Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σε κρίσιμη καμπή το κυπριακό"
  • [02] Αφγανιστάν. Τραγικό λάθος

  • [01] "Σε κρίσιμη καμπή το κυπριακό"

    «Αυτή τη στιγμή η φάση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό διέρχεται κρίσιμη καμπή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ενημερώθηκε διεξοδικά και αναλυτικά από τον Κύπριο Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «απαιτείται συστράτευση και ομοψυχία για να πετύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με σεβασμό ταυτόχρονα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο». Συμβάλουμε και εμείς, πρόσθεσε, με απόψεις ,θέσεις και παρατηρήσεις.

    Σε ερώτηση, ποια είναι η άποψη του για τα ζητήματα της εκ περιτροπής προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι δεν θα ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Ερωτηθείς, αν προγραμματίζει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Κύπρο ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πάνος Παναγιωτόπουλος και οι κ.κ. Κ.Αρβανιτόπουλος και Στ.Παπασταύρου.

    Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου.

    Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη διάρκεια δείπνου, που παρέθεσε χθες προς τιμήν του το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, δήλωσε πως τα πράγματα στο Κυπριακό δεν είναι σε φάση που θα μπορούσαμε να είμαστε αισιόδοξοι, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι μάλλον δυσοίωνες.

    Ωστόσο πρόσθεσε, το σημαντικό είναι ότι «με τον ΔΗΣΥ χαράζουμε από κοινού μια πορεία που θα μπορεί να μας δώσει τη συνέργεια για την επίτευξη του κοινού σκοπού, δηλαδή να συνεργαστούμε για λύση του Κυπριακού μέσα από κοινή στόχευση και μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε πιστά».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό, ούτε θα φύγει, η προσπάθεια για κοινή αντιμετώπιση του Κυπριακού προβλήματος, με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με καινούργια για την Κύπρο δεδομένα, όπως το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Τόνισε επίσης την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση, από κοινού με όλα τα κόμματα στην Ελλάδα.

    [02] Αφγανιστάν. Τραγικό λάθος

    Η πολυεθνής δύναμη στο Αφγανιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 αμάχων στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού, χθες το πρωί, σε νότια επαρχία της χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

    Τα αεροσκάφη της Isaf είχαν στόχο τρία οχήματα σε δρόμο της επαρχίας Ορουζγκάν, διευκρίνισε ο Ζεμαράι Μπασάρι.

    "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν 21 πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και τραυματίστηκαν άλλοι 14", διευκρίνισε ο ίδιος.

    Από την πλευρά του, αξιωματούχος των τοπικών αρχών έκανε λόγο για 27 νεκρούς και δέκα τραυματίες.

    Τα οχήματα κατευθύνονταν στην επαρχία Κανταχάρ.

    Η Isaf ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της είχαν ως στόχο ομάδα ταλιμπάν και πως από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι.

    "Οταν άντρες της χερσαίας δύναμης έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και είδαν ότι υπάρχουν ανάμεσα στα θύματα γυναίκες και παιδιά, μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομείο", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει αναφέροντας πως διεξάγονται έρευνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 February 2010 - 11:30:16 UTC