Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις

  • [01] Κινητοποιήσεις

    Με απεργίες και συλλαλητήρια συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ψήφισε η Βουλή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρισης.

    Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ενώ στις 6:30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλλητήριο στο Πεδίον του Αρεως. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει ανάλογες συγκεντρώσεις σήμερα το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (7:00) και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Το μεσημέρι, μέλη της Γραμματείας Γυναικών της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα.

    Την επόμενη Πέμπτη 11 Μαρτίου θα γίνει η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

    Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί. Δίωρες στάσεις εργασίας, από 10.00 πμ-12.00 πμ, πραγματοποιούν από σήμερα εως την ερχόμενη Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι.

    Στο μεταξύ, κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι κατηλειμμένο για πέμπτη ημέρα από εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής.

    Οι καταληψίες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει το πακέτο των μέτρων που έχει προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση του πρώην εθνικού μας αερομεταφορέα και έτσι δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε τις αποζημιώσεις τους ούτε και τις συντάξεις τους.

    Υπό κατάληψη τελεί και το Εθνικό Τυπογραφείο από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική ενέργεια προκειμένουν να μην δημοσιευτεί ο νόμος με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα.

    Οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να παρατείνουν το κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «που αποφάσισε και υλοποιεί η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης και τη λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

    Η Ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου (από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου) και στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.

    Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

    Α.Λοβέρδος: "Δεν τίθεται θέμα περικοπής επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα"

    Ουδέποτε ετέθη, αλλά ούτε και τίθεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέμα να επιβληθεί επέκταση της περικοπής των επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών απασχόλησης της ΕΕ.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι, ως υπουργείο Εργασίας, στην πρόσφατη συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, αλλά και στις δύο συναντήσεις, που έγιναν με την ομάδα των εμπειρογνομόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για «τον αγώνα, που κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση και τους κερδοσκόπους», κάνοντας ειδική αναφορά στα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Αν. Λοβέρδος υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη μετά την «τιτάνια προσπάθεια» που κάνει η χώρα, να υπάρξει θετική ανταπόκριση και έκφραση αλληλεγγύης από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και της ευρωζώνης.

    Εξάλλου, ο υπουργός σημείωσε πως στο Συμβούλιο χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον στρατηγικό σχεδιασμό για την Ευρώπη του 2020, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ποσοτικοποιημένοι στόχοι ειδικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και την καταπολέμηση της ανεργίας, για τις ηλικίες από τα 20 έως και τα 65 έτη.

    Τέλος, επισήμανε τη σημασία των πολιτικών για την υπέρβαση των περιφερειακών και τοπικών ανισοτήτων.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 March 2010 - 15:30:28 UTC