Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή
  • [02] Ταλαιπωρία από την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς, ''ανάσα'' την Πέμπτη
  • [03] Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΠ

  • [01] Αντιπαράθεση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

    Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με το νέο αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό που κατέθεσε επιβεβαιώνει ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» και υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα αναγκασθεί να τον αναθεωρήσει, επιβάλλοντας και άλλα μέτρα εισπρακτικά.

    Παράλληλα, έδωσε έμφαση στα εθνικά θέματα, σημειώνοντας ότι «η εξωτερική πολιτική πρέπει να κινείται πέρα και πάνω από κόμματα» και ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερβεί την «κόκκινη γραμμή».

    Για γενικευμένη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα "με τις ευλογίες των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων", έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

    Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε και η βουλευτής του ΚΚΕ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι με τις πολιτικές της συνθλίβει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια.

    Ακόμα μίλησε για θράσος του ΔΝΤ που εκτοξεύει απειλές για νέα σκληρότερα μέτρα ενώ υπογράμμισε ότι το μνημόνιο σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας αλλά μόνο των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

    Χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε επίθεση προς την Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «ενώ φορά ακόμα το αλεξίπτωτο του 2009, μας κάνει μαθήματα διακυβέρνησης του σκάφους», ενώ για την Αριστερά είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσει την αυτοκριτική της για «τα πλέον ακραία αιτήματα που έχει υιοθετήσει κατά καιρούς».

    «Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, δύσκολες αποφάσεις. Με τον Προϋπολογισμό δίνουμε τον οδικό δημοσιονομικό χάρτη της χώρας. Περιγράψαμε το παραγωγικό πρότυπο στο οποίο στοχεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση. Αυτή είναι η μόνη ανάπτυξη που διασφαλίζει σταθερά θέσεις εργασίας και μισθούς. Είναι η μόνη που αποφέρει σταθερά έσοδα για να χρηματοδοτήσουμε υγεία, παιδεία, πρόνοια. Είναι η μόνη που θα μας επαναφέρει στον παγκόσμιο χάρτη, ως χώρα σταθερή και αξιόπιστη, ως χώρα ισχυρή» τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

    Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, ανακοίνωσε πως θα λάβει «πολύ σύντομα», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διαπιστώνοντας πως ο ελληνικός λαός, δέχεται να αντιμετωπίσει τα βάρη της παρούσας οικονομικής κρίσης, πιο εύκολα, εφ' όσον ικανοποιείται το αίσθημά του για Δικαιοσύνη στον δημόσιο βίο.

    Η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη προανήγγειλε ότι μετά τις γιορτές θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αποτελούν, πρωτόγνωρη τομή, όπως είπε, στις μέχρι τώρα πρακτικές και συνήθειες στον τομέα της ανάπτυξης περιοχών, ιδιαίτερα μάλιστα των υποβαθμισμένων.

    Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε ότι «από 1ης Απριλίου θα αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, με σκοπό την 1η Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί και από την 1η Ιουλίου να αρχίσει να εφαρμόζεται η συγχώνευση νοσοκομείων με τις διάφορες μορφές της», σημειώνοντας πως η αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων θα προχωρήσει με βάσει την προπαρασκευή που έχει ήδη ολοκληρώσει το ΚΕΣΥ.

    Στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται εναντίον των οικονομικών μέτρων ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη δράση και τους αγώνες τους, όσο θα συνεχίζονται οι άδικες και σκληρές πολιτικές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ταλαιπωρία από την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς, ''ανάσα'' την Πέμπτη

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που αντιδρούν στις αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ωστόσο, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον εμπορικό κόσμο διαφοροποιούν μερικώς τη στάση τους, ενώ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Χάρης Τσιόκας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και επίταξης των εργαζόμενων σε περίπτωση που κλιμακωθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις τους.

    Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Radio 9", ο κ. Τσιόκας είπε ότι είναι παράδοξο να γίνονται κινητοποιήσεις τέτοιας έκτασης την ώρα που δεν έχει δοθεί ακόμη το νομοσχέδιο για δημόσια διαβούλευση, τόνισε πως μπορεί η επιστράτευση να είναι ένα ακραίο μέτρο, ωστόσο η Πολιτεία έχει τα μέσα να μην επιτρέψει να φτάσει η κατάσταση στα άκρα και κάλεσε τους εργαζόμενους στο διάλογο.

    Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων περιλαμβάνει, για σήμερα Τρίτη, στάση εργασίας, 12 με 4 μμ για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ και 11 πμ με 4 μμ για τον ηλεκτρικό και το μετρό και τον προαστιακό.

    Αύριο, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

    Την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

    Τέλος, την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, όλα τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΠ

    Τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου βράβευσε σήμερα ο ΠΣΑΠ, στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών. Ο Βασίλης Τοροσίδης του Ολυμπιακού αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής, ενώ ο τίτλος του καλύτερου ξένου απονεμήθηκε στον Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού. Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, ο Σωτήρης Νίνης καλύτερος νέος παίκτης, ενώ ο Φερνάντο Σάντος κορυφαίος προπονητής.

    Παρών στην γιορτή του ποδοσφαιριστή ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος τιμήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Στέλιο Γιαννακόπουλο. Ο κ. Παπούλιας παρέδωσε αναμνηστικά σε μαθητές γυμνασίου που δημιούργησαν τα 13 καλύτερα έργα στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο, τόπος ψυχαγωγίας όχι βίας».

    Τιμητικές βραβεύσεις δόθηκαν στους Διονύση Χιώτη και Σάββα Κωφίδη για την κοινωνική δράση τους, ενώ για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος, Θόδωρος Παχατουρίδης, Γιάννης Παπαδημητρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 December 2010 - 13:30:22 UTC