Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας"
  • [02] Προτάσεις για "Ανοικτό Κόμμα"
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 20/3/2010
  • [04] "Βαριές οι συνέπειες"
  • [05] "Ανάγκη για επενδύσεις"
  • [06] "Εκτός τόπου και χρόνου"

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας"

    "Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας της χώρας", διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη.

    "Δεν χρειάζεται φόβος, έχουμε διέξοδο και εναλλακτικές λύσεις" τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά τις δυσκολίες και τη μυθολογία, η χώρα θα τα καταφέρει.

    Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη και αποκάλεσε άσχετους όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψουν σκληρά όλοι μαζί, πριν από όλα για να διασωθεί η οικονομία και να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία και την καταδίκη της σε βαθιά ύφεση και παρακμή.

    "Έχουμε όραμα για τον τόπο", τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο.

    Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, μια Ελλάδα "διαλυμένη, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να δανειστεί ή να δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια".

    Ο πρωθυπουργός απέδωσε τη διάλυση του κράτους στην οικονομική και κομματική λεηλασία των προηγούμενων ετών και τόνισε ότι η ΝΔ διαχειρίστηκε επί πέντε χρόνια τα κρατικά ταμεία και τη δημόσια διοίκηση με ανευθυνότητα, εγκληματική αμέλεια και ελαφρότητα. Και το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα, πρόσθεσε, είναι τεράστιο.

    Ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν εκείνα το παράδειγμα κατανοώντας όλοι ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να προστατευθεί η ίδια η υπόσταση της χώρας με τη σωτηρία της οικονομίας της.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει μια πατριωτική δύναμη και κοιτάει πριν από όλα το συμφέρον της χώρας. Και γι' αυτό, πρόσθεσε, ο ίδιος δεν φοβάται αυτό που πολύ ονομάζουν πολιτικό κόστος.

    Ο πρωθυπουργός απάντησε προς όσους αναρωτιούνται αν το ΠΑΣΟΚ κινείται στα όρια της ιδεολογίας του, τονίζοντας ότι σε αυτό ακριβώς το μέτωπο δίνει η κυβέρνηση το μεγάλο αγώνα σήμερα.

    Αυτό τον αγώνα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν μπορούμε να τον δώσουμε μόνοι μας και πρέπει να πείσουμε εταίρους και διεθνείς συνομιλητές μας, ότι εάν δεν μπουν κανόνες στις αγορές και περιορισμοί στους κερδοσκόπους που τζογάρουν κυριολεκτικά σε βάρος ολόκληρων κοινωνιών, το θύμα αύριο δεν θα είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά κάθε χώρα που θα βρεθεί σε οικονομική δυσκολία, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

    Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ζητεί από τους εταίρους της να δημιουργηθεί από τώρα ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορεί να παρέμβει στις αγορές και να στηρίξει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο της κυβέρνησης στους υπόλοιπους τομείς, τονίζοντας ότι μέσα σε πέντε μήνες "έχουμε ανοίξει όλα τα μέτωπα" και μίλησε για μια "πραγματική ανατροπή με την οποία κλείνει ο κύκλος της αδικίας στη χώρα".

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τα εργασιακά θέματα, τονίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν την προστασία των εργαζομένων και την καθιέρωση κινήτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μίλησε, επίσης, για "ριζική ανατροπή των πάντων στο χώρο της υγείας" και δημιουργία νέων εκπαιδευτικών δομών, όπως και για την εκ βάθρων αλλαγή του διοικητικού συστήματος της χώρας με το σχέδιο "Καλλικράτης".

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να εργαστούν σκληρά και συντεταγμένα και να βάλουν απέναντί τους τα συμφέροντα που ζουν από τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση και τα οποία προέβλεψε ότι θα πολεμήσουν κάθε αλλαγή που τα πλήττει.

    "Σήμερα, έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες οι οποίες είναι και μάχες ιδεολογικές και η Ελλάδα αυτή την ώρα μας θέλει πολύ περισσότερο παρόντες από ποτέ. Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε στιγμή" πρόσθεσε, και κατέληξε λέγοντας "είμαστε σε διαρκή μάχη".

