Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση πολυνομοσχεδίου εν μέσω αντιδράσεων
  • [02] Δύο στους πέντε στο όριο της φτώχειας
  • [03] ''Συντονισμός οικονομικής πολιτικής''
  • [04] «Η έντυπη αντίσταση»
  • [05] Έτος Ελύτη το 2011
  • [06] Έλεγχοι στην αγορά ο»Ώ

  • [01] Συζήτηση πολυνομοσχεδίου εν μέσω αντιδράσεων

    Βολές επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας κατεπείγουσας ψήφισής του, δέχεται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα επείγοντα οικονομικά και εργασιακά μέτρα - με την αντιπολίτευση ομόθυμα να απορρίπτει τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του σε μία συνεδρίαση.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε το επείγον της διαδικασίας, τονίζοντας πως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για είσπραξη της τέταρτης δόσης του δανείου από την Τρόικα - ενώ και οι δημοσιονομικές του προβλέψεις δεν επιδέχονται καθυστέρηση.

    Από πλευράς της, η αξιωματική αντιπολίτευση με τους Γ. Βρούτση και Μ. Κεφαλογιάννη, επεσήμανε πως επείγει μονάχα η εφαρμογή των αυξομειώσεων στον ΦΠΑ και πως η σύνδεση των διατάξεων αυτών με τις επίμαχες ρυθμίσεις για τις μειώσεις των μισθών στις ΔΕΚΟ, ή το χάρισμα ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 24 δισ. ευρώ, γίνεται εκ του πονηρού.

    «Στόχος της διαδικασίας είναι να γίνει η Βουλή η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνίσει και να δώσει τυπική κάλυψη σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων», παρατήρησε ο Γ. Μαυρίκος (ΚΚΕ), ενώ ο Π. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) εκτίμησε πως η κυβέρνηση επείγεται να λάβει τα μέτρα αυτά, έχοντας σκοπίμως καθυστερήσει, προκειμένου να μην ανακοινώσει αντιδημοφιλή μέτρα πριν τις δημοτικές εκλογές.

    «Επείγεστε να φέρετε το νομοσχέδιο, γιατί δεν μπορείτε να πείσετε ούτε τους δικούς σας», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Μέχρι και πριν ένα μήνα λέγατε ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί και δεν θα υπάρχουν απολύσεις. Περίμενα να υπάρξουν σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να διαμαρτυρηθούν εδώ - κι όχι μόνον στις κομματικές συσκέψεις», είπε.

    «Συναίνεση η κυβέρνηση δεν θα λάβει, αλλά συνεννόηση θα έπρεπε να υπάρξει. Η κοινωνία πείθεται με τον διάλογο», παρατήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη (ανεξάρτητη βουλευτής - επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»). «Μόνον το ΦΠΑ έχετε υποχρέωση να περάσετε γρήγορα. Ε, φέρτε τον χώρια... Ένας ολόκληρος κόσμος αναρωτιέται, εάν για μείζονα θέματα μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

    «Με απορία και αγανάκτηση ο ελληνικός λαός και η Βουλή, παρακολουθούν όλα αυτά τα τεκταινόμενα του τελευταίου καιρού - και κυρίως αυτά που διαπράττονται απβ το υπουργείο Οικονομικών», παρατήρησε ο Θ. Λεβέντης (ανεξάρτητος - μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς»). «Είναι νομιμοφανή, αλλά απαράδεκτα από κάθε άποψη», είπε.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Α. Μακρυπίδης χαρακτήρισε «εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» την διαδικασία.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πολύπλοκο, «δεν είναι εύκολο, αφορά όλα τα υπουργεία και ενέχει δύσκολες αποφάσεις, γιατί η κυβέρνηση καλείται να το υλοποιήσει μέσα στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη». Η κυβέρνηση ζητά την κατεπείγουσα υπερψήφιση του νομοσχεδίου, «καθώς περιλαμβάνει μέτρα που υποβοηθούν την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2011, ρυθμίσεις ζητημάτων που πρέπει να ξεκινήσουν από 1/1/2011 και μια σειρά από μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, που πρέπει επίσης να ξεκινήσουν άμεσα».

