Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα"
  • [02] "Λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα"

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς όχι μόνο βρήκε κατανόηση σε ότι αφορά τις προτάσεις για την από κοινού αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, αλλά εξασφάλισε και την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) για τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, την οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός, αποφάσισε χθες ο κ. Ομπάμα.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κατάργηση της βίζας "ψήφο εμπιστοσύνης" για την Ελλάδα και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να συνεργαστεί στενά σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    "Ενημέρωσα τον πρόεδρο Ομπάμα για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας και την αποφασιστικότητα που δείξαμε παίρνοντας δύσκολα μέτρα" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε ότι με τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση όχι μόνο στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς όπως είναι η Παιδεία, η υγεία και η δημόσια διοίκησης, εισέρχεται η χώρα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και καθίσταται ανταγωνιστική και ελκυστική.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την πρωτοβουλία του ιδίου και άλλων ευρωπαίων ηγετών όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γιούνκερ που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των κερδοσκόπων και την αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από την Αμερική να συνδράμει σε μια κοινή κατεύθυνση με τις ευρωπαϊκές χώρες στην επόμενη σύνοδο κορυφής του G 20. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε οτι ο Αμερικανός πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι θεωρεί την πρωτοβουλία αυτή χρήσιμη και θετική και πως οι ΗΠΑ θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση έτσι ώστε να "μπει τάξη στις διεθνείς αγορές".

    Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτήρισε "κάθε φωνή υποστήριξης θετική", πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τη μεγαλύτερη οικονομία και ισχυρότερη πολιτικά χώρα του κόσμου. Μίλησε δε για "αναγνώριση των δύσκολων μέτρων που παίρνουμε " και εκτίμησε ότι πιάνουν τόπο οι κόποι μας.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι εκτός της οικονομίας συζήτησε με τον κ. Ομπάμα την πρωτοβουλία της Ελλάδας για ένταξη όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2014, εξέλιξη που χαρακτήρισε σταθεροποιητική για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και την επίλυση συγκεκριμένων διμερών προβλημάτων. Σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τους επόμενους μήνες, όπως και για την βούληση της ελληνικής πλευράς να αναζωογονήσει τη διαδικασία ομαλοποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της επίλυσης διαφορών, όπως είναι η περίπτωση της υφαλοκρηπίδας.

    Σε φιλική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησης "πάρα πολύ καλό". Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο κ. Παπανδρέου βρήκε κατανόηση, εκτός από το θέμα της θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) καθώς η Ελλάδα εντάχθηκε στο "Visa Waiver Program" το οποίο για την Ελλάδα θα μπει σε εφαρμογή σε 30 ημέρες από σήμερα, και για όλα τα άλλα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Ομπάμα και την αποδοχή που βρήκε στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, προκύπτει ότι οι κόποι του ελληνικού λαού αποδίδουν, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και υπάρχει στήριξη στην πράξη και όχι στα λόγια.

    Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης με τον κ. Ομπάμα αφορούσε στην οικονομία, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα φέρει το ζήτημα στη σύνοδο των G20, όπου ανέφερε ότι θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει συγκεκριμένα πράγματα. Σύμφωνα, εξάλλου, με ελληνική πηγή οι προτάσεις του κ. Ομπάμα ενδέχεται να είναι καλύτερες και από την ευρωπαϊκή πρόταση.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε στον Αμερικανό πρόεδρο πως βλέπει ο ίδιος την κατάσταση στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να δείξει ισχυρότερη βούληση.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στις ευρωτουρκικές σχέσεις και στα θέματα των Βαλκανίων και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της "Ατζέντας 2014", στην οποία η Ελλάδα θα έχει ηγετική παρουσία.

    Όπως ανέφερε στη συζήτησή του με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Ομπάμα έδειξε κατανόηση στο ελληνικό πλαίσιο, το οποίο, όπως είπε αποδέχεται.

    Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει στην Τουρκία μια κατάσταση όπου πολλές φορές είναι δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας και ότι ο στρατός ασκεί σημαντική επιρροή, κάτι που αποδεικνύεται και από την παρουσία 30 έως 40.000 στρατού στην Κύπρο.

