Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "κόκκινο" η κρίση στην κορεατική χερσόνησο
  • [02] Σε λευκό κλοιό
  • [03] "Εφυγε" η Τασσώ Καββαδία
  • [04] Διπλή "ροπαλιά" στην ΑΕΚ ο»Ώ

  • [01] Στο "κόκκινο" η κρίση στην κορεατική χερσόνησο

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τις μονάδες πυροβολικού στη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τα προγραμματισμένα γυμνάσια με πραγματικά πυρά που θα διεξαγάγει η Σεούλ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

    "Κατανοούμε ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στις μονάδες πυροβολικού" (του βορρά), τόνισε η κυβερνητική πηγή.

    Το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας αναμένεται να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονγκπιόνγκ, ανοιχτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου πριν από τη δύση του ηλίου την Τρίτη.

    Στη Νέα Υόρκη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζοντας την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, όπου η ένταση κλιμακώνεται ενόψει της διεξαγωγής των ναυτικών ασκήσεων της Σεούλ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε λευκό κλοιό

    Περίπου 1.500 επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σήμερα το απόγευμα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη, ενώ τα αεροδρόμια του Σαρλερουά (κέντρο) και τη Λιέγης (ανατολικά ) έκλεισαν και το χιόνι κάνει δύσκολη την κίνηση στους δρόμους.

    "Εκτιμούμε σε περίπου 1.500 τον αριθμό των επιβατών που θα περάσουν τη νύχτα εδώ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Γιάν Βαν Ντερ Κρούισε.

    Περίπου 2000-3000 επιβάτες που ταξίδευαν προς το Λονδίνο, αλλά των οποίων οι πτήσεις είχαν εκτραπεί προς το Βέλγιο, παρέμειναν μπλοκαρισμένοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με μια τελική καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σήμερα. Μια προηγούμενη καταμέτρηση είχε δώσει μια χαμηλότερη εκτίμηση, περίπου 1.500 άτομα.

    Οι επιβάτες αυτοί προέρχονταν από 18 πτήσεις προς το Λονδίνο που εκτράπηκαν στις Βρυξέλλες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

    Καθώς οι επιβάτες αυτοί δεν είχαν θεωρήσεις για τη ζώνη Σένγκεν, δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη ζώνη transit του αερολιμένα των Βρυξελλών.

    Πολλοί από αυτούς θα χρειστεί να περάσουν και μια δεύτερη νύχτα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς τα αεροδρόμια του Λονδίνου δεν θα πρέπει να ανοίξουν εκ νέου τουλάχιστον έως τα μεσάνυχτα.

    Ο βέλγος υφυπουργός Μεταφορών, Ετιέν Σουπέ, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι πτήσεις θα επιτραπούν το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, αν χρειαστεί, για να αναχωρήσουν οι επιβάτες που έχουν μπλοκαριστεί.

    Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη. Πολλές καθυστερήσεις καταγράφηκαν επίσης.

    Επιπλέον, τα αεροδρόμια του Σαρλερουά και της Λιέγης έκλεισαν σήμερα γύρω στις 14:00 μ.μ. (13.00 GMT), λόγω βαριάς χιονόπτωσης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Εφυγε" η Τασσώ Καββαδία

    Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια και η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

    Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της "κακιάς'". Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου. Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».

    Στο θέατρο, πάντως, έπαιξε ρόλους που κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο, με μοναδική εξαίρεση την αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο», είχε δηλώσει.

    Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κούν.

    Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.

    Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση. Απέκτησε τρία παιδιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Διπλή "ροπαλιά" στην ΑΕΚ

    Με τον αγώνα ανάμεσα στη Λάρισα και τον Ολυμπιακό στο ΑΕΛ Arena στις 19:30 πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, από την οποία ξεχωρίζουν οι ήττες του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό Βόλου χθες στο ΟΑΚΑ με 0-1.

    Ηρακλής-ΑΕΚ 2-0: Την πρώτη νίκη μετά από 4 αγώνες πέτυχε σήμερα ο Ηρακλής. Με τέρματα των Ντάνι (41΄) και Παπαστεριανού (59΄) ο "γηραιός" επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ, η οποία συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Ζενίτ, στο Γιουρόπα Λιγκ, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Η ΑΕΚ ηττήθηκε για 6η φορά εκτός έδρας σε 8 αναμετρήσεις που έχει δώσει στον πρώτο γύρο μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

    Αρης-Ξάνθη 0-2: Η εντυπωσιακή πορεία της Ξάνθης συνεχίσθηκε και σήμερα, καθώς σε αγώνα για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, επικράτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Αρη με 2-0, χάρη στα τέρματα του Σουάνη (22`, 62`).

    Κέρκυρα-ΠΑΟΚ:Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα η Κέρκυρα, καθώς, επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Ιωάννου (6`) και Στολτίδη (49`), ενώ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε προσωρινά στο 45ο λεπτό με τον Αθανασιάδη.

    Με τέσσερις αγώνες άνοιξε χθες η αυλαία της αγωνιστικής για πρωτάθλημα της σούπερ λίγκας. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του τριφυλλιού αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους, ενώ αρκετά άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να κυνηγήσουν τους παίκτες.

    Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-Ατρόμητος 1-1, Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 2-0 και Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-0.

    Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

    Αρης-Ξάνθη 0-2

    Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1

    Ηρακλής-ΑΕΚ 2-0

    19:30 (ΑΕΛ Arena) Λάρισα-Ολυμπιακός NOVA

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 December 2010 - 19:30:17 UTC