Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012"
  • [02] Συμφωνία με τους φαρμακοποιούς
  • [03] Ορκίστηκε ο Γ. Καμίνης
  • [04] "Κονδύλια ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού"
  • [05] "Η περαίωση πήγε πάρα πολύ καλά"
  • [06] Ανασφάλιστος από το 2008

  • [01] "Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012"

    Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η οικονομία να εισέλθει στην ανάπτυξη ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας όσα μας οδήγησαν στην κρίση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2010. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η σημερινή συνεδρίαση ήταν η 31η από την αρχή του έτους και η 39η από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

    Το 2010 τόνισε, σταθήκαμε όρθιοι στη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ο ελληνισμός στην πρόσφατη ιστορία του. Ωστόσο, πρόσθεσε, μπήκανε μπροστά σημαντικές και ιστορικές αλλαγές για τη δημιουργία μιας διαφορετικής Ελλάδας.

    Αναφερόμενος στο 2011 ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, η επάνοδος της χώρας στην ανάπτυξη, μια κοινωνία ευνομίας, συμμετοχής, διαφάνειας και δικαιοσύνης, ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας καθώς και η ενδυνάμωση της φωνής και του κύρους της χώρας διεθνώς.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς από το νέο έτος να φέρνουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, πέραν των νομοσχεδίων, και κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις ή κάποιο πιλοτικό και πειραματικό πρόγραμμα για τον τρόπο εφαρμογής των νομοθετικών ρυθμίσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Συμφωνία με τους φαρμακοποιούς

    Σε συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος στους νέους φαρμακοποιούς, επιτρέποντας τις συστεγάσεις.

    Με τη ρύθμιση αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς που προβλέπει για κάθε άδεια φαρμακοποιού και φαρμακείο.

    Η έκπτωση (το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία) συμφωνήθηκε να είναι κλιμακωτή, αλλά να μην ισχύσει για τις πρώτες 3.000 ή 4.000 ευρώ.

    Αναφορικά με τη λειτουργία των φαρμακείων το Σάββατο, οι φαρμακοποιοί αντιπρότειναν τη μέση λύση της λειτουργίας ενός 25 ή 30% των φαρμακείων κυκλικά από τους καταλόγους των συλλόγων, όπως ισχύει για τις εφημερίες.

    Ο κ.Λοβέρδος ζήτησε να είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε φαρμακείου αν θα ανοίξει ή όχι και το ελάχιστο ποσοστό να καθορίζει ο περιφερειάρχης αντί του οικείου συλλόγου, κάτι που αρνήθηκαν οι φαρμακοποιοί . Το συγκεκριμένο ζήτημα να αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα και όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας πρέπει «να αφήσουμε το χρόνο να λειτουργήσει υπέρ μας».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ορκίστηκε ο Γ. Καμίνης

    Με διαμαρτυρίες συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων και συνθήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής έγινε η πολιτική ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

    Ο Γ. Καμίνης απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους ζήτησε την συσπείρωση των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών για να ξεπεράσει η Αθήνα τη δεινή κρίση που περνάει.

    "Έχω πλήρη αίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε σήμερα και των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας. Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το εγχείρημα. Η δημοτική αρχή που σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καλείται να διοικήσει την Αθήνα στις συνθήκες μιας δεινής κρίσης που αλλάζει την οικονομική, κοινωνική και διανοητική ζωή της κοινωνίας μας. Μιας κρίσης βιωσιμότητας, σε τελευταία ανάλυση".