    "Οι κόποι των εργαζομένων και των πολιτών θα πιάσουν τόπο"

    Τη συνεισφορά και των συνδικάτων στην προσπάθεια, που καταβάλλεται, για να βγει η χώρα από την κρίση και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, ζήτησε, μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, στη Χαλκιδική, ο πρωθυπουργός, στέλνοντας παράλληλα σκληρό μήνυμα στους «κερδοσκόπους» των αγορών, αλλά και σε όσους φοροδιαφεύγουν. Τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει δύσκολη μάχη εντός και εκτός της χώρας, αλλά δεσμεύτηκε ότι «οι κόποι» των εργαζομένων και των πολιτών «θα πιάσουν τόπο».

    «Θα πιάσουν τόπο και θα αλλάξουμε τη χώρα. Τώρα, ας ανταποκριθούμε στην πρόκληση για να βγούμε από τη σημερινή κρίση, αλλά με τις μεγάλες τομές που κάνουμε, θα έχουμε αλλάξει οριστικά τη ροή της χώρας μας και θα έχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία δικαίου, ώστε σε τρία χρόνια να έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα, έχοντας βάλει στέρεες βάσεις για την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της ευημερίας. Μια Ελλάδα που θα μας κάνει όλους περήφανους», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στα μέτρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η διάσωση της οικονομίας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας είναι απαραίτητη συνθήκη για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα, που μας αξίζει», ώστε σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές και θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η χώρα να μπει σε τροχιά «πράσινης» ανάπτυξης και παραγωγικότητας.

    [02] Προτάσεις για "Ανοικτό Κόμμα"

    Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ ώστε να γίνει «Ανοιχτό Κόμμα» θα προτείνει σήμερα στο προσυνέδριο του κόμματος ο Αντ Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.

    Οι Αρχές του Ανοιχτού Κόμματος βασίζονται στους άξονες: Αμεσότητα - Συμμετοχή - Λογοδοσία - Αποτελεσματικότητα - Κοινωνική Ευθύνη - Διαφάνεια.

    Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της άμεσης Δημοκρατίας θα αλλάξει το Καταστατικό, ώστε εκτός από την άμεση εκλογή του πρόεδρου του κόμματος, θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λ.π.

    Με στόχο το άνοιγμα στη νέα γενιά, το 25% των μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, θα απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.

    Θεσπίζεται επίσης διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του Προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο. Επιπλέον, καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος. Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτείνει την μετεξέλιξη των τοπικών κομματικών Οργανώσεων σε «Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας», προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία.

    Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κίνημα του Εθελοντισμού, ενώ θα εισαχθεί ο θεσμός της «Κοινωνικής εργασίας» για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κλπ.

    Επίσης, θα δημιουργηθεί μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας.

    Ακόμη ο κ.Σαμαράς θα προτείνει να εισαχθούν θεσμοί και λειτουργίες «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας», σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος.

    «Κόκκινη γραμμή το εισόδημα των χαμηλόμισθων»

    «Κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μιλώντας χθες στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην κυβέρνηση για να νέα μέτρα, που τα χαρακτήρισε «οδυνηρά» και «αναποτελεσματικά», ενώ επέρριψε ευθύνες για τη συντήρηση «ενός μοντέλου που χρεοκόπησε», σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και στο δικό του κόμμα γιατί «υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού «κυβερνητισμού».

    Πρόσθεσε όμως, ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει» διότι «έχει δυνατότητες, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει μέλλον».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα-ανάσες για την τόνωση της αγοράς «για να μη γονατίσει η οικονομία» και «να μη διαλυθεί η κοινωνία». Τόνισε ότι οι θυσίες που ζητούνται «δημιουργούν μεγαλύτερη ύφεση, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων και σε ακόμα σκληρότερα μέτρα».

    Ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο που ακολουθήθηκε σε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις», αλλά και στο δικό του κόμμα.

    «Το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού κυβερνητισμού». Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη. Αλλά το μοντέλο αυτό δεν το δημιούργησε το κόμμα μου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν «αναμάρτητοι». Εμείς αναλάβαμε τις δικές μας ευθύνες και κάναμε την αυτοκριτική μας. Πολύ θα βοηθούσε το διάλογό μας με την κοινωνία, αν και όλοι οι άλλοι έκαναν το ίδιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για την κρίση και δεν μπορούν να την πληρώσουν αυτοί» προσθέτοντας ότι «κάθε ευρώ που χάνεται από τους πιο αδύνατους, δεν μειώνει τα ελλείμματα, βαθαίνει την ύφεση».