    Σε σχέση με την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν, ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως από την αμερικανική πλευρά δεν υπήρξε κανένα αίτημα και καμία πίεση για αύξηση της ελληνικής συμμετοχής. Η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, έχει πολύ συγκεκριμένη θέση στο θέμα, η οποία είναι απολύτως κατανοητή. Η Ελλάδα, όπως προβλεπόταν, θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, στη διάρκεια του οποίου θα εκπαιδεύσει Αφγανούς πιλότους σε τύπους αεροσκαφών τα οποία διαθέτει και η Ελλάδα.

    Ο κ. Ομπάμα στη διάρκεια των συνομιλιών έδειξε πολύ ενδιαφέρον και διάθεση να στρέψει την αμερικανική οικονομία προς την Πράσινη Ανάπτυξη, κάτι που φάνηκε και κατά τη συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

    Στη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα εκτός του πρωθυπουργού μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Συνάντηση με Νάνσι Πελόζι

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο Καπιτώλιο. Κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η κ. Πελόζι δήλωσε ότι "η Ελλάδα δεν θα αφεθεί μόνη της στην κρίση".

    Η κ. Πελόζι αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες αλλά και στο σημαντικό ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

    Μετά τον Λευκό Οίκο, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον κ. Γκάιτνερ, και ακολούθως θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ηγέτη των Δημοκρατικών που έχουν την πλειοψηφία, Χάρι Ριντ, όπως και των Ρεπουμπλικανών που αποτελούν τη μειοψηφία, Μιτς Μακόνελ.

    Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο για να παραστεί στον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, και επιφανών Ελληνοαμερικανών.

    Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο "Ιδρυμα Μπρούκινγκς"

    Η Ελλάδα δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία χώρα που δοκιμάζεται οικονομικά, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ίδρυμα Μπρούκινγκς, όπου σημείωσε ότι η σημερινή κρίση δεν περιορίζεται στην Ευρώπη, αλλά αφορά ολόκληρο τον κόσμο και γι΄ αυτό θα πρέπει οι δύο πλευρές του Ατλαντικού να συνεργαστούν για την από κοινού αντιμετώπισή της.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι η σημερινή μεγάλη κρίση αποτελεί ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία, ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά την Ελλάδα της δίνεται η ευκαιρία να εκσυγχρονίσει και να αναζωογονήσει τους μηχανισμούς διοίκησης και ανάπτυξης.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η παγκόσμια ισχύς των αγορών, όταν δεν ελέγχεται επαρκώς, αποδεικνύεται επικίνδυνη και για την αντιμετώπισή της απαιτούνται βαθιές και θαρραλέες αλλαγές.

    Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, αλλά μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτής της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ευρωατλαντικής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η κρίση θίγει σε σημαντικό βαθμό και τα αμερικανικά συμφέροντα.

    Στον πυρήνα της κρίσης αυτής βρίσκεται η ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να χειριστεί την πολυπλοκότητα των αλληλοεξαρτώμενων αγορών, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα σημείωσε ότι όταν εξελέγη πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ανακάλυψε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν ουσιαστικά διπλάσιο, από ό,τι έλεγαν οι προκάτοχοί του στα ελληνικά κόμματα και τον λαό αλλά και στις ευρωπαϊκές αρχές.

    Υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο ευρύτερης διάχυσης της κρίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι συζήτησε σκέψεις και ιδέες για την αντιμετώπισή της με την καγκελάριο Α. Μέρκελ της Γερμανίας, τον πρόεδρο Σαρκοζί της Γαλλίας και τους πρωθυπουργούς Μπράουν της Μεγάλης Βρετανίας και Θαπατέρο της Ισπανίας.

    Με αυτό το σκεπτικό, ανέφερε, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο Ομπάμα με τον οποίον θα συνομιλήσει όχι μόνο ως Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και ως Ευρωπαίος ηγέτης και θα επισημάνει τον σημαντικό ρόλο που, όπως εκτίμησε, μπορούν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ.

    Στη συνέχεια ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι προεκλογικά δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα και τα οποία οι Έλληνες πολιτικοί είχαν αποφύγει να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα χρόνια.