    Η επί της διαδικασίας αντίρρηση της αντιπολίτευσης, παρακάμφθηκε με ψηφοφορία διβ ανατάσεως των χειρών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δύο στους πέντε στο όριο της φτώχειας

    Στο όριο της φτώχειας ζουν δύο στους πέντε Έλληνες, έχοντας ήδη λάβει τις κοινωνικές παροχές από το κράτος, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει πόρους να πληρώσει «τα προς το ζειν», σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τη Eurostat, τα άτομα στο όριο της φτώχειας είναι εκείνα τα οποία ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Στην «Ε.Ε. των 27», το 16,5% των πολιτών (81 εκατ. άτομα) ζούσε στο όριο τις φτώχειας (έχοντας λάβει τις κοινωνικές παροχές).

    Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Πρώτη είναι η Λετονία (25,6%), ακολουθεί η Ρουμανία (23,4%), η Βουλγαρία (21,4%) και η Ελλάδα (20,1% ή 2,2 εκατ. πολίτες). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (9%), στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).

    Εξάλλου, το 11,2% του πληθυσμού της Ελλάδας (1,2 εκατ. πολίτες), αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, τη θέρμανση, να λάβει γεύμα με κρέας ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, να ανταποκριθεί σε αναπάντεχα έξοδα κ.λπ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην «Ε.Ε. των 27» το 8% του πληθυσμού αντιμετώπιζε τέτοιου είδους δυσκολίες. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Βουλγαρία (41%) και στη Ρουμανία (33%), ενώ τα χαμηλότερα στο Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία (κάτω από το 3%).

    Τέλος, το 7% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στα λεγόμενα «νοικοκυριά χαμηλής πυκνότητας εργασίας», δηλαδή σε νοικοκυριά όπου οι ενήλικοι (από 18 έως 59 ετών) εργάζονται λιγότερο από το 20% των δυνατοτήτων τους (εξαιρούνται οι φοιτητές). Το αντίστοιχο ποσοστό στην "Ε.Ε. των 27" είναι 9%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ''Συντονισμός οικονομικής πολιτικής''

    Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δηλώνει πεπεισμένος για τη διάσωση του ευρώ.

    Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό "Wirtschaftswoche" ο κ. Βεστερβέλε χαρακτηρίζει το ευρώ "νόμισμα ειρήνης" και "απάντηση στην ευρωπαϊκή ιστορία" των πολέμων και αναταραχής, αλλά ταυτόχρονα "εγγύηση ευημερίας για το μέλλον".

    Ταυτόχρονα, όμως, στην ερώτηση αν το ευρώ πρέπει να διασωθεί πάση θυσία, σημειώνει ότι "πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εμείς οι Γερμανοί θα είμαστε κύριοι του δικού μας ταμείου".

    Σχετικά με τον υπό συζήτηση μηχανισμό κυρώσεων, ο κ. Βεστερβέλε λέει ότι επιβάλλει έναν σχετικό αυτοματισμό - μολονότι δεν είναι 100% αυτοματοποιημένη η επιβολή κυρώσεων - για τις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο σταθερότητας.

    "Μέχρι τώρα είχε κινηθεί 22 φορές η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στην Ευρωζώνη, αλλά ούτε μία φορά δεν οδήγησε σε κυρώσεις. Αυτό αλλάζει τώρα", είπε.Επιπρόσθετα, σημειώνει ο κ. Βεστερβέλε, ότι από το 2013 υπάρχει η δυνατότητα "λογικής συμμετοχής" ιδιωτών πιστωτών στο κόστος πτώχευσης μιας χώρας.

