Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλασιάζονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου
  • [02] "Δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους"
  • [03] Η τραγωδία της Φαλκονέρας μέσα από τις μνήμες ενός ναυαγού ο»Ώ

  • [01] Διπλασιάζονται τα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου

    Διπλασιάζει τα διημερεύοντα - εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου, με ωράριο 08:00 - 14:30, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

    Για τη διαδικασία αυτή, ο Φ.Σ.Α. μελετά ήδη τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επεξεργασίας των εφημεριών των φαρμακείων, ώστε η κατανομή των διημερεύσεων - εφημεριών ανά περιοχή να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

    "Στους δύσκολους καιρούς που διανύει ο φαρμακευτικός κλάδος και παρά τις αντιξοότητες που συναντά κάθε μέρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των ασφαλισμένων και όλων των πολιτών που τους χρειάζονται"', αναφέρει ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους"

    Το έτος 2011 θα συνεχίσει να είναι μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία μας και για τις τράπεζες, σημείωσαν τόσο ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης σε ομιλίες τους κατά τον απολογισμό των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2010.

    Μάλιστα ο κ. Ταμβακάκης προέβλεψε αύξηση των επισφαλειών από καθυστερούμενα δάνεια στις τράπεζες το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης χαρακτηρίζοντας όμως παράλληλα ανοησίες τη φημολογία για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημόσιο χρέος στη χώρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδιάρθρωση, ενώ σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα προς τη χώρα μας, τόνισε ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα των τραπεζών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν απαιτείται επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η τραγωδία της Φαλκονέρας μέσα από τις μνήμες ενός ναυαγού

    Eίδε δεκάδες ανθρώπους, λίγα μέτρα μακριά απβ αυτόν, να τους «καταπίνουν» κύματα ύψους δέκα μέτρων και να χάνονται για πάντα. Έμεινε για δεκαέξι ώρες μέσα στο νερό, άλλοτε βρίζοντας και καταριώντας την τύχη του και άλλοτε παρακαλώντας τη Mεγαλόχαρη να τον βοηθήσει. Έπαιζε -κυριολεκτικά- γροθιές στη θάλασσα, φωνάζοντας με όση δύναμη του είχε απομείνει ότι δεν πρόκειται να τον πάρει κοντά της.

    Ήταν 24 ετών, όταν έζησε την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του. Εμπειρία που χάραξε την ψυχή του και σηματοδότησε ολόκληρη την ύπαρξή του. Εμπειρία που άφησε βαθιά, ανεξίτηλα σημάδια. Σημάδια που τον έκαναν να δει τη ζωή διαφορετικά και νβ αναθεωρήσει τα πάντα γύρω από τον θάνατο. Άλλωστε, εκείνη την παγωμένη νύχτα της 7ης προς την 8η Δεκεμβρίου 1966, στο ναυάγιο του πλοίου «Hράκλειον», στην περιοχή της Φαλκονέρας, ο 69χρονος -σήμερα- Δημήτρης (Μίμης) Γεωργακάκης, από τον Πλατανιά Κυδωνίας Χανίων, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Ήταν μια γνωριμία... ζωής!

    Oι φίλοι και οι γνωστοί τον αποκαλούν από τότε «Nαυαγό» και σε κάθε ευκαιρία του ζητούν να τους διηγηθεί, ξανά και ξανά, την ιστορία του ναυαγίου, νομίζοντας, αφελώς στην αρχή, κυρίως οι νεότεροι, ότι πρόκειται για παραμύθι. Όταν, όμως, ο «Nαυαγός» αποφασίζει να μιλήσει -και το κάνει σπάνια- τότε καταλαβαίνουν ότι θβ ακούσουν κάτι συνταρακτικό και τρομακτικά αληθινό. Tο βλέμμα του αλλάζει, η φωνή του γίνεται πιο βαριά και η καρδιά του νιώθεις πως χτυπά πιο δυνατά από ποτέ, ξετυλίγοντας απβ τα βάθη του μυαλού του το... κουφάρι του ναυαγίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 December 2010 - 17:30:20 UTC