Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην οικονομία
  • [02] Ημερίδα: "Τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα"
  • [03] "Η λύση είναι δυνατή"

  • [01] Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην οικονομία

    Η κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας, μετά και τη θετική αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Νταβός, η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής του και η προώθηση των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, εξετάστηκαν σε σύσκεψη για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε, χθες, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών, κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών.

    Στο μεταξύ, ιδιαίτερα σημαντικές για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζονται οι επόμενες ημέρες καθώς την Τετάρτη αναμένεται η γνωμοδότηση από το κολλέγιο επιτρόπων της Kομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

    Κρίσιμο είναι και το τεστ με την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα επισπευθούν μέτρα που έχουν αποφασιστεί να εφαρμοστούν αργότερα.

    Τα σχέδια δημοσιονομικών περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης είναι φιλόδοξα, εμπεριέχουν κινδύνους, αλλά είναι εφικτά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εγκρίνει πλήρως, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    Οι δηλώσεις του πραγματοποιούνται δύο ημέρες πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει στη δημοσιότητα τις συστάσεις για τον τρόπο και για τον χρόνο κατά τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να περιορίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα ώστε να φθάσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    "Αυτό που λέμε στις ελληνικές αρχές είναι: το σταθεροποιητικό σας πρόγραμμα έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και εγκρίνουμε πλήρως αυτούς τους φιλόδοξους στόχους", δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια.

    "Θεωρούμε ότι η επίτευξη των στόχων αυτών τα επόμενα τρία χρόνια, πριν από το τέλος του 2012, είναι απολύτως αναγκαία. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αλλά περιβάλλονται από κινδύνους", είπε.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την Τετάρτη στη δημοσιότητα τις θέσεις της για το σχέδιο περικοπής του δημοσίου ελλείμματος, το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2012 από το 12,7% το 2009.

    Ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εις γνώσιν των κινδύνων που εμπεριέχει το σχέδιό της.

    "Στις συστάσεις μας δημιουργούμε μια διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος που περιλαμβάνει την ανάγκη υιοθέτησης συμπληρωματικών μέτρων σε περίπτωση που αυτοί οι κίνδυνοι γίνουν πραγματικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε αποκλίσεις στην πορεία προς αυτούς τους στόχους", είπε.

    "Κάθε φορά που θα διαπιστώνουμε αποκλίσεις, εάν ορισμένοι κίνδυνοι γίνουν πραγματικότητα, θα ζητήσουμε συμπληρωματικά μέτρα για να διορθώσουμε αυτές τις αποκλίσεις. Λαμβάνουμε υπ΄όψιν ότι στο πρόγραμμα σταθεροποίησης οι ελληνικές αρχές παρουσιάζονται έτοιμες να υιοθετήσουν αμέσως συμπληρωματικά μέτρα, εάν, στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου, το ζητήσουμε", πρόσθεσε.

    Ο Χοακίν Αλμούνια δήλωσε ότι στις συστάσεις της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την Αθήνα να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθεροποίησης, ανάμεσά τους περικοπές δαπανών, αύξηση εσόδων και διαρθρωτικές αλλαγές.

    "Για να πραγματοποιηθεί αυτό, χρειάζεται μια ακριβής εφαρμογή και έλεγχος της εφαρμογής", είπε ο Αλμούνια.

    "Ποτέ πριν δεν έχουμε καταρτίσει ένα τόσο λεπτομερές και αυστηρό σύστημα παρακολούθησης, ελέγχου και αναφοράς και, εάν είναι αναγκαίο, υιοθέτησης συμπληρωματικών μέτρων για την αποφυγή αποκλίσεων", πρόσθεσε.

  • ** Το απόγευμα, θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Ημερίδα: "Τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα"

    «Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα υπάρχουν για τη χώρα μας και ήδη γίνονται συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις τον επόμενο μήνα». Αυτό ανέφερε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερωτήσεις μετά το χαιρετισμό της στην ημερίδα ''τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα", που διοργανώνει η εφημερίδα "Απογευματινή".

    Όπως είπε η υπουργός ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για πέντε με επτά ξένες άμεσες επενδύσεις μεγάλων παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα μας και το πρόβλημα που υπάρχει αλλά επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η πολυπλοκότητα της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση και ίδρυση επιχειρήσεων.

    Η υπουργός σημείωσε ότι η απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων θα επιτευχθεί με νέο νομοθέτημα που ετοιμάζεται εντός του Φεβρουαρίου ενώ μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει προωθεί και το δεύτερο σκέλος της προσπάθειας που αφορά στη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

    Στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η χώρα μας να ανέβει αρκετές βαθμίδες στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

    Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός αξιόπιστου συστήματος εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς σήμερα το σύστημα εποπτείας είναι κατακερματισμένο καθώς διέπεται από τέσσερις διαφορετικές αρχές και αυτό οδηγεί σε περιορισμένη πληροφόρηση και αδιαφάνεια.

