Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μέλημα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας"
  • [02] Συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό
  • [03] Τακτοποίηση ημιυπαίθριων έως τις 28 Φεβρουαρίου
  • [04] Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
  • [05] Απ΄τα ψηλά στα χαμηλά κι απ΄τα ζεστά στα κρύα...
  • [06] Ραντεβού την ερχόμενη βδομάδα
  • [07] Απόσυρση και μείωση τελών
  • [08] Σιδηροδρομικό δυστύχημα
  • [09] Ο "θεραπευτής" κ. Χνούδος ο»Ώ

  • [01] "Μέλημα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας"

    Κύριο μέλημά μας είναι να χτυπήσουμε το θέμα της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

    Έχουμε μια επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι βγαίνοντας από αυτό το τούνελ, πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες, να έχουν διατηρηθεί οι εταιρίες και οι θέσεις εργασίας.

    Παραλάβαμε μια επικίνδυνη κατάσταση, είπε ο πρωθυπουργός, και δεν θα κάνουμε πίσω στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Η πορεία της μετάβασης σε μια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία δεν είναι εύκολη. Θέλουμε, το 2011, να είναι το τελευταίο έτος της ύφεσης, για να μπουμε στην ανάπτυξη.

    Θα νοικοκυρέψουμε τη χώρα με την πρόνοια να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας, υπογράμμισε, τονίζοντας: "επειδή δεν επενδύσαμε στην ποιότητα έχουμε συρθεί στην φθήνεια και έχουμε μεγάλες μάχες να δώσουμε δείχνοντας την αξιοπιστία μας".

    Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις και θα το ψηφίσει με διαδικασίες "φαστ τρακ", μία ημέρα πριν τη γενική απεργία της Τετάρτης, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αξία οι απεργίες.

    "Έχουμε να κάνουμε με μία επικίνδυνη κυβέρνηση που σας έτυχε ο κλήρος να φέρετε βάρβαρα μέτρα και να γράψετε το λαό στα παλιά σας τα παπούτσια". είπε η κα Παπαρήγα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι μηδενίζει τα πάντα από το 1974 ως σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσει όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα.

    Πάμε σε γενική ισοπέδωση είπε η γγ του ΚΚΕ με τις συλλογικές συμβάσεις να πέφτουν προς τα κάτω, "αν δεν αντεπιτεθεί ο λαός και δεν σας πάρουν με τις πέτρες με την πολιτική έννοια", γιατί αυτό θέλουν οι βιομήχανοι. Πάντως, συμπλήρωσε, για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίνε ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι συνδικαλιστές.

    Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ. Παράλληλα, πρόβαλε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής, για τη θέσπιση του καταστατικού χάρτη του 21ου αιώνα.

    Ο κ. Σαμαράς, στην εισήγησή του, μίλησε για "βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες".

    "Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πακέτο των νέων μέτρων, το οποίο συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις μειώσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ, φορολογικές και δημοσιονομικές ρυθμίσεις.

    Το νομοθέτημα θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τρίτη.

    Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν τεσσάρων χιλιάδων ευρώ ως μεικτές μηνιαίες αποδοχές για τους υπάλληλους των ΔΕΚΟ, μείωση των αποδοχών 10% για τις μεικτές αποδοχές που ξεπερνούν τα 1800 ευρώ, αλλά και ανώτατο όριο επιδομάτων και υπερωριών 10% επί των συνολικών αποδοχών των εργαζομένων.

    Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στο συλλογικό Εργατικό Δίκαιο νέα μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η "Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας" (ΕΕΣΣΕ), που κύριο σκοπό έχει τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

    Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμα φορολογικά μέτρα, μεταξύ των οποίων την παροχή κίνητρων για την αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας με έκπτωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό

    «Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γιβ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων», ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ.».

    Ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε τη Βουλή ότι στον ΟΑΣΕ, ο ίδιος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι 90% των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στην Ευρώπη, περνούν από τα ελληνικά σύνορα. Καταφέραμε να έρθει η Φρόντεξ, ώστε να διαπιστώσει και να βοηθήσει, είπε.

    Συμπλήρωσε ότι το άλλο θέμα, είναι η ένταξη των, νομίμως, διαμενόντων στη χώρα μας μεταναστών και το τρίτο θέμα είναι η συμμετοχή της Τουρκίας, στην προσπάθεια αυτή μέσα από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να λυθούν τα προβλήματα με ξενοφοβικό τρόπο. Εξέφρασε, δε, την πίστη του ότι οι νέες ηγεσίες της Αυτοδιοίκησης και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με την νέα προσέγγισή τους στα θέματα, θα αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο της γκετοποίησης κάποιων περιοχών, ιδιαιτέρως στην Αθήνα.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης αναπτύσσοντας την ερώτησή του είπε πως κατέθεσε την συγκεκριμένη ερώτηση, στη Βουλή, όταν στο περιοδικό "Επίκαιρα", που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, διάβασε ότι ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών, «οι οργανώσεις των Αφγανών περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας». Ανέγνωσε, συγκεκριμένα, από το δημοσίευμα ότι «β¦ πάνω από 5000 Αφγανοί που είναι από τους Ταλιμπάν, είναι έτοιμοι στην Αθήνα για έκρηξη» και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα ευθύνη και χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες.

    Είπε ακόμη ότι στα τζαμιά που υπάρχουν, γίνεται διδαχή βίας ρώτησε «τι πάμε να κάνουμε εδώ; Να δημιουργήσουμε ισλαμικό κέντρο που θα ελέγχουν οι φανατικοί;» και ακόμη «πού θα ανήκει το τζαμί σε σιίτες ή σε σουνίτες που σκοτώνονται μεταξύ τους;».

    «Αυτά που περιγράφετε συνιστούν περισσότερα επιχειρήματα για την ανάγκη δημιουργίας του τζαμιού ώστε να εξασφαλίσουμε μια ευνομούμενη, ρυθμισμένη και διαφανή λειτουργία στους λατρευτικούς χώρους αλλά και σεβόμενοι βασικά δικαιώματα» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι το θέμα του Τεμένους δεν είναι νέο, θα γίνει με το νόμο 35-12 του 2006 και αυτός θα τηρηθεί πιστά».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Τακτοποίηση ημιυπαίθριων έως τις 28 Φεβρουαρίου

    Με τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στο σχέδιο Νόμου «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης», παρατείνεται έως και 28 Φεβρουαρίου 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.

    Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών αφορά, τόσο την αυτοπρόσωπη απευθείας υποβολή, όσο και την υποβολή τους με συστημένη επιστολή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

    Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου ,τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010.

    Ο κ. Ρίζος έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η κατ΄εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου 2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Απ΄τα ψηλά στα χαμηλά κι απ΄τα ζεστά στα κρύα...

    Απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κατά 14 βαθμούς και θα φρενάρει κοντά στο 0, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας. Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τα βόρεια από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βοριάδες, που βαθμιαία θα φτάσουν στα πελάγη τα 9 και τα 10 μποφόρ.

    Για συνηθισμένες συνθήκες, οι οποίες όμως δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο, λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας μιλούν οι ειδικοί, καθώς το νέο στοιχείο δεν συνίσταται στα χαμηλά του υδράργυρου, αλλά στα ασυνήθιστα υψηλά του το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, η «ψυχρή εισβολή» γίνεται πιο αισθητή μετά τον δεύτερο θερμότερο Νοέμβριο των τελευταίων 84 ετών, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο σταθμός του Αστεροσκοπείου στο Θησείο κατέγραψε για τον Νοέμβριο μέση μέγιστη θερμοκρασία 21,9 βαθμούς Κελσίου, επίδοση, κατά 3,3 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση κλιματική τιμή για τον συγκεκριμένο μήνα.

