Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάθμιση υπηρεσιών Υγείας
  • [02] Για τους "8" του Κυπέλλου

  • [01] Αναβάθμιση υπηρεσιών Υγείας

    Φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας εξασφαλίζουν οι ασφαλισμένοι των Ταμείων μετά την υπογραφή των συμβάσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων με τις μονάδες Υγείας στο πλαίσιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στα ολοήμερα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ και πέραν του τακτικού ωραρίου για διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις και επεμβάσεις, ενώ οι δαπάνες θα αναλαμβάνονται από τα Ταμεία. Οι δαπάνες θα καθοριστούν μέσω του κρατικού τιμολογίου το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα Ταμεία.

    Οι αλλαγές αυτές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, η Γενική Γραμματέας Κοινωνιών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.

    Με το νέο σύστημα, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς να απαιτείται να πληρώνουν και να υποβάλλονται στη συνέχεια στις διαδικασίες της έγκρισης της δαπάνης και της επιστροφής των χρημάτων από τα Ταμεία ή να απευθύνονται στις ακριβότερες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

    Ακόμη, τα κρατικά νοσοκομεία αξιοποιούν τις δυνατότητές του τους και ενισχύουν τους πόρους τους προς όφελος των υποδομών τους. Η συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, είναι αυτονόητη αλλά στο παρελθόν δεν υπήρχε είπε ο Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των δυο υπουργείων για την εξοικονόμηση ποσών που δαπανήθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια αλλά όχι για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών

    Στόχος των αλλαγών αυτών, συνέχισε ο κ. Κουτρουμάνης, είναι η ενίσχυση του ρόλου των ταμείων, ώστε να μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά και τιμές συμφέρουσες για τα Ταμεία την αγορά υπηρεσιών υγείας, επιτυγχάνοντας μείωση της δαπάνης, και αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους πολίτες. Θέλουμε να πετύχουμε την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και ο ασφαλισμένος να μπορεί να έχει πρόσβαση στο γιατρό ή στην υπηρεσία της επιλογής του, κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

    Σήμερα λειτουργούν 55 ολοήμερα νοσοκομεία ενώ άλλα 8 θα ενταχθούν στο καθεστώς του πολυήμερου στις αρχές του 2011, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα των νοσοκομείων, γίνεται κάθε προσπάθεια για την βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αναφέρθηκε στη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί με αφορμή την εξάπλωση του Θεσμού της Ολοήμερης Λειτουργίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Για τους "8" του Κυπέλλου

    Με γκολ του Ιμπαγάσα στο 86', ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 78', καθώς αποβλήθηκε ο Μέλμπεργκ με 2η κίτρινη κάρτα.

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, με τέρματα του Βάντερσον στο 3' (αυτογκόλ) και του Αθανασιάδη στο 42', ενώ για τα Γιάννινα σκόραρε ο Μπακαγιόκο στο 34'.

    Η κρίση που περνάει ο Παναθηναϊκός συνεχίζεται ανεξαρτήτως αντιπάλου. Οι "πράσινοι" πήραν το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου απέναντι στα Τρίκαλα, επικρατώντας 3-2, αλλά προβλημάτισαν για άλλη μια φορά με την απόδοσή τους.

    Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας (15:30), Ηρακλής-Κέρκυρα (17:30) και Λάρισα-ΑΕΚ (20:00).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 December 2010 - 7:30:14 UTC