Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η αγορά
  • [02] Στάση εργασίας λεωφορείων ΕΘΕΛ
  • [03] Αντιδράσεις για το πλαφόν στις εφημερίες γιατρών
  • [04] Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι κυκλώματος ναρκωτικών
  • [05] "Ιστορική" η συνθήκη START
  • [06] Η FAI πίσω από τις εκρήξεις

  • [01] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η αγορά

    Παραμονή Χριστουγέννων, σήμερα, και οι Έλληνες θα σπεύσουν να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Τα εμπορικά καταστήματα, σήμερα, θα είναι ανοικτά έως τις έξι το απόγευμα και τα Σούπερ Μάρκετ, μέχρι τις 9 το βράδυ. Σήμερα, όλα τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που θα έχουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    Στην Αγορά, για την προστασία των καταναλωτών, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

    Οι έμποροι, που πραγματοποιούν το 35% του τζίρου τους αυτές τις ημέρες, πασχίζουν με προσφορές και bazaar που φτάνουν εως και 80% να προσελκύσουν πελάτες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στάση εργασίας λεωφορείων ΕΘΕΛ

    Σήμερα, όλα τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που θα έχουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αντιδράσεις για το πλαφόν στις εφημερίες γιατρών

    Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς θα πρέπει από το νέο χρόνο να μπει πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες τους. Μάλιστα έχουν ήδη αποφασίσει να μην εγγράφουν στο εξής καμία πρόσθετη εφημερία.

    Το υπουργείο υγείας από την πλευρά του επισημαίνει ότι το 9% τέθηκε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός υγείας κ. Α. Λοβέρδος προτίθεται να βρει λύση και να πληρωθούν στο ακέραιο οι εφημερίες που εκτελέστηκαν, καθώς και εκείνες που θα γίνονται στο μέλλον.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ακόμη τον κίνδυνο, η ένταξη του δόμων υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, να υποβαθμιστεί δραματικά η ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Ανησυχία υπάρχει και για τις 2000 θέσεις γιατρών μετά την επιβολή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και στην υγεία, από την τρόικα.

    Ο κ. Λοβέρδος πάντως έχει δεσμευθεί ότι κάθε θέση που προκηρύχθηκε ή θα προκηρυχθεί μέχρι 31/12/10 δεν εμπίπτει στον κανόνα 1/5. Με αυτό το δεδομένο, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, κριθεί ή βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας για διορισμό δεν κινδυνεύουν να χαθούν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι κυκλώματος ναρκωτικών

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι ως μέλη της εννιαμελούς ομάδας διακίνησης ναρκωτικών στην "υψηλή κοινωνία", οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον της 30ής Τακτικής Ανακρίτριας για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

    Σε βάρος των μελών του κυκλώματος έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Και οι έξι, σήμερα, υποστήριξαν ενώπιον της ανακρίτριας ότι είναι χρήστες ναρκωτικών. Χθες, απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της ομάδας, 34χρονος έμπορος αυτοκινήτων ο οποίος κατονόμασε ως αρχηγό Αλβανό υπήκοο. Δύο ακόμη έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους καθώς η δίωξη σε βάρος τους ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

    Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ξεχωριστές δικογραφίες για κάποια από τα πρόσωπα που προκύπτουν από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μελών της ομάδας, που σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης φτάνουν τα 59.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Ιστορική" η συνθήκη START

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισαν, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, τη συνθήκη START "ιστορική για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ συνεχάρη τον πρόεδρο Ομπάμα μετά την επικύρωση της νέας συνθήκης από το Κογκρέσο και οι δύο ηγέτες εκτίμησαν ότι πρόκειται ένα ιστορικό γεγονός για τις δύο χώρες και για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    "Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή τους συνεργασία" το 2011, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Η Δούμα (κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) θα ψηφίσει σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, τη Συνθήκη του ρωσο-αμερικανικού πυρηνικού αφοπλισμού START, που επικυρώθηκε την Τετάρτη από την αμερικανική Γερουσία, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Κονσταντίν Κοσάτσεφ. "Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στους βουλευτές να προβούν σε δηλώσεις και να κάνουν τροποποιήσεις στο σχέδιο επικύρωσης που κατέθεσε ο ρώσος πρόεδρος", πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Η συνθήκη START, η οποία συνήφθη στις 8 Απριλίου του 2010 μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του ρώσου ομολογού του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, προβλέπει ένα ανώτατο όριο 1.550 αναπτυγμένων πυρηνικών κεφαλών για κάθε μια από τις δυο χώρες--μια μείωση κατά 30% σε σύγκριση με το 2002.

    Το κείμενο επιτρέπει επίσης την επανάληψη των αμοιβαίων επαληθεύσεων για τα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο υπερδυνάμεων, που διακόπηκαν στα τέλη του 2009.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Η FAI πίσω από τις εκρήξεις

    Η αναρχική οργάνωση Federazione Anarchica Informale (FAI) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα σε δύο πρεσβείες στη Ρώμη χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa

    Το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη βρέθηκε σε ένα μικρό κουτί κοντά σε έναν από τους τραυματίες.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία. Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας», γράφει το σύντομο μήνυμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προσθέτει το Ansa.

    Τα δύο παγιδευμένα πακέτα εξερράγησαν, το πρώτο στην πρεσβεία της Ελβετίας και το δεύτερο στην πρεσβεία της Χιλής.

    Όλες οι πρεσβείες στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 December 2010 - 7:30:24 UTC