    «Η κυβέρνηση επέλεξε πολιτική που αφαιρεί και διαιρεί: Αφαιρεί εισόδημα και διαιρεί το λαό. Εμείς προτείνουμε πολιτική που προσθέτει και πολλαπλασιάζει. Προσθέτει θέσεις εργασίας και πολλαπλασιάζει το ρυθμό της ανάκαμψης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ήλθα εδώ για να σας πω ότι είναι αναπόφευκτα κάποια οδυνηρά μέτρα. Αλλά όχι αυτά που διαλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό. Κι όχι χωρίς τόνωση της αγοράς».

    Τέλος υπογράμμισε ότι ιδεολογία της ΝΔ δεν είναι «η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που οδήγησε ολόκληρο τον κόσμο στην χρηματοπιστωτική κρίση», αλλά «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός» που εξασφαλίζει «περισσότερη ανάπτυξη, μεγαλύτερη απασχόληση, περισσότερες ευκαιρίες και διάχυση ευκαιριών σε όλους».

    Επίσκεψη στη Νομαρχία Χαλκιδικής

    Για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στη Νομαρχία.

    Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις πίεσης προς την κυβέρνηση για να επισπεύσει τα έργα αποκατάστασης και σημείωσε: «Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος αγιασμένος με την ομορφιά και το άρωμα της τελειότητας και πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους πλημμυροπαθείς, που δεν αποζημιώνονται, το ζήτημα των οδικών δικτύων και η μη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Να δούμε τα φράγματα και την ανταγωνιστική και καινοτόμο γεωργία. Μπορεί να γίνει η Χαλκιδική αναπτυξιακός παράδεισος».

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 20/3/2010

  • 09:00:00 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Συνεδρίαση Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία. Τις εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

  • 10:00:00 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ. Ομιλία Γ. Παπανδρέου.

  • 10:30:00 - Λάρισα - Ελλάδα - Συνεδρίαση ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας- Μεσογειακοί Αγώνες.

  • 11:15:00 - Αθήνα - Ελλάδα - Συζήτηση για τον Ασωπό. Συζήτηση με θέμα "Αποκατάσταση ρυπασμένων περιοχών - Η περίπτωση του Ασωπού" οργανώνουν το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η Ενωση Ελλήνων Χημικών.

  • 12:00:00 - Αθήνα - Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα παρουσία του Π/Δ Κάρολου Παπούλια.

  • 12:00:00 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Συνέντευξη Τύπου- Τέμπη. Οι επιτροπές πολιτών Ακρίβεια-Στοπ διοργανώνουν, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης με θέμα : "Αποκοπή της Ελλάδας στα δύο για μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

  • 13:00:00 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου-ΕΔΟΘ.

  • 20:30:00 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Τελετή Λήξης- 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

  • Επίσκεψη Γ.Γ. ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Γ.Γ. του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη είναι το ακόλουθο:

    Στις 19:00: Θα κάνει δηλώσεις στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς".

    Στις 19:15: Θα συναντηθεί στον ίδιο χώρο με την επιτροπή εργαζομένων σε προγράμματα stage.

    Στις 21:00: Θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει σε συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης στο κέντρο "Focus" (περιοχή αεροδρομίου).

  • 19:00:00 - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα - Παρουσίαση βιβλίου Γ. Παπαχρήστου "Το 3 και το 7". Για το βιβλίο θα μιλήσουν : Λιάνα Γούτα, Εύα Καϊλή, Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης. Η παρουσίαση θα γίνει στο Public (Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη).

  • Επίσκεψη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς θα μιλήσει στο 1ο Προσυνέδριο του κόμματος για «οργανωτικά θέματα», , που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πορείας της Νέας Δημοκρατίας προς το 8ο Τακτικό της Συνέδριο.

  • 34ο Πανελλαδικό Συνέδριο-ΓΣΕΕ, στο συγκρότημα του "Athos Palace", στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Α1 ανδρών (21η ημέρα)

    Περιστερίου 16:00 Πανελλήνιος-Κολοσσός Ρ.

    Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-ΑΕΚ

    Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Ολύμπια Λ.

    ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός

    ΣΕΦ 18:45 Ολυμπιακός-Πανιώνιος

    ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα

    Αγ. Θωμά 21:00 Μαρούσι-Περιστέρι

  • Βόλεϊ-Α1 ανδρών: Κλήρωση πλέι άουτ, 12:00:00, Γραφεία ΕΣΑΠ.

