Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Nα κάνουμε την κρίση ευκαιρία"
  • [02] Στο τελικό στάδιο το ν/σ για τις εργασιακές σχέσεις
  • [03] Επαφές Αμπάς στην Αθήνα ο»Ώ

  • [01] "Nα κάνουμε την κρίση ευκαιρία"

    Νέες βάσεις με νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις που να μην αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, αλλά τον κανόνα σε μια δυναμική αναπτυξιακή προσπάθεια, είναι αυτό που επιδιώκουμε τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το σχέδιο εξωστρέφειας της χώρας.

    Το 2010 κάναμε πολλές θεσμικές διαθρωτικές αλλαγές και το 2011 θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά για μια Ελλάδα που αισιοδοξεί, δεν φοβάται και αντιμετωπίζει το μέλλον χωρίς δάνεια και επιτηρήσεις, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε εκ νέου τη νέα στρατηγική για την πράσινη ανάπτυξη την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και τον τουρισμό.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν μπήκαμε σε κρίση επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη χώρα, αλλά μπήκαμε σε κρίση διότι είχαμε τις δυνατότητες και δεν τις αξιοποιήσαμε ή μάλλον τις απαξιώσαμε και αυτό μας προσθέτει ευθύνες για το μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα και να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και θαύματα, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας μας".

    Πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους επιχειρηματίες αναφέροντας ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλει το κράτος με την εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων ''χωρίς φέουδα και χωρίς γραφειοκρατία και θα αντιστρέψει την εκτίμηση ότι ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος''.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο τελικό στάδιο το ν/σ για τις εργασιακές σχέσεις

    "Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ρυθμιστούν, όμως είμαστε σε καλό δρόμο", δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι αν οι λεπτομέρειες αυτές ρυθμιστούν σήμερα τότε το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, αλλιώς την ερχόμενη εβδομάδα.

    "Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, τον ενημέρωσα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να μπορέσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους", ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

    Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, η κ. Κατσέλη, είπε ότι το μνημόνιο ισχύει, είναι νόμος του κράτους, υπάρχει όμως περιθώριο για βελτιωτικές κινήσεις και επανέλαβε ότι "βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επαφές Αμπάς στην Αθήνα

    Επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    "Η χώρα μας υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, εντός διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων", τόνισε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον κ. Αμπας, και σημείωσε ότι "η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα διευκολύνει τη συνολική διευθέτηση του Μεσανατολικού ζητήματος".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία παραμένει για τη διεθνή κοινότητα ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ειρηνευτική διαδικασία και τώρα και στο μέλλον".

    "Είμαστε σίγουροι ότι καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Παλαιστινιακού με τρόπο δίκαιο", τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, η οποία όπως σημείωσε "παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ΕΕ".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 December 2010 - 13:30:21 UTC