    Ο Γερμανός Υπουργός απορρίπτει το ευρωομόλογο, προβάλλοντας τα γνωστά επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης ότι θα μειωθεί η πίεση για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών των χρεωμένων χωρών. Υποστηρίζει δε ότι η Γερμανία, με τη θέση της αυτή, προστατεύει τα συμφέροντα όχι μόνο των Γερμανών, αλλά και των Γερμανών φορολογουμένων.

    Ο κ.Βεστερβέλε εκτιμά ότι "δεν βρισκόμαστε ακόμα στο δρόμο για τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε αναδιανεμητική Ένωση μεταφοράς πόρων, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αποφασιστεί τίποτα κόντρα στη Γερμανία".

    Κατά το Γερμανό Υπουργό τα προβλήματα της Ευρώπης οφείλονται στο ότι για μεγάλο διάστημα έγιναν πολλά χρέη.

    "Για να υπερβούμε την κρίση, χρειαζόμαστε μεγαλύτερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν τα πρώτα βήματα, όπως είναι η κατάθεση των σχεδίων προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες. Αυτή η οδός πρέπει να ακολουθηθεί με συνέπεια", σημειώνει ο κ. Βεστερβέλε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] «Η έντυπη αντίσταση»

    Κείμενα, που γράφτηκαν με την επίγνωση ότι το τίμημα θα μπορούσε να είναι πολύ βαρύ, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που εκφράζουν την αγωνία και τη δύναμη μιας γενιάς, που αγωνίστηκε για την αξία της δημοκρατίας. Ενας πολύγραφος, μία παλιά γραφομηχανή, ένα ραδιόφωνο, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, προκηρύξεις, αφίσες: τα ζοφερά χρόνια της δικτατορίας, έτσι όπως βιώθηκαν μέσα από τον Τύπο, επανέρχονται σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που ανοίγει τις πόρτες της στο αθηναϊκό κοινό, την προσεχή Πέμπτη.

    Πρόκειται για έκθεση, που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ - στη Θεσσαλονίκη, λειτούργησε πριν από έναν περίπου χρόνο εκεί, και τώρα μεταφέρεται στην Αθήνα, χάρη στη συνεργασία του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας "ΜΙΕΤ".

    Τριάντα αντιδικτατορικά έντυπα - από σύνολο 400 που έχουν επισημανθεί, πολλά εκ των οποίων είτε λόγω παρανομίας έχουν καταστραφεί, είτε βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού - συνθέτουν ένα κάτοπτρο μνήμης που αποτυπώνει μία πολύμορφη αντίσταση από τη Βενεζουέλα έως τη Σκανδιναβία, η οποία "γέννησε" ηρωϊσμό, συσπείρωση και ιδέες.

    Ιστορικά ντοκουμέντα, που αποτελούν καλή ευκαιρία αναστοχασμού από τους μεγάλους και πληροφόρησης για τους μικρούς στα περί της δικτατορίας.

    «Είναι πολύ σημαντική έκθεση μνήμης και στοχασμού, που αξίζει να τη δει πολύς κόσμος», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Εϋνάρδου, ο πρόεδρος του ΜΙΕΤ, Διονύσης Καψάλης, εκφράζοντας την περηφάνεια του γι αυτη τη συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα (ΜΙ) της ΕΣΗΕΜΘ.

    Η έκθεση, η οποία είναι μέρος μιας "τριλογίας" που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στο πλαίσιο της πολιτιστικής δραστηριότητας του ΜΙ του ΕΣΗΕΜΘ, όπως είπε ο πρόεδρος, Μόσχος Βοϊτσίδης, φέρει αντικειμενικά κάποια χαρακτηριστικά μοναδικότητας, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται στο κοινό συγκεντρωμένα τόσα έντυπα της επταετίας που αποτυπώνουν το σκοτεινό χρονικό της χούντας, μέσω τεκμηρίων της διαρκούς προσπάθειας για την ανατροπή της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έτος Ελύτη το 2011

    Αφιερωμένο στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα είναι το 2011, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το προεδρείο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, καθώς κλείνουν φέτος 100 χρόνια από τη γέννησή του.