    Η υπουργός ανέφερε ότι σκοπός είναι η καταρχήν συνεργασία των αρχών που υπάρχουν και στη συνέχεια η κατεύθυνση που υπάρχει είναι να δημιουργηθεί μία ενιαία χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή αλλά όπως είπε το θέμα αυτό θα μπει στο μέλλον στη διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ η υπουργός σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η απλούστευση των διαδικασιών για το ξεμπλοκάρισμα των πόρων ενώ επιδιώκεται και η ''περιφερειοποίηση'' των πόρων στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων του ΕΣΠΑ. Εντός του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί το θέμα των προγραμματικών συμβάσεων του υπουργείου με τα υπόλοιπα υπουργεία και τη συνέχεια των υπουργείων με τη σειρά τους με τις περιφέρειες «ώστε τα χρήματα στο μέλλον να πιάνουν τόπο» όπως είπε η υπουργός.

    Σε ό,τι αφορά στο ξεμπλοκάρισμα πόρων που δεν έχουν ''παγώσει'' η υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχουν εξοφληθεί προς τους δικαιούχους τα κονδύλια για συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μέσω κεντρικών υπηρεσιών και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα εξοφληθούν και οι υπόλοιπες.

    Για τον κλάδο των μελετών και την υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ η υπουργός σημείωσε ότι και γιαυτό τον κλάδο επιδιώκεται στο πλαίσιο της αναθεώρησης να ξεμπλοκαριστεί.

    Σε ό,τι αφορά στη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα η υπουργός ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ομαλότητα στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Στην ομιλία της η υπουργός σημείωσε ότι οι τράπεζες θα βρουν μπροστά τους τις επισφάλειες. «Πρέπει να επιτευχθεί η μείωση των επισφαλειών» είπε η υπουργός και αναφέρθηκε στη σημασία των νομοσχεδίων του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η υπουργός αναφέρθηκε και στο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης εκφράζοντας την πεποίθησή της για μια ακόμη φορά ότι ''θα είναι περιορισμένη'' ενώ αρκετές φορές στην ομιλία της σημείωσε ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να μειωθεί ο πιστωτικός κίνδυνος πέρα από τη σημασία που δίνεται στην αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας «διότι αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία θα αυξηθούν οι επισφάλειες - και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι τράπεζες - και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα».

    Ακόμα, η κυρία Κατσέλη σημείωσε ότι έχει έρθει ο καιρός «να δούμε το Ελληνικό χρηματιστήριο σαν χρηματιστήριο όλης της ευρύτερης περιοχής» και αναφέρθηκε στη σύσταση Ταμείου Αναχρηματοδότησης και τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας για αντιμονοπωλιακό έλεγχο στην αγορά.

    Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κυρία Ρόδη Κράτσα στο χαιρετισμό της έθεσε τα ερωτήματα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ετοιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην επόμενη κρίση. Σημείωσε δε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όσο δεν λύνονται οι δημοσιονομικές ανισορροπίες, θα περάσουν στο τραπεζικό σύστημα.

    Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε πως αυτό το μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου

    Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ μειώνεται κατά 80 % ο χρόνος που απαιτείται για την αδειοδότηση των μονάδων, δημιουργείται υπηρεσία μίας στάσης για τους επενδυτές και θεσπίζονται αντισταθμιστικά οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους περιοχών όπου εγκαθίστανται οι μονάδες αυτές (αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ.). Το ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι την επόμενη τριετία οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα φτάσουν στα 3 δις. ευρώ ενώ ο στόχος ως το 2020 είναι να καλύπτουν το 20 % των ενεργειακών αναγκών της χώρας, έναντι 18 % που είναι ο δεσμευτικός στόχος για την Ελλάδα από την Κομισιόν.

    Αναφερόμενος στην αγορά φυσικού αερίου ο υφυπουργός είπε ότι εντός των ημερών αναμένονται οι προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις υπουργικές αποφάσεις, που εκκρεμούν από το 2005, προκειμένου να υλοποιηθεί η απελευθέρωση της αγοράς η οποία, όπως τόνισε ο κ.Μανιάτης, θα αποβεί σε όφελος των καταναλωτών. Το φυσικό αέριο συμμετέχει κατά 11 % στο ενεργειακό ισοζύγιο, έναντι 25 % που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου περιλαμβάνονται ακόμη η υιοθέτηση της Οδηγίας 32 / 2006 με την οποία θεσπίζονται οι επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών και η χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων από τρίτους. Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα αναλαμβάνουν το κόστος για την υλοποίηση επενδύσεων όπως μονώσεις, αλλαγή καυστήρα, εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ στα κτίρια κλπ. και θα πληρώνονται εισπράττοντας ένα μέρος από τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ, που πληρώνει ο χρήστης του κτιρίου.

