Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τα μέτρα βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση"
  • [02] Συζητούν για ευρωταμείο

  • [01] "Τα μέτρα βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση"

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία αλλά και αυτοκριτική για την κυβερνητική πενταετία του κόμματός του έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας: «Φταίνε λάθη και παραλείψεις και της δικής μας διακυβέρνησης. Φταίει κυρίως η σημερινή κυβερνητική απραξία, η έλλειψη σχεδίου, η διάψευση προσδοκιών που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ, η αθέτηση των υποσχέσεων που έδωσε προεκλογικά. Αλλά και η αβουλία, η αναβλητικότητα και η σύγχυση που επέδειξε μετεκλογικά».

    Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την κατάσταση της χώρας όταν, προεκλογικά, «υποσχόταν στους πάντες τα πάντα» και ότι είχαν ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου και ο τότε αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος Αλμούνια, και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο και στην συνέχεια παρέλυσε, ανέβηκαν τα spreads, η Ελλάδα δανείστηκε πολύ ακριβότερα απβ ό,τι ως πολύ πρόσφατα, κι ύστερα αναγκάστηκε να συμβιβαστεί στα πιο επαχθή μέτρα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε χώρα-μέλος του ευρώ.

    Δήλωσε την κάθετη διαφωνία του με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση λέγοντας: «διαφωνούμε λοιπόν, όχι μόνο με τα περισσότερα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πριν λίγες μέρες. Διαφωνούμε και με το συνολικό μίγμα πολιτικής που ακολουθείται». Εξήγησε ότι «τα μέτρα βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση και δεν μειώνουν τελικά τα ελλείμματα, αντίθετα τραυματίζουν βαριά την οικονομία, πληγώνουν σοβαρά την Κοινωνία, τον απλό άνθρωπο, τον αδύνατο πολίτη, τη μεσαία τάξη και βυθίζουν στο σκοτάδι τα όνειρα των νέων παιδιών». Αυτά τα μέτρα είναι πολύ πέρα από τις αντοχές της κοινωνίας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία προβάλλει μίγμα πολιτικής που διασώζει την οικονομία, αλλάζει το μοντέλο και εξυγιαίνει τα δημόσια οικονομικά.

    Αναφέρθηκε ξανά στον κύκλο της μεταπολίτευσης λέγοντας ότι τελείωσε ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών, και μαζί ένα μοντέλο πολιτικής διαχείρισης που αναδιένεμε συνεχώς πελατειακές σχέσεις του κράτους με την κοινωνία και των κομμάτων με το κράτος. Πέρα από τις ευθύνες για τους χειρισμούς του πενταμήνου ο κ. Σαμαράς καταλόγισε ιστορικές ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρρευση του συστήματος. «Το σύστημα, αυτό που σήμερα καταρρέει δεν το δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία, δημιουργήθηκε κατά τη μακροχρόνια διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ την διόγκωση του δημόσιου χρέους, την διόγκωση του δημόσιου τομέα την πτώχευση των Ταμείων την χρεοκοπία της Εκπαίδευσης, την άλωση των Πανεπιστημίων από έξω-πανεπιστημιακούς.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε και αυτοκριτική για τις ευθύνες της ΝΔ λέγοντας ότι «κάποιοι δικοί μας, ίσως συμβιβάστηκαν με ένα σύστημα που εκλέχθηκαν για να το αλλάξουν». Ακολούθως είπε ότι «η ευθύνη η δική μας - η μεγάλη δική μας ευθύνη - είναι πως όταν μας δόθηκε η ευκαιρία, ως κυβέρνηση, να αλλάξουμε την κατάσταση, δεν το κάναμε. Ή, ακριβέστερα, το προσπαθήσαμε μάλλον άτολμα Αλλά κι όταν το προσπαθήσαμε, είχαμε το ΠΑΣΟΚ απέναντί μας. Άλλες φορές καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις λυσσαλέες αντιδράσεις του. Αλλά αυτές ήταν οι λιγότερες φορές. Κάποιες άλλες φορές μετριάσαμε τις μεταρρυθμίσεις μας, για να μην πυροδοτήσουμε έκρηξη. Την οποία πυροδοτούσε το ΠΑΣΟΚ, έτσι κι αλλιώς. Και κάποιες φορές διστάσαμε και κάναμε πίσω. Εμείς λοιπόν, φταίμε γιατί διστάσαμε».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο, με το οποίο καταργεί όλους τους Γενικούς Διευθυντές στη Δημόσια Διοίκηση υποστηρίζοντας ότι «μαζί με τις «εκκαθαρίσεις» που έγιναν τελευταία στο στράτευμα, οι δύο αυτές κινήσεις - άλωση της Διοίκησης και άλωση του στρατεύματος - δίνουν εικόνα «προγραφών» του ΠΑΣΟΚ, δίνουν την εικόνα του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», που δεν μπορεί να αλλάξει, είναι, όμως, το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ».

    Αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «είμαστε όλοι στο πλευρό του υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι υπερασπίζεται τις «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, για τις οποίες έχουμε όλοι συμφωνήσει». Έκανε τέλος και αναφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «βέβαια, όταν με το καλό επιστρέψει ο κ. Παπανδρέου, μετά τις διεθνείς συναντήσεις του με Ομπάμα και Σαρκοζί, ελπίζουμε να συναντηθεί επειγόντως και με τους Σκανδαλίδη και Παπουτσή. Για να μάθουμε επιτέλους, τι ακριβώς σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ».

    Απευθυνόμενος προς το γυναικείο ακροατήριο είπε ότι υιοθέτησε το αίτημα για δημιουργία υπουργείου Οικογένειας. «Κάποιοι μας απάντησαν ότι η ιδέα αυτή είναι «ξεπερασμένη», «αναχρονιστική», «ακροδεξιά». Τι άλλο θα ακούσουμε, από κάποιους ψευτο-προοδευτικούς, που εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή Πρόοδο, δεν είναι καν ενημερωμένοι τι γίνεται σήμερα στον κόσμο. Μόνον ανατριχιάζουν κάθε φορά που ακούν τη λέξη Οικογένεια».

    Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι η πορεία που άρχισε θα είναι δύσκολη αλλά θα είναι νικηφόρα: «Όλοι μαζί θα κατακτήσουμε τη νίκη. Μια νίκη, όχι για να πάρουμε την εξουσία, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μια νίκη όχι για την παράταξή μας μόνο. Μια νίκη για ολόκληρη την Ελλάδα».

    Δηλώσεις Π. Παναγιωτόπουλου

    Να αλλάξει ή να αποσύρει συνολικά το νομοσχέδιο για την μετανάστευση κάλεσε την κυβέρνηση η ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπός του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τη συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επανέλαβε πως αυτό οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την ελληνική κοινωνία και πως αν εφαρμοστεί, η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης παράνομων μεταναστών.

    Υπενθυμίζοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις που είχε εκπονήσει η ΝΔ για το θέμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση ή να αλλάξει συνολικά το νομοσχέδιο ή να το αποσύρει.

    Αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αλλά και τις σχετικές συζητήσεις στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαιρέτισε τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της ΝΔ, πως η λύση στα προβλήματα της χώρας θα πρέπει να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

    Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ως προσθήκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της χώρας να αναθέτει ad hoc σε άτομα ή εταιρίες και επιτροπές συγκεκριμένες μελέτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος τη χαρακτήρισε πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, καυτηριάζοντας και τη σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση σχετικά με τη συγκεκριμένη προσθήκη.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της Ρηγίλης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τελικά, όπως είπε, υιοθέτησε αν και με σημαντική χρονική καθυστέρηση,στις ρυθμίσεις για τα ΤΕΜΠΜΕ, ένα από τα 23 μέτρα ανάσα που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Α. Σαμαράς.

    Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις , επανέλαβε δε την πάγια θέση της ΝΔ, η οποία τάσσεται κατά της αύξησης του φόρου στη βενζίνη και ζήτησε από το κράτος να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένους μηχανισμούς ελέγχου για την πάταξη της κερδοσκοπίας.

    Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη και τα όσα είπε για τις σχέσεις της με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε πως ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εξελέγη από σώμα 800.000 ψηφοφόρων έχει δηλώσει και θέλει να το κάνει πράξη να έχει δίπλα του συμπορευτές όλα τα στελέχη.

    Σε ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος στη χθεσινή του ομιλία διαφοροποιήθηκε από τη σκληρή στάση που κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και πως ο κ.Αβραμόπουλος είπε ακριβώς τα ίδια με τον κ. Σαμαρα.

    Τέλος, σχετικά με την αυτοκριτική που άσκησε στη χθεσινή του ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ και σε ερώτηση για το αν ο κ.Σαμαράς "αδειάζει" την κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε : "Κανείς δεν αρνείται τη διαχρονική προσφορά της ΝΔ στον τόπο. Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 υπήρξε μια βαρειά ήττα της ΝΔ, που έπεσε στο ιστορικό χαμηλότερο εκλογικό της ποσοστό. Για τα αίτια της ήττας έχουν κάνει την αυτοκριτική τους τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Σαμαράς. Ο κ.Σαμαράς θεωρεί ότι με την αυτοκριτική που έκανε η ΝΔ γυρίζει σελίδα και πλέον ας επιτρέψουμε όλοι στο νέο αρχηγό να προχωρήσει στο έργο του".

    [02] Συζητούν για ευρωταμείο

    Πρόταση για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕΝΤ), ως μηχανισμού στήριξης των χωρών της ζώνης του ευρώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Eurogroup και με τις χώρες του ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμαντέου Αλφατάζ, εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.

    Υπέρ της "ιδέας" να ιδρυθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο για τη στήριξη χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα έχει ταχθεί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο τόνισε ότι ένα πιθανό τέτοιο ταμείο δεν θα πρέπει να εξασθενήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

    Μιλώντας έπειτα από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της "ευρωομάδας" Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Μέρκελ δήλωσε πως οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο προκύψει από τις συζητήσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύστατο καταφύγιο και ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν θα είναι λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας.

    Η Μέρκελ υπογράμμισε πως ένα τέτοιο ταμείο θα πρέπει να περιλάβει ένα μηχανισμό "κυρώσεων". «Πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις» εναντίον των χωρών που εμφανίζουν πολύ μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, δήλωσε στο Λουξεμβούργο.

    Η καγκελάριος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιδέα μιας προσωρινής αναστολής του δικαιώματος ψήφου των εν λόγω χωρών κατά τις υπουργικές συνόδους της ΕΕ, κάτι που θα τις εμπόδιζε να έχουν λόγο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ο.Ρεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παράλληλα με την πρόταση για το ΕΝΤ, ετοιμάζει πρόταση για την ενίσχυση του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επιτήρηση των χωρών της ευρωζώνης, «ούτως ώστε περιπτώσεις, όπως αυτή της Ελλάδας, να μην ξανασυμβούν». Οι σχετικές προτάσεις θα υποβληθούν κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Προεδρίας, σημείωσε ο Αμαντέου Αλφατάζ.

    Ωστόσο, ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις, που αφορούσαν τη λειτουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, τονίζοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς η Επιτροπή βρίσκεται στο πρωταρχικό στάδιο διαβούλευσης με τις χώρες του ευρώ και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο Αμ. Αλφατάζ αρκέστηκε να πει, ότι ο χαρακτήρας του εν λόγω μηχανισμού θα είναι προληπτικός και παρεμβατικός, όταν χρειάζεται.

    Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η πρόταση της Επιτροπής για τη σύσταση ενός ΕΝΤ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και ως εκ τούτου ο σκοπός δεν είναι να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση, αλλά να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ. «Όπως έχει πει ο Επίτροπος Ρεν, από την ελληνική κρίση διδαχθήκαμε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε ο Αμ. Αλφατάζ.

    Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής νε ξετάσουν το θέμα είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο Όλι Ρεν στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

    «Η Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο θα έχει την υποστήριξη των μελών της ευρωζώνης», σημειώνει στις δηλώσεις του στην εφημερίδα ο ευρωπαίος επίτροπος, υπογραμμίζοντας ότι οι βοήθειες που θα εγγυάται το ταμείο αυτό θα πρέπει «να συνδέονται με αυστηρούς όρους». «Συνεργαζόμαστε στενά πάνω στο ζήτημα αυτό με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ», προσθέτει ο Ρεν.

    Την πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου αυτή απορρίπτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ο επικεφαλής των οικονομολόγων της ΕΚΤ, Γίργκεν Σταρκ αντέδρασε, δηλώνοντας ότι «[η ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου] θα έδινε λάθος μηνύματα και λάθος κίνητρα και, σε τελευταία ανάλυση θα επιβάρυνε εκείνες τις χώρες που έχουν υγιείς οικονομίες».

    Μέρκελ-Γιούνκερ για την Ελλάδα

    Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναφέρθηκαν επίσης στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Η Αγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις, λέγοντας ότι η πρόσφατη έκδοση ομολόγων ήταν επιτυχής, έστω κι αν η χώρα έχει ακόμη μακρύ δρόμο για να ξεπεράσει τα προβλήματα από το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος της. Η χώρα δεν χρειάζεται στήριξη, τόνισε.

    «Κατά την εκτίμησή μου, η Ελλάδα δεν χρειάζεται οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική στήριξη», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

    «Η Ελλάδα ανέκτησε κάποια εμπιστοσύνη μέσω των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνησή της», δήλωσε. «Βλεπω σχετικά θετικά την εξέλιξη και αυτό καταδείχθηκε από τη θέση του ελληνικού ομολόγου, το οποίο υπερκαλύφθηκε».

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως το τελευταίο σχέδιο λιτότητας της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει βαθιές περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα και νέους φόρους, θα πρέπει να είναι αρκετό για να πεισθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τα προβληματά της.

    Την ίδια στιγμή, τόνισε, πρέπει να γίνει οτιδήποτε δυνατόν για να εμποδιστεί η κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας και της αγοράς του χρέους της.

    «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί βοήθεια», δήλωσε ο Γιούνκερ. «Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να εξαλείψει οποιοδήποτε στοιχείο παράλογης συμπεριφοράς στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

    Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα μέτρα της Ελλάδας

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά τη σημερινή τακτική εβδομαδιαία συνεδρίασή της, στο Στρασβούργο, αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά -μετά την πολιτική έγκριση, που έχει ήδη δώσει από την προηγούμενη εβδομάδα- τα νέα πρόσθετα οικονομικά μέτρα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

    Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, Όλι Ρεν, τονίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα που έχει λάβει η Αθήνα για τη διόρθωση του ελλείμματος, αλλά και τα νέα συμπληρωματικά μέτρα, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και η επίπτωσή τους στον προϋπολογισμού, θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις του Eurogroup τη Δευτέρα και του Συμβουλίου ΕCOFIN την Τρίτη, στο πλαίσιο της μηνιαίας εξέτασης, που προβλέπει το προχωρημένο στάδιο επιτήρησης, στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

    Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου τόνισε, πάντως, ότι σε πολιτικό επίπεδο έχει ήδη υπάρξει τοποθέτηση από κοινοτικής πλευράς με τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Όλι Ρεν, δηλώσεις με τις οποίες εκφράστηκε ικανοποίηση για το περιεχόμενο των μέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 March 2010 - 15:30:31 UTC