    ''Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα για έναν δημιουργό, που την ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της γης'', τόνισε ο υπουργός μιλώντας σήμερα στην συνέντευξη Τύπου του ΕΚΕΒΙ. Επιπλέον, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του Διαγωνισμό ανάγνωσης για μαθητές.

    Πολλές και σημαντικές ειδήσεις περίμεναν σήμερα τους δημοσιογράφους στη συνάντηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του υπουργού Πολιτισμού, όπου ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική του ΕΚΕΒΙ για το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, με έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους.

    ''Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά μας ήδη διαβάζουν με διαφορετικό τρόπο απ΄ό,τι εμείς. Το τοπίο αλλάζει ραγδαία και ο ελληνικός εκδοτικός κόσμος δεν πρέπει να μείνει πίσω", τόνισε ο κ. Γερουλάνος, προκειμένου να δώσει το στίγμα της νέας στρατηγικής για το βιβλίο, που επιχειρεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

    Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, η ηγεσία του ΥΠΠΟΤ έχει ήδη ενεργοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους. Η συλλογική επένδυση για το βιβλίο θα ξεπεράσει φέτος τα συνολικά 2,5 εκατ. ευρω ''και παρά την κρίση, θα επενδύσουμε αντίστοιχα χρήματα με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας", επισήμανε ο κ. Γερουλάνος.

    ''Ο χώρος του βιβλίου δεν προσφέρεται για κινήσεις εντυπωσιασμού'', είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    ''Ο 21ος αιώνας με τις νέες τεχνολογίες και την επανάσταση της ψηφιοποίησης αλλάζει και μαζί του τα δεδομένα στον παραδοσιακό χώρο της ανάγνωσης'', τόνισαν από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ, Τάκης Θεοδωρόπουλος, όσο και η διευθύντρια του Κέντρου, Κατρίν Βελλισάρη, και πρόσθεσαν: "το ΕΚΕΒΙ θέτει, ως προτεραιότητα, τη διάδοση του Ελληνικού βιβλίου, κυρίως στις νεώτερες γενιές που έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν την ελληνική γλώσσα, ως εργαλείο υποτυπώδους έκφρασης και τρέχουσας συνεννόησης".

    Ανάμεσα στα σημαντικά βήματα, που επιχειρεί το ΕΚΕΒΙ, περιλαμβάνεται η στενή συνεργασία του με το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης, η ενθάρρυνση της παραγωγής φιλολογικών τηλεοπτικών εκπομπών για παιδιά (από την ΕΡΤ), η επέκταση των Λεσχών Ανάγνωσης στις Σχολικές Βιβλιοθήκες και η ίδρυση ειδικού και μόνιμου χώρου για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

    Φέτος, για πρώτη φορά, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα διενεργήσει έρευνα για την αναγνωστική συμπεριφορά των εφήβων και μέσα στο 2011 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της.

    Επίσης, για το 2011 ανακοινώθηκαν καινοτομίες, όπως:

    - δημιουργία του Παρατηρητηρίου του Ψηφιακού Βιβλίου

    - οργάνωση ειδικών ημερίδων και σεμιναρίων επιμόρφωσης για τους επαγγελματίες

    - σχεδιασμό ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ για την προσαρμογή των επαγγελματικών στην ψηφιακή εποχή

    - λειτουργία "'εξ΄αποστάσεως εκμάθησης''.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Έλεγχοι στην αγορά

    Ενισχύεται η ελεγκτική παρουσία σε όλες τις αγορές ενόψει των εορτών και ήδη με εντολή του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τα συνεργεία έλεγχου έχουν πενταπλασιαστεί. Ήδη μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αστυνομίες, την Ελληνική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ εποπτεύουν την αγορά καθημερινά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το παραεμπόριο και να αποτρέψουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και ψευδών ελληνοποιήσεων, καθώς και να ελέγξουν για τυχόν παραβάσεις σε ότι αφορά τον υγιή ανταγωνισμό.

    Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, εφιστά την προσοχή κατά την εορταστική περίοδο στις αγορές δώρων, στολιδιών, παιχνιδιών, τροφίμων κλπ..

    Ειδικότερα τονίζει ότι πρέπει να:

    - Είμαστε φειδωλοί στις αγορές μας με πιστωτικές κάρτες. Εξετάζουμε τις αποδείξεις, τα ποσά και αν ισχύουν τυχόν δόσεις ή προσφορές.

    - Ζητάμε πάντα εγγύηση για τα είδη μεγάλης αξίας και, όπου απαιτείται, οδηγίες στα ελληνικά.

    - Είμαστε επιφυλακτικοί στα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και στις υπερπροσφορές.

    - Παίρνουμε πάντα απόδειξη πληρωμής για ότι αγοράζουμε.

    - Επισημαίνουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε στις αγορές μας και το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές.

    - Οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή των τιμών στις πινακίδες.

    Γιορτινό Τραπέζι

    - Κάνουμε τις αγορές μας από νόμιμα σημεία πώλησης.

    - Αγοράζουμε πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία και όχι εκτεθειμένα σε μη ψυχόμενους χώρους.

    - Για τα συσκευασμένα τρόφιμα διαβάζουμε με προσοχή τις ετικέτες και προσέχουμε τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης.

    - Στις λιανικές πωλήσεις τροφίμων χύμα από μεγάλες συσκευασίες, πρέπει να υπάρχουν πινακίδες με αναλυτικά στοιχεία παραγωγής και ποιότητας τους.

    Παιχνίδια

    - Επιλέγουμε παιχνίδια με γνώμονα την ηλικία του παιδιού και πάντα έπειτα από εξέταση των οδηγιών του κατασκευαστή.

    - Αποφεύγουμε παιχνίδια που μπορεί να τραυματίσουν την ψυχική υγεία του παιδιού.

    - Δίνουμε απόλυτη σημασία στο να είναι το παιχνίδι ασφαλές για το παιδί. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να δίνουμε χαρά χωρίς κίνδυνο. Η ένδειξη CE είναι μια πρώτη διασφάλιση.

    - Πρέπει να αποφεύγονται τα μικροσκοπικά παιχνίδια ή παιχνίδια με μικρά κομμάτια για παιδιά μικρής ηλικίας, παιχνίδια με αιχμηρά άκρα ή πολύ δυνατούς θορύβους, πάνινα και χνουδωτά παιχνίδια που αφήνουν χνούδια ή χρωστικές ουσίες, μαρκαδόρους και σετ ζωγραφικής που δεν έχουν ένδειξη "μη τοξικό".

    Χριστουγεννιάτικα στολίδια

    - Αγοράζουμε άφλεκτα ή ανθεκτικά στη φωτιά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

    - Εάν έχουμε μικρά παιδιά αποφεύγουμε τα εύθραυστα ή αιχμηρά στολίδια.

    - Εάν χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικό σπρέι, προσέχουμε να υπάρχει η ένδειξη "μη τοξικό".

    - Δοκιμάζουμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια αν λειτουργούν σωστά πριν τα αγοράσουμε.

    - Εάν χρησιμοποιούμε χριστουγεννιάτικα φωτάκια από περασμένη χρονιά ελέγχουμε σχολαστικά πόσο ασφαλή και μονωμένα είναι.

    - Φροντίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι καλά στερεωμένο και μακριά από εύφλεκτα σημεία (τζάκι, σόμπα κλπ)

    - Σβήνουμε όλα τα φώτα του δέντρου και τα κεριά πριν κοιμηθούμε ή βγούμε από το σπίτι.

    - Μερικά χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως τα γκι, μπορεί να είναι δηλητηριώδη, γι' αυτό φροντίζουμε να μην τα πλησιάζουν τα παιδιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 December 2010 - 17:30:23 UTC