Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Οι νέες τιμές της ΔΕΗ

  • [01] Κριτική και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζεται στη Βουλή, σε υψηλούς τόνους, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Κριτική ασκείται και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

    «Στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα "όχι", έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα "ναι"», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου.

    Την πρόταση να μην λάβουν για δύο χρόνια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την κρατική επιχορήγηση, αλλά και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρας Νασιώκας, προκειμένου, όπως είπε, να συμβάλουν στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα.

    Την αντίθεσή του στις περικοπές μισθών εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

    Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, ανακοίνωσε πως θα λάβει «πολύ σύντομα», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διαπιστώνοντας πως ο ελληνικός λαός, δέχεται να αντιμετωπίσει τα βάρη της παρούσας οικονομικής κρίσης, πιο εύκολα, εφ' όσον ικανοποιείται το αίσθημά του για Δικαιοσύνη στον δημόσιο βίο.

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

    Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με το νέο αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό που κατέθεσε επιβεβαιώνει ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» και υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα αναγκασθεί να τον αναθεωρήσει, επιβάλλοντας και άλλα μέτρα εισπρακτικά.

    Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε και η βουλευτής του ΚΚΕ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι με τις πολιτικές της συνθλίβει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια.

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Οι νέες τιμές της ΔΕΗ

    Από την 1η Ιανουαρίου, τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα γίνουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης), ενώ θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Για την οικιακή κατανάλωση η μέση μεταβολή των τιμών ανά τετράμηνο διαμορφώνεται ως εξής:

    -Από 0 - 800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7 %.

    -Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6 %.

    -Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7 %.

    -Από 1201-1600 kwh αύξηση επίσης 2,7 %.

    -Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6 %.

    -Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4 %.

    -Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8 %.

    Τα αγροτικά τιμολόγια αυξάνονται κατά 5 % ενώ:

    -Για τις μικρές εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις (με ισχύ εγκαταστάσεων έως 25 κιλοβάτ) προβλέπονται μειώσεις 7 και 5,9 % αντίστοιχα.

    -Για τις μικρομεσαίες (ισχύς 25 έως 250 κιλοβάτ) θα υπάρξουν μειώσεις 4,3 % στο εμπορικό και αυξήσεις 6.1 % στο βιομηχανικό τιμολόγιο.

    -Οι μεγαλύτερες μειώσεις (18,4 % και 13,5 % αντίστοιχα) αναμένονται στις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις αντίστοιχα που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου.

    Στους υπολογισμούς του υπουργείου περιλαμβάνεται μόνο η αξία του ηλεκτρικού (πάγιο και ενέργεια). Δεν περιλαμβάνονται τα δημοτικά τέλη και η ΕΡΤ ενώ δεν έχει υπολογιστεί και η αύξηση στο ΦΠΑ, που θεσπίστηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και ισχύει επίσης από 1ης Ιανουαρίου (από το 11 στο 13 %).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 December 2010 - 17:30:22 UTC