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, ενώ θα συνεισφέρει και στη δημιουργία διεθνών συνεργασιών σε θέματα πολιτισμού.

    Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, στον πρόλογό του ανέφερε ότι τη σύλληψη της ιδέας για τη στέγη την είχε ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

    Τα εγκαίνια είχαν ως θέμα την προβολή των ανθρώπων που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτηρίου, τους απλούς εργάτες. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η προβολή αυτών των προσώπων έγινε για να δηλωθεί πως η Τέχνη απευθύνεται σε όλους και δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός από αυτήν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Ανερχόμενη δύναμη

    Βελτίωση στα μαθηματικά και στην κατανόηση κειμένου αλλά με τις επιδόσεις τους να παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο, όπως και στις φυσικές επιστήμες, εμφανίζουν οι έλληνες μαθητές σύμφωνα με την τελευταία έκθεση PISA (Programme for International Student Assessment) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η έρευνα πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Το 2009 αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις 470.000 δεκαπεντάχρονων μαθητών από 65 χώρες. Η βαθμολογία των ελλήνων μαθητών στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου είναι 483 (με μέσο όρο των 65 χωρών τους 493 βαθμούς), στις επιστήμες 470 (μ.ο. 501) και στα μαθηματικά 466 (μ.ο. 496).

    Νέα ανερχόμενη δύναμη στην εκπαίδευση αναδεικνύεται η Κίνα. Οι κινέζοι μαθητές από τη Σαγκάη, οι οποίοι έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην έρευνα, υπερτερούν και στους τρεις τομείς που μελετήθηκαν, ενώ ακολουθεί η Νότια Κορέα. Η επί σειρά πρωταθλήτρια Φινλανδία κατρακύλησε στην τρίτη θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι μαθητές από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

    Αισθητή βελτίωση στις επιδόσεις τους παρουσίασαν μαθητές από χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις όπως η Γερμανία και η Πολωνία. Χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την έρευνα του 2000 εμφανίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 December 2010 - 7:30:27 UTC