    Ο κ.Μανιάτης σημείωσε ότι η ενεργειακή δαπάνη μόνο για τα κτίρια του Δημοσίου φτάνει στα 450 εκατ. ευρώ το χρόνο ενώ ο κτιριακός τομέας συνολικά απορροφά το 40 % της τελικής κατανάλωσης ενέργειας καθώς το 89 % των κτιρίων στη χώρα μας κατασκευάστηκαν πριν από το 1980, οπότε δεν υπήρχε κανονισμός θερμομόνωσης. Χθες έληξε η περίοδος διαβούλευσης για το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) που θα αντικαταστήσει τον κανονισμό θερμομόνωσης, καθώς και για το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο συγκροτείται το Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών.

    Ο υφυπουργός ανήγγειλε νέα μεταλλευτική και λατομική νομοθεσία με την οποία κωδικοποιείται και εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο, αναδιοργανώνονται οι υπηρεσίες ελέγχου, αναβαθμίζεται το ΙΓΜΕ και προβλέπονται δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας με ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους.

    Καταλήγοντας ο κ. Μανιάτης τόνισε την ανάγκη εφαρμογής νέου οικονομικού μοντέλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η παγκόσμια κρίση στοίχισε 4 τρισ. δολάρια, αλλά την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης να βρει τα 100 δισ. που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    [03] "Η λύση είναι δυνατή"

    Στην Κύπρο βρίσκεται ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν για συζητήσεις με την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή ηγεσία.

    Οι επαφές του γγ του ΟΗΕ ξεκίνησαν με συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Στη συνέχεια ο κ. Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το απόγευμα θα έχει κοινή συνάντηση με τους κ.κ. Χριστόφια και Ταλάτ.

    Tην πεποίθηση ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου μπορούν να οδηγήσουν τις συνομιλίες σε επιτυχές αποτέλεσμα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, σε αντιφώνηση στο δείπνο που παρέθεσε χθες το βράδυ προς τιμή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Επίσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσωπική δέσμευση του προέδρου Χριστόφια για λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της Κύπρου και εκτίμησε ότι μαζί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο».

    Τόνισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της λύσης και να υπάρξει αμοιβαία συμφωνημένη λύση, «θα χρειασθεί θάρρος, όραμα, ευελιξία και πνεύμα συμβιβασμού|».

    Επανέλαβε ότι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, προσθέτοντας πως οι Κύπριοι, οι οποίοι όπως είπε, ηγούνται αυτής της διαδικασίας, έχουν και την ευθύνη να φθάσουν σε λύση του κυπριακού.

    Ο κ. Μπαν Κι Μουν τόνισε ακόμη ότι η λύση θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος μαζί με το σύμβουλό του Αλεξάντερ Ντάουνερ θα κάμουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

    Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σε σε γραπτή δήλωση, την οποία διάβασε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών συνέστησε θάρρος, ευελιξία και όραμα, ενώ έκανε σαφές πως δεν έχει ψευδαισθήσεις και ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες στην επίλυση του Κυπριακού.

    Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λύση είναι δυνατή και τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα έχει πολύ υψηλές προσδοκίες για την εξεύρεση λύσης.

    Επεσήμανε ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ανήκει στους Κυπρίους και ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρέχουν τη βοήθειά τους.

    Ο Μπαν Κι-Μουν δήλωσε «εντυπωσιασμένος από τη μέχρι τώρα σημαντική πρόοδο στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και της κατανομής των εξουσιών».

    Επίσης, δήλωσε ότι με την επίσκεψή του θέλει να στηρίξει και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των ηγετών των δύο κοινοτήτων για την εξεύρεση λύσης και ότι είναι ευτυχής για την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο.

    Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον γενικό γραμματέα υποδέχθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Ο γενικός γραμματέας συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τον βοηθό γενικό γραμματέα Λιν Πάσκο.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ στην οδό Λήδρας

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μετέβη στο σημείο διάβασης από και προς τα κατεχόμενα και εγκαινίασε τη δεύτερη φάση έργων αναστήλωσης κτιρίων στη «νεκρή ζώνη», τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στην τελετή παρευρίσκονταν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, Λέοπολντ Μάουρερ και οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Γιώργος Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί.

    Σε ομιλία του ο Μπαν Κι Μουν τόνισε ότι το πέρασμα στη οδό Λήδρας συμβολίζει τη θέληση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στο Κυπριακό και να ανοικοδομήσουν ένα κοινό μέλλον.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τις δυσκολίες, η λύση είναι εφικτή και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι κυπριακή και ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να δώσει τη στήριξή του στις συνομιλίες.

    Στο τέρμα της οδού Λήδρας είχαν συγκεντρωθεί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι με πανό, που έγραφαν "Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να διχοτομηθεί», "Φρένο στη Διχοτόμηση-Επανένωση τώρα".

    Στο μεταξύ, την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η ενέργεια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο "προεδρικό μέγαρο" στα κατεχόμενα και όχι στην οικία του κ. Ταλάτ, όπως αναφερόταν στο επίσημο πρόγραμμα. Οι αντιδράσεις διατυπώθηκαν από εκπροσώπους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ σε "ζωντανή" τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2010 - 13:30:29 UTC