Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικά νομοσχέδια στο Υπουργικό
  • [02] Σε λειτουργία από αύριο ο Σταθμός του Μετρό στην Αγ. Παρασκευή
  • [03] Έως τις 31/12 το σήμα κυκλοφορίας
  • [04] Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών
  • [05] Νέο "έξυπνο" κινητό - παιχνιδομηχανή
  • [06] Ουρές στις εφορίες
  • [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [08] Ο "Ροζ Πάνθηρας" στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

  • [01] Σημαντικά νομοσχέδια στο Υπουργικό

    Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 12.00, το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Τα νομοσχέδια που θα τεθούν επί τάπητος είναι τα εξής:

    - Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις (εισηγητής ο Κ. Σκανδαλίδης)

    - Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και

    - Πειραματικά - Πρότυπα Σχολεία (εισηγήτρια η Αννα Διαμαντοπούλου)

    - Τροποποίηση Συστήματος Εκπόνησης Μελετών, Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων και Σύσταση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων (εισηγητής Δ. Ρέππας)

    - Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και άλλες διατάξεις (εισηγητής Γ. Κουτρουμάνης)

    - Σύσταση Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (εισηγητής Χ. Καστανίδης)

    - Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σχέδιο νόμου: Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις (εισηγητής Χρ. Παπουτσής)

    - Προστασία του Ανταγωνισμού και

    - Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις (εισηγητής Μ. Χρυσοχοϊδης).

    - Προσχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (εισηγητής Γ. Ραγκούσης)

    Ο κ. Ραγκούσης θα κάνει εισήγηση και για το θέμα της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λήξης της θητείας των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και θα εισηγηθεί για τους διορισμούς Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σε λειτουργία από αύριο ο Σταθμός του Μετρό στην Αγ. Παρασκευή

    Παραδίδεται αύριο ο Σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του Μετρό, ο οποίος οριοθετείται στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής και Μαρίας Πολυδούρη.

    Ο σταθμός διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, δύο εισόδους- εξόδους και αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά, είκοσι χιλιάδες επιβάτες. Η απόσταση από την Αγία Παρασκευή εως το Σύνταγμα, θα καλύπτεται σε χρόνο 13 λεπτών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Έως τις 31/12 το σήμα κυκλοφορίας

    Μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τις εφορίες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας, στην περίπτωση που δεν τους έχει αποσταλεί ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι δεν αναμένεται παράταση της σχετικής προθεσμίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

    Με την απονομή βραβείων και επαίνων σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών.

    Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, με θέμα "Πορίσματα από τη μελέτη της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας", τόνισε ότι ο ιστορικός οφείλει να τεκμηριώνει και να διασταυρώνει τα συμπεράσματά του βάσει των πηγών και σε κάθε περίπτωση να εκφέρει λόγο, που αντανακλά πνεύμα κατανόησης και εντιμότητας.

    Ανάμεσα σ' εκείνους που βραβεύτηκαν, ήταν η Ζυράννα Ζατέλη, η Άλκη Ζέη, η Ραχήλ Καπόν, ο Αντώνης Στάβερης, η Χαρά Νικοπούλου, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Κώστας Μπέης, ο Αναστάσιος Αντωνάρας, ο Σταμάτης Περδίος, ο αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Κωστάκης, και οι: Ηλίας Αργυριάδης και Δημήτριος Μηλόπουλος, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους, απεγκλώβισαν και απομάκρυναν με ασφάλεια τέσσερα μέλη οικογένειας από αυτοκίνητο, που είχε πάρει φωτιά.

    Σε δηλώσεις της η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Οπωσδήποτε ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών για την τιμητική αυτή διάκριση. Προσωπικά, θα συνεχίσω τη δουλειά που κάνω τόσα χρόνια, είτε με βραβεύουν κατά καιρούς γι' αυτό, είτε όχι".

    Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Άλκη Ζέη, με αφορμή την βράβευσή της, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα, γιατί κανένα από τα μυθιστορήματά μου δεν έχει πάρει κρατικό βραβείο. Ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών γι΄αυτήν τη διάκριση".

