Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο "Καποδίστριας 2"
  • [02] "Απαράδεκτες οι προτάσεις"
  • [03] Επιστροφή στις νίκες

  • [01] Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο "Καποδίστριας 2"

    Το θέμα του "Καποδίστρια 2" βρίσκεται στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ.Ξυνίδη και τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών.

    Χθες, ο κ.Γ.Ραγκούσης ενημέρωσε τον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα το νομοσοχέδιο «Νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση». Αύριο, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχετικά με την Διοικητική Μεταρρύθμιση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Είχαμε δεσμευτεί για τη Διοικητική Αποκέντρωση, για τη μεταφορά της εξουσίας στον πολίτη, για τη Διαφάνεια, τη Δημοκρατία και την ενίσχυση της Λαϊκής Κυριαρχίας. Αυτό και επιδιώκουμε. Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με στόχο μια νέα αρχιτεκτονική στην Περιφερειακή Διοίκηση της χώρας και την Αποκέντρωση των Εξουσιών".

    [02] "Απαράδεκτες οι προτάσεις"

    Οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το κεφάλαιο "διακυβέρνηση - κατανομή εξουσιών " είναι " κατά κοινή διαπίστωση απαράδεκτες", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη σημερινή ανταλλαγή απόψεων για το περιεχόμενό τους μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και των ηγετών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Οι προτάσεις, υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, "δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση και πόρρω απέχουν από τα συμφωνηθέντα για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας".

    Επίσης δήλωσε ότι οι προτάσεις Ταλάτ θεωρούνται " επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την προσεχή Παρασκευή για να ενημερωθεί για την πρώτη φάση των εντατικών διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ, οι οποίες αρχίζουν αύριο το πρωί.

    Εξ άλλου, στις 18 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    [03] Επιστροφή στις νίκες

    Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, λίγα 24ωρα μετά την ήττα από την ΑΕΚ στα μέσα της εβδομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να... φουλάρουν ιδιαίτερα, επικράτησαν 2-1 της Λάρισας στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αγώνα για την 17η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», που μείωσαν εκ νέου τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους πέντε βαθμούς, σημείωσαν οι Μαρέσκα (37`) και Γκαλέτι (40`). Για τη Λάρισα μείωσε ο Ρομέου στο 81`.

    Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 1-0

    Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε 1-0 της Καβάλας, χάρη στο γκολ του Μαρσελάο στο 62ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας έφτασε τους 26 βαθμούς και προσωρινά σκαρφάλωσε στην 4η θέση της κατάταξης.

    Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

    Βαθμολογική «ανάσα» για τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κομοτηνή. Η ομάδα του Θύμιου Γεωργούλη επικράτησε 2-1 του Πανθρακικού χάρη στα τέρματα του Τζάνη στο 31` και το 62`. Το γκολ του Πανθρακικού, που παρέμεινε για ακόμη μία αγωνιστική χωρίς νίκη, σημείωσε ο Μπουβάλ στο 42ο λεπτό.

    Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται τον ΗΡΑΚΛΗ (16.45 NOVA) ενώ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 19.00 (NOVA) τον Ατρόμητο.

    Χθες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ξάνθη - Παναθηναϊκός: 1-2

    Ο κακός, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στη Ξάνθη την τοπική ομάδα με 2-1 και αύξησε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τη Λάρισα. Ο άνθρωπος που χάρισε την 6η εκτός έδρας νίκη στο "τριφύλλι" ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των "πρασίνων" στο 24΄ και το 88΄. Για τους ακρίτες μείωσε στο 89΄ ο Σουάνης.

    Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: 0-2

    Την τέταρτη νίκη του στα πέντε τελευταία παιχνίδια (έχει και μία ισοπαλία) πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας επί του Λεβαδειακού με 2-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Βλάνταν Ιβιτς στο 11΄ και ο Λίνο στο 82΄ ήταν οι σκόρερ του "δικεφάλου" του Βορρά, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 59΄, λόγω της αποβολής του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Λεβαδειακός γνώρισε τη ήττα μετά από δύο αγωνιστικές (ισοπαλία εκτός με Καβάλα και νίκη επί της Λάρισας).

    Εργοτέλης - Πανιώνιος: 0-0

    Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Εργοτέλης-Πανιώνιος, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Παρά το γεγονός ότι εκατέρωθεν χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι μοιράσθηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2010 - 15:30:17 UTC