    Απευθυνόμενος, ο Γ. Καμίνης, στο προσωπικό και στα στελέχη του Δήμου, δήλωσε πως η ποιότητα ζωής της πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της δικής τους εργασίας. Τέλος, απευθυνόμενος στους δημιουργικούς πολίτες, επεσήμανε πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς τη δική τους συμμετοχή, χωρίς τη συμμετοχή και κινητοποίηση των δυνάμεων της τέχνης και του πολιτισμού, τη στράτευση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης, αλλά και τη συμβολή των νεανικών και καινοτόμων δημιουργικών της δυνάμεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Κονδύλια ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού"

    Στο ιδιαίτερα "σφιχτό" πλαίσιο για τις δαπάνες, που έχει τεθεί από το μνημόνιο, και με πρωταρχικό και άμεσο στόχο της δημοσιονομικής πολιτικής τη συνέχιση της προσπάθειας μείωσης του ελλείμματος, έτσι ώστε το 2014 αυτό να περιορισθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ, θα κινείται και ο προϋπολογισμός 2011. Αυτό επισημαίνεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η οποία δίνει, κυρίως προς τα άλλα υπουργεία, τις βασικές κατευθύνσεις για την εκτέλεση του νέου προϋπολισμού.

    Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, "η υλοποίηση του σκέλους των δαπανών του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αποτελεί κομβικό σημείο της δημοσιονομικής διαχείρισης και απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του". Επισημαίνεται δε, ότι "σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο η ανάληψη υποχρεώσεων καθ' υπέρβαση των εγκεκριμένων πιστώσεων ή ποσοστών διάθεσης, δεν επιτρέπεται και σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί είναι άκυρη και συνεπάγεται ατομική ευθύνη για τον διατάκτη".

    Με βάση τις εντολές του υφυπουργού Οικονομικών, η αποδέσμευση των κονδυλίων θα γίνεται σταδιακά και η συνολική αποδέσμευσή τους θα εξαρτάται από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Η περαίωση πήγε πάρα πολύ καλά"

    Η περαίωση πήγε πάρα πολύ καλά, όχι μόνο για τον εισπρακτικό της χαρακτήρα, αλλά και για τους ίδιους τους φορολογούμενους, που τους δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία με τη βούλησή τους να κλείσουν χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις και να γλιτώσουν από τον βραχνά των ελέγχων, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων της "ΕΤ 3".

    Πήγε καλά όμως και για τους ίδιους τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι βάζουν πλέον στην άκρη τον όγκο αυτό των ανέλεγκτων υποθέσεων -που στις αρχές αυτής της διαδικασίας ανήρχετο στο 1,5 εκατομμύριο-, για να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα από 1-1-2011 με ένα εντελώς νέο θεσμικό πλαίσιο. Πήγε καλά γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και χθες, τα σημερινά στοιχεία δεν τα έχουμε, να έχουμε εισπράξει 923 εκατομμύρια. Σήμερα δεν γνωρίζω τι είσπραξη θα έχουμε. Έχουν βεβαιωθεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι το κράτος θα μπορεί να εισπράξει άλλο τόσο περίπου, ανέφερε ο κ.Κουσελάς.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ανασφάλιστος από το 2008

    Από το 2008 εργαζόταν ανασφάλιστος, ο 44χρονος Αιγύπτιος Ασίζ Εμάντ, που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον τρίτο όροφο, ενώ καθάριζε τα τζάμια της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων που στεγάζεται σε κτίριο της οδού Κοραή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι μέχρι στιγμής έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, μετά από μελέτη των στοιχείων που τηρούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον ΟΕΕ, έχουν εντοπίσει ότι ο άτυχος εργαζόμενος ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ από το 1998 έως το 2004 και εν συνεχεία μέχρι το 2008 εργαζόταν σαν αυτασφάλιστος. Από το 2008 όμως και μετά δεν καλύπτονταν από κάποιο ασφαλιστικό φορέα.

    Μετά το τραγικό συμβάν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατσέλη έδωσε αυστηρή εντολή για επιβολή όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων επί των διαπιστωθεισών παραβάσεων και για άμεση εφαρμογή του άρθρου 68 του Ν. 3863/2009, όπου προβλέπεται, εκτός των λοιπών επιπτώσεων, ο αποκλεισμός για τρία έτη από δημόσιους διαγωνισμούς των παραβατών.

    Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καλεί το Υπουργείο Εργασίας το ΣΕΠΕ και τη δικαιοσύνη να προχωρήσουν άμεσα στην τιμωρία των υπευθύνων και στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και τη φροντίδα της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 December 2010 - 17:30:26 UTC