    Τόνισε δε ότι στην πολιτική του σταδιοδρομία, ο ίδιος έχει ταυτιστεί με τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είτε ως υπουργός Παιδείας, είτε ως υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα ως πρωθυπουργός έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση των αναγκαίων αλλά επώδυνων μέτρων, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση όχι μόνο του ελλείμματος του προϋπολογισμού, αλλά και του ελλείμματος αξιοπιστίας που, όπως τόνισε, αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    Στη διάρκεια ερωτήσεων και απαντήσεων που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο ίδρυμα "Μπρούκινγκς", ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας Ευρώπης και Αμερικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, επισημαίνοντας ότι το θέμα του συντονισμού κινήσεων μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού θα συζητηθεί κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

    Απαντώντας σε ερώτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και υψηλόβαθμου στελέχους του Μπρούκινγκς Κεμάλ Ντερβίς, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση είναι επώδυνα, αλλά αναγκαία και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε αυτά να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια.

    Τόνισε ότι θα υπάρξουν δημόσιες επενδύσεις, αλλά μεγάλη σημασία έχει η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει, καθώς περιορίζεται η διαφθορά, αυξάνεται η διαφάνεια και οι μηχανισμοί λειτουργίας της οικονομίας καθίσταται πιο αποτελεσματική.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αναζήτηση από τους Ευρωπαίους ηγέτες ενός μηχανισμού που θα αναπτυχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου και θα αποσκοπεί στη διαχείριση του προβλήματος από την ίδια την Ευρώπη, χωρίς να καταστεί αναγκαία η παρέμβαση άλλων διεθνών μηχανισμών.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προοπτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλες τις χώρες των Βαλκανίων, όπως και με την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι υποψήφιες χώρες θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

    [02] "Λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης"

    Να αλλάξει ή να αποσύρει συνολικά το νομοσχέδιο για την μετανάστευση κάλεσε την κυβέρνηση η ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπός του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επανέλαβε πως αυτό οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την ελληνική κοινωνία και πως αν εφαρμοστεί, η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης παράνομων μεταναστών.

    Υπενθυμίζοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις που είχε εκπονήσει η ΝΔ για το θέμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση ή να αλλάξει συνολικά το νομοσχέδιο ή να το αποσύρει.

    Αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό αλλά και τις σχετικές συζητήσεις στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαιρέτισε τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της ΝΔ, πως η λύση στα προβλήματα της χώρας θα πρέπει να βρεθεί μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

    Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ως προσθήκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της χώρας να αναθέτει ad hoc σε άτομα ή εταιρίες και επιτροπές συγκεκριμένες μελέτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος τη χαρακτήρισε πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, καυτηριάζοντας και τη σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση σχετικά με τη συγκεκριμένη προσθήκη.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της Ρηγίλης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τελικά, όπως είπε, υιοθέτησε αν και με σημαντική χρονική καθυστέρηση,στις ρυθμίσεις για τα ΤΕΜΠΜΕ, ένα από τα 23 μέτρα ανάσα που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Α. Σαμαράς.

    Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις , επανέλαβε δε την πάγια θέση της ΝΔ, η οποία τάσσεται κατά της αύξησης του φόρου στη βενζίνη και ζήτησε από το κράτος να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένους μηχανισμούς ελέγχου για την πάταξη της κερδοσκοπίας.

    Σχετικά με τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη και τα όσα είπε για τις σχέσεις της με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε πως ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εξελέγη από σώμα 800.000 ψηφοφόρων έχει δηλώσει και θέλει να το κάνει πράξη να έχει δίπλα του συμπορευτές όλα τα στελέχη.

    Σε ερώτηση για το αν ο κ. Αβραμόπουλος σε ομιλία του διαφοροποιήθηκε από τη σκληρή στάση που κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και πως ο κ.Αβραμόπουλος είπε ακριβώς τα ίδια με τον κ. Σαμαρα.