    Η εκδότρια Ραχήλ Καπόν σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε τη δουλειά μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν δεν ασχολείσαι με την έκδοση εμπορικών βιβλίων. Θα συνεχίσω να προσπαθώ την καλή δουλειά, ανεξάρτητα από το βραβείο, γιατί αγαπώ το βιβλίο και προσπαθώ πάντα να εκδίδω βιβλία υψηλής ποιότητας".

    Σημειώνεται ότι η Ακαδημία Αθηνών τίμησε με έπαινο την πρώτη εκδοτική προσπάθεια των εκδόσεων Καπόν, το 1984, που είχε τίτλο "Μαγνησία Το χρονικό ενός πολιτισμού".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νέο "έξυπνο" κινητό - παιχνιδομηχανή

    Η Sony θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011 στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό της Playstation Portable, το οποίο θα βασίζεται στην φορητή παιγνιδοκονσόλα της PSP Go.

    H συσκευή θα κατασκευάζεται από τη Sony Ericsson Mobile Communications και θα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

    Το κινητό θα είναι το πρώτο «έξυπνο» του είδους που θα βασίζεται σε φορητή παιγνιδο-μηχανή, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να παίξει προχωρημένα παιγνίδια και όχι τα απλά που προσφέρουν άλλα κινητά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ουρές στις εφορίες

    Την τελευταία στιγμή επέλεξαν για άλλη μία φορά πολλοί φορολογούμενοι να διευθετήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση, καθώς την Παρασκευή εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες.

    Η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ακόμη Β΅ία μικρή παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

    Το Υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που θα προσέλθουν Β΅ε καθυστέρηση, θα επιβαρυνθούν Β΅ε πρόστιμο καταβάλλοντας τα διπλάσια τέλη.

    Το Υπουργείο Οικονομικών, σε σχετική ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους στη διαδικασία και ζήτησε την κατανόησή τους για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ' ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων -η οποία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά- και αφ' ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου «η διαδικασία οικειοθελούς συμμόρφωσης για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εξαίρεση αποτελεί το τραμ, το οποίο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι του θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας, από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα αστικά μέσα μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22:30. Ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σήμερα και αύριο.

    Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι ηλεκτροδηγοί της ΑΜΕΛ και του ΗΣΑΠ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, όπως αποφάσισαν την Τετάρτη.

    Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως και τις 10 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Συγκεκριμένα, στις 3/1 τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στις 5/1 θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ στις 10/1 θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση των εργαζομένων.

    Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι τονίζουν ότι μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς θα καθορίσουν τη στάση τους μια και εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό των ΣΣΕ αλλά και του κανονισμού εργασίας και των μετατάξεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Ο "Ροζ Πάνθηρας" στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

    Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε σήμερα στο εθνικό αρχείο ταινιών τις ταινίες "Ροζ Πάνθηρας", "Airplane!" καθώς και άλλες 23 υποδειγματικές ταινίες του περασμένου αιώνα .

    Μεταξύ των ταινιών που βρίσκονται στην λίστα είναι, "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται", η δεύτερη ταινία της τριλογίας του "Πολέμου των Άστρων" του Τζόρτζ Λούκας, ο "Εξορκιστής" και το "Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου", που αφορά το σκάνδαλο Ουότεργκεϊτ.

    Κάθε χρόνο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επιλέγει 25 ταινίες, οι οποίες θεωρούνται "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές".

    Η λίστα του 2010 ανεβάζει στις 550 τις ταινίες του αρχείου.

    Ο κορυφαίος βιβλιοθηκάριος του Κογκρέσου Τζέιμς Μπίλινγκτον που επιλέγει ποιες θα είναι αυτές οι ταινίες, διάλεξε ακόμη τις ταινίες "Πυρετός το Σαββατόβραδο" και "Μάλκολμ Χ" όπου πρωταγωνιστούν αντίστοιχα ο Τζον Τραβόλτα και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον.

    Ωστόσο, ορισμένοι βασικοί συντελεστές δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την είσοδο των ταινιών τους στην αμερικανική λίστα. Οι σκηνοθέτες Μπλέικ Έντουαρντς του Ροζ Πάνθηρα και Ίρβιν Κέρσνερ του η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται απεβίωσαν φέτος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 December 2010 - 13:30:26 UTC