    «Πρόκειται για μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη κακοκαιρία, χωρίς εξάρσεις, έπειτα από μια ασυνήθιστη παρατεταμένη καλοκαιρία», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του ΕΜΚ Αντώνης Λάλος.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ψυχρές αέριες μάζες έχοντας περάσει από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), φτάνουν σταδιακά στην Ελλάδα. Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος. Ο χιονιάς, που ήδη επηρεάζει τα βόρεια της χώρας, θα κατέβει νοτιότερα φέρνοντας πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο.

    Τα φαινόμενα στις περιοχές Λήμνου, Σποράδων, Ευβοίας, Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα είναι έντονα.

    Από αύριο τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Την Κυριακή θα επικρατήσει παγετός και από την νύχτα της Κυριακής προς το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα και πάλι θα ενταθούν με καταιγίδες στα νότια και χιόνια στην Κρήτη.

    Το χειμωνιάτικο τοπίο θα συνεχιστεί κατά μεγάλα διαστήματα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς ακραίες διακυμάνσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ραντεβού την ερχόμενη βδομάδα

    Πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς θα απευθύνει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε από την Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ, «σχετικά με την κινητικότητα μουσουλμανικών κύκλων στην Αθήνα», κατά την συζήτηση της οποίας ο Γ. Καρατζαφέρης, έθεσε το θέμα της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί θα απευθύνουν πρόσκληση για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στους «αντίστοιχους υπεύθυνους» των κομμάτων, εντός των ημερών και δήλωσε «ανοιχτός» στην υιοθέτησή τους, εφόσον αυτές είναι εποικοδομητικές.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε υπέρμαχος της συναίνεσης, της διαβούλευσης και της συνεννόησης και τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, είναι προϊόν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και ενσωμάτωσε κοινές θέσεις και προσεγγίσεις.

    «Θα δώσουμε μια κρίσιμη μάχη που πιθανώς να μην κλείσει την επόμενη εβδομάδα. Πιθανώς να συνεχίσει μέσα στην ΕΕ, γύρω από τα θέματα της τρέχουσας πολύ σημαντικής εξέλιξης σε ό,τι αφορά το ευρώ, την Ευρωζώνη αλλά και την οικονομική πορεία της Ευρώπης, αλλά και άλλα θέματα πρώτης προτεραιότητας», είπε ο πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, αναγγέλλοντας κάλεσμα προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, προλογικά της ερώτησής του, έθεσε το θέμα λέγοντας πως τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο πρωθυπουργός είχε αφήσει χαραμάδα για συναίνεση «μετά την Τρίτη, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο». «Είπατε ότι θα μας καλέσετε και φέρνετε ένα πολύ σκληρό νομοσχέδιο που κινείται τα όρια του κοινοβουλευτισμού» ανέφερε προς τον κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε «Μετά από αυτό τι να έρθουμε να κάνουμε; Να επικυρώσουμε αποφάσεις;» ρώτησε και πρόσθεσε: «Μην βάλετε μπουρλότο ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους, έχουν βρει έναν τρόπο αλληλεγγύης μεταξύ τους. Ο τρόπος υπάρχει. Η αγορά το υποδεικνύει να μην μπουν εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Απόσυρση και μείωση τελών

    Σημαντική μείωση των τελών ταξινόμησης για την αγορά καινούργιων ΙΧ αυτοκινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να τονωθεί η αγορά αυτοκινήτου που πλήττεται από την κρίση. Η μείωση των τελών θα γίνεται σε συνδυασμό με απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου το οποίο θα έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως 31.12.1998. Επίσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως και 31.12.2011. Η μείωση των τελών ταξινόμησης αφορά κυρίως τα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα.

    Αναλυτικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι:

    Καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 1800 κυβικά εκατοστά και τα οποία παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, ως εξής :

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού από 901 μέχρι και 1400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1401 μέχρι και 1600 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

    - Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1601 μέχρι και 2000 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

    Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που για το αποσυρόμενο αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31.12.1998. Επίσης θα πρέπει να καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.