    Τέλος, σχετικά με την αυτοκριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ και σε ερώτηση για το αν ο κ.Σαμαράς "αδειάζει" την κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε : "Κανείς δεν αρνείται τη διαχρονική προσφορά της ΝΔ στον τόπο. Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 υπήρξε μια βαρειά ήττα της ΝΔ, που έπεσε στο ιστορικό χαμηλότερο εκλογικό της ποσοστό. Για τα αίτια της ήττας έχουν κάνει την αυτοκριτική τους τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Σαμαράς. Ο κ.Σαμαράς θεωρεί ότι με την αυτοκριτική που έκανε η ΝΔ γυρίζει σελίδα και πλέον ας επιτρέψουμε όλοι στο νέο αρχηγό να προχωρήσει στο έργο του".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Πρόγραμμα Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ:

    11:00 πμ, Δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. (Πρεσβεία Ελλάδας)

    2:00 μμ, Συνάντηση με τον Πρόεδρο John Kerry (D-Massachusetts) και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. (Γερουσία)

  • Τριήμερο συνέδριο του ΤΕΕ για την ενέργεια από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (09:00:00 Αθήνα)

  • ΣΕΒ - Συνέντευξη Τύπου (11:30:00 Αθήνα)

  • Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την "Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες" για να ενημερωθεί για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα θέματα που απασχολούν την ΕΛ.ΟΜ.ΑμεΑ (12:00:00 Αθήνα)

  • Εκδήλωση της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής ΓΑΙΑ του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" για την παρουσίαση της συνεργασίας της ΓΑΙΑ με τη ΜΚΟ WIN Hellas (12:30:00 Αθήνα )

  • Συνάντηση Παπούλια με τον Κυπριο πολιτικο κ.. Συλλούρη (14:00:00)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Σήφη Μπουζάκη "Ανδρέας Λεντάκης" - Θα μιλήσουν οι : Αννα Διαμαντοπούλου, Προκόπης Παυλόπουλος, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αλέξης Δημαράς (18:00:00 Αθήνα)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Αβδούλου "Νίκος Ζαχαριάδης - Μύθος και πραγματικότητα" - Θα μιλήσουν ο Φώτης Κουβέλης, ο Μιχάλης Σταφυλάς και ο Ανταίος Χρυσοστομίδης (18:30:00 Αθήνα)

  • Ομιλία του γγ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σε εκδήλωση που οργανώνει η Ενωση Κυπρίων Ελλάδας - Στη 1:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου (19:00:00 Αθήνα)

    Θεσσαλονίκη

  • Η συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου ΝΑ Ευρώπης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Νεολαίας αφορά την αναγγελία του προγράμματος του δεκαημέρου εκδηλώσεων για το παιδί και το βιβλίο στο πλαίσιο του εορτασμού της 2ας Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη) (11:00:00 Θεσσαλονίκη )

  • Συνέντευξη Τύπου- Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου-Πρωκτού. Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου και αφορά την επικείμενη επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Τελευταίες εξελίξεις στη μοριακή βιολογία του ορθοκολικού καρκίνου και καρκίνου του μαστού" (11:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Διαμαρτυρίας κατοίκων των πληγεισών περιοχών από το κλείσιμο των Τεμπών, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης. Κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής (13:00:00 Λάρισα)

  • Συνέντευξη Τύπου προέδρου ΕΕΘ-νέα μέτρα. Η συνέντευξη Τύπου αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά την ανακοίνωση του τελευταίου πακέτου μέτρων και θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΕΘ (2ος όροφος) (13:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Το 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της νόσου Αλτζχάιμερ συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer με την Alzheimer's Disease International, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (18:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Ημερίδα-εκδήλωση για το νερό-Δήμος Θέρμης (19:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Τελετή παράδοσης καθηκόντων δημάρχου του απερχόμενου Χρ. Οικονομίδη στον νεοεκλεγέντα Θ. Μπαγκολίδη, στο δημοτικό θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (19:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

    Μπάσκετ-Βράβευση Παλαίμαχων Αθλητών (Πειραιώς 100, Γκάζι 11:00:00)

    Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ-Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Σταντάρ Λιέγης, Ντομινίκ Ντ΄Ονόφριο, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό (19:00:00 Αθήνα)

    Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ-Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Παναθηναϊκού, Νίκου Νιόπλια, ενόψει του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης (14:30:00 Αθήνα)

    Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (11η ημέρα): Νηρέας Χαλ.-ΝΕ Πατρών-20:00:00 Αθήνα Ελλάδα

    Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (φάση των «6», β΄ αγώνας)

    18:30 Ολυμπιακός-Ντιναμό Μόσχας

    18:30:00 Πειραιάς Ελλάδα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 March 2010 - 5:30:18 UTC