Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
  • [02] "Γεύση για... Δικαιοσύνη" από τη Διεθνή Αμνηστία
  • [03] Γυναίκα στο "τιμόνι" του δήμου
  • [04] Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ο»Ώ

  • [01] Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία

    Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και ανακτά την αξιοπιστία της, ενώ στις αρχές του 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την πρότασή της προς το συμβούλιο Υπουργών για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει δοθεί στη χώρα μας, δήλωσε σήμερα ο κοινοτικός επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

    Οπως είπε ο κ. Ρεν το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών είναι έτοιμο να εξετάσει θετικά την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ και αυτό τόνισε θα εξαλείψει τις αμφιβολίες των αγορών για το αν η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνειά της.

    Ανέφερε ότι τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για τις ΔΕΚΟ, τα εργασιακά και τη φορολογία βρίσκουν σύμφωνη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνονταςε ότι αν και οι πρώτες ενδείξεις από την αξιολόγηση της Ελλάδος είναι θετικές εντούτοις αυτό που χρειάζεται από τώρα και στο εξής είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Για το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων, επανέλαβε ότι τη θεωρεί θεωρητικά πολύ ελκυστική ιδέακαι πρόσθεσε ότι η Κομισιόν εξετάζει κάθε πρόταση που προέρχεται από τα κράτη-μέλη.

    Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ και νωρίτερα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με τίτλο "Κρατώντας το ευρώ ζωντανό και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

  • ** Ο Ολι Ρεν μίλησε επίσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    Ομιλία Τόμσεν στο συνέδριο του Economist

    Δεν μπορεί να συνεχισθεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, ανέφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν, προσθέτοντας ότι "θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ άνω από το μέσο μισθό".

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επισήμανε ότι χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση για την προώθηση του προγράμματος και για "να εξακολουθήσει να είναι αυτό κοινωνικά αποδεκτό" καιπρόσθεσε πως οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απελευθέρωση της οικονομίας, θα είναι πιο δύσκολες από τεχνικής πλευράς και για το λόγο αυτό θα χρειασθούν αυξημένες προσπάθειες τους επόμενους μήνες.

    Απαντώντας στην οικονομολόγο του Economist Intelligence Unit, η οποία αναφέρθηκε σε ένα σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου το 2012, ο κ. Τόμσεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη από το τέλος του 2011 και με τον τρόπο αυτό θα ελέγξει το δημόσιο χρέος της.

    Ομιλία Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist

    Στη συνέδριο του Economist μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, τόνισε την ανάγκη "πολιτικών ανάπτυξης" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ θα βγει πιο δυνατή από ποτέ απο την τρέχουσα κρίση.

    Αναφερόμενος στο μηχανισμό σταθεροποίησης, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, είπε ότι οι οίκοι αξιολόγησης αντέδρασαν αρνητικά σε ορισμένα χαρακτηριστικά του, όπως στην ενδεχόμενη συμμετοχή των ιδιωτών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Γεύση για... Δικαιοσύνη" από τη Διεθνή Αμνηστία

    Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αυριανή, 10 Δεκεμβρίου, και το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης συνδυάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη γεύση με τον ακτιβισμό. Η δράση «Taste for Justice» γεννήθηκε πριν από χρόνια στον Καναδά και η Ελλάδα έσπευσε να την υιοθετήσει. Κεντρική ιδέα της δράσης είναι ότι, όταν κάποιος τρώει χαλαρά το φαγητό του, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ενδιαφερθεί για μια ανακοίνωση, ή ένα κείμενο, που προσπερνά, όταν κάποιος του το βάλει στο χέρι, ενώ περπατά βιαστικά στο δρόμο.

    Σε 35 εστιατόρια της Αθήνας (ο κατάλογος στην ιστοσελίδα http://www.amnesty.org.gr/taste-for-justice-2010), λοιπόν, σήμερα το βράδυ, μαζί με ό,τι παραγγείλουν οι πελάτες θα δοθεί ενημερωτικό υλικό για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Γυναίκα στο "τιμόνι" του δήμου

    Είναι η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Κρήτη και μία από τις εννιά σ' ολόκληρη την χώρα. Είχε όραμα για το νεοσύστατο δήμο Φαιστού και οι ψηφοφόροι πίστεψαν την κ. Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη, δίδοντάς της την ευκαιρία να οδηγήσει τον τόπο στη νέα εποχή με πρόκληση τις μεταρρυθμίσεις του "Καλλικράτη". Ανοίγουμε πανιά για μια νέα πορεία, με στόχο το καλύτερο για τον τόπο μας, δηλώνει.

    Η κ. Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη είναι θυγατέρα του Ηρακλή Γ. Πετρακογιώργη (οικονομολόγου-υπαλ. ΔΕΗ- Δημοτικού συμβούλου) και της Βαρβάρας Σκαφίδα Πετρακογιώργη (οικονομολόγου -υπαλ. ΥΠΑΚ), αλλά και εγγονή του αείμνηστου Γεωργίου Πετρακογιώργη (αρχηγού Εθνικής Αντίστασης-φρουράρχου της πόλης του Ηρακλείου και βουλευτή).

    Σύζυγος του Γιάννη Νικολάου Ανυφαντάκη, αρχιτέκτονα - μηχανικού και μητέρα τριών αγοριών, έχει επανειλημμένα και με επιτυχία ασχοληθεί με τα κοινά.

    Η νέα δήμαρχος Φαιστού μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι: Οι πολίτες του δήμου Φαιστού εξέφρασαν τη θέλησή τους να δημιουργηθεί κάτι νέο στον τόπο μας και να προχωρήσουμε σε μια πορεία προς το μέλλον. Σ' αυτή μας την πορεία, προσθέτει, αρωγοί και συμπαραστάτες είναι όλοι οι πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, είναι όλοι οι κάτοικοι του νέου δήμου, με τους οποίους θα προχωρήσουμε μαζί σε μια πορεία ανάπτυξης, συνεργασίας και δημιουργίας.

    Παράλληλα, ευχαριστεί όλους τους πολίτες και τους συνυποψήφιους της για τον αγώνα τους και επισημαίνει: "ανοίγουμε πανιά για μια νέα πορεία, με στόχο το καλύτερο για τον τόπο μας".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια

    Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε και τον Οκτώβριο η Ελλάδα στην ακρίβεια, σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) και αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης, για το μήνα Οκτώβριο-2010, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2009.

    Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 December 2010 - 13:30:23 UTC