    Με κοινές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα καθοριστεί η διαδικασία απόσυρσης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Σιδηροδρομικό δυστύχημα

    Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας 1426, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργους - Τρίπολης. Στις 10 περίπου, χθες βράδυ, εκτροχιάστηκε λίγο πριν το σιδηροδρομικό σταθμό Αχλαδοκάμπου, μετά από στροφή και με επτά άτομα να επιβαίνουν στην αμαξοστοιχία.

    Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο δύσβατο σημείο, λίγες ώρες αργότερα, ανέσυραν ένα 44χρονο επιβάτη νεκρό και απεγκλώβισαν δύο ακόμα επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο βαγόνι.

    Τραυματίες είναι ένας 50χρονος κι ένας 47χρονος, υπάλληλοι του ΟΣΕ. Επίσης ένας 36χρονος, ένας 30χρονος κι ένας 22χρονος, επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι νοσηλεύονται όλοι, εκτός κινδύνου, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

    Η τροχαία Άργους ενεργεί προανάκριση, ενημερώθηκε η εισαγγελέας Ναυπλίου και διέταξε να συνεχιστεί η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέστειλε όλα τα δρομολόγια στην γραμμή Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο - Τρίπολη και προχωρά μαζί με τον ΟΣΕ στην συγκρότηση επιτροπής για την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του εκτροχιασμού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Ο "θεραπευτής" κ. Χνούδος

    Ένας ασυνήθιστος επισκέπτης μπαινοβγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να παίξει με τους μικρούς του φίλους και να βοηθήσει, εντέλει, στη «θεραπεία» της ψυχούλας τους. Ο αγαπημένος «γιατρός» των παιδιών «έρχεται από το πρώτο παιδικό τραγουδάκιβ¦ αχ κουνελάκι-κουνελάκι ξύλο, που θα το φας», σουφρώνει τη μυτούλα, κουνάει τα αφτιά, κλείνει το ματάκι και είναι πράγματι σαν ζωγραφιά. Δέχεται δε με ευχαρίστηση τα χάδια των παιδιών και αυτό με τη σειρά του τούς δείχνει την αγάπη του, τα κάνει να χαμογελούν και να ξεχνούν.

    Πρόκειται για «μέλος» του επιστημονικού προγράμματος «θεραπευτικής συμβολής των ζώων συντροφιάς στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού», που ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, υπό την εποπτεία της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2010. «Ψυχή» του προγράμματος είναι η κτηνίατρος Κατερίνα Λουκάκη. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του ογκολογικού τμήματος, τη διευθύντρια Ελένη Κοσμίδη, τους καθηγητές της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρο Κουκουτσάκη και Δημήτρη Καφετζή.

    Στόχος της επίσκεψης του κ. «Χνούδου» είναι να απομακρύνει το στρες από τα παιδιά και το καταφέρνει και με το παραπάνω, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος. Οι μικροί ασθενείς ξεχνούν για λίγο τον πόνο, τις εξετάσεις, την ταλαιπωρία και ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία.

    Τα παιδιά, που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφής νεοπλασία, νοσηλεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους και υποβάλλονται σε εξετάσεις και θεραπευτικές αγωγές με συνέπεια την οδυνηρή και απότομη ανατροπή του τρόπου ζωής τους. Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνει ο κούνελος, ο κ. «Χνούδος», ανατρέποντας τους κανόνες του ψυχρού νοσοκομείου. Είναι ο παλιός φίλος των παιδιών, κάτι γνώριμο και οικείο, που έρχεται από τον -πριν τη ασθένεια- κόσμο τους. Τον χαϊδεύουν, τον ταΐζουν, εμπνέονται από την παρουσία του και του χαρίζουν ζωγραφιές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 December 2010 - 13:30:27 UTC