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (26η αγωνιστική): Καλαμάτα-Εθνικός, 15:00:00

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (22η αγωνιστική): 18.00 Ηρακλής Κηφισιάς - Ολυμπιακός, 18:00:00 Αθήνα Ελλάδα

  • Χάντμπολ-Κύπελλο γυναικών (Φάιναλ φορ, ημιτελικοί): Αρτα Ελλάδα

    16:00 Αναγέννηση Αρτας-Νέα Ιωνία

    18:30 ΑΣΕ Ορμή-Μακεδονικός

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (13η ημέρα):

    17:00 Εθνικός-ΝΕ Πατρών

    17:30 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (20η ημέρα):

    18:00 ΜΑΣ Νίκη-ΠΟ Ν. Μουδανιών

    19:00 ΣΠΑ Καρδίτσας-Επίκουρος

    19:00 Παναχαϊκή-Κόροιβος

    19:00 ΑΓΕ Κορίνθου-ΓΕ Μεσσηνίας

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (19η ημέρα):

    15:00 ΑΣΕ Δούκα-Πανελλήνιος

    17:00 Βριλήσσια-Κύδων Χανίων

    18:00 ΠΑΟΚ-Αερωπός Εδεσσας

    18:00 Θερμαϊκός-Ζαφειράκης Νάουσας

    18:00 ΑΕΚ-ΓΑΣ Κιλκίς

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (19η ημέρα):

    15.00 Λάρισα-Παναθηναϊκός

    16.00 Πανιώνιος-Χανιά

    17.00 ΝΟ Πατρών-Ολυμπιακός

    17.00 Χίος-Βουλιαγμένη

    17.00 Ποσειδών Ιλ.-ΠΑΟΚ

    17.00 Παλ. Φάληρο-ΝΕ Πατρών

  • Μπάσκετ-Α2 ανδρών (22η ημέρα)

    15:00 Νήαρ Ηστ-Δάφνη

    16:30 Ερμής Λαγκαδά-ΟΦΗ

    17:00 ΓΣ Περάματος/Ερμής-ΚΑΟ Δράμας

    17:30 Ηρακλής-Ίκαροι Σερρών

    17:30 Ξάνθη-Αμύντας

    17:30 Ολυμπιάδα Πατρών-Παγκράτι

    17:30 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Αιγάλεω

    [04] "Βαριές οι συνέπειες"

    «Είτε πάρουμε χρήματα από την ΕΕ, είτε από το ΔΝΤ, οι συνέπειες θα είναι βαριές», δήλωσε χθες η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι η επίσκεψή της στον Πρόεδρο αποσκοπούσε στο να τον ενημερώσει για τις θέσεις του ΚΚΕ και την πορεία της οικονομικής κρίσης, ως προς τις συνέπειες, που έχουν τα μέτρα στην καθημερινή ζωή του ελληνικού λαού.

    Είπε ότι «η ελληνική υπόθεση εμπλέκεται στις οξύτατες αντιθέσεις εντός της ΕΕ, αλλά και στη διαπάλη μεταξύ ευρώ και δολαρίου» και πρόσθεσε πως «οι ηγετικές δυνάμεις βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό ζήτημα για να λύσουν τους λογαριασμούς τους».

    Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «συσσώρευση κεφαλαίου» και εκτίμησε ότι η κρίση οδηγεί σε περαιτέρω ενίσχυσή του. Σημείωσε δε, ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται από τη ΝΔ και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια ευρεία συναίνεση στη Βουλή για την οικονομική πολιτική.

  • **Η κα Παπαρήγα επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με την επιτροπή εργαζομένων σε προγράμματα stage και θα παρευρεθεί σε συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης.

    [05] "Ανάγκη για επενδύσεις"

    "Τα νέα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας αποδεικνύουν ότι χωρίς επενδύσεις δεν θα υπάρξει αύξηση της απασχόλησης. Σε λίγο τα ποσοστά της ανεργίας θα ξεπεράσουν και τα β¦ποσοστά του ΠΑΣΟΚ". Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

    Ακόμη, αναφορικά με τα φορολογικά μέτρα ο κ. Αϊβαλιώτης τόνισε:

    «Η ρύθμιση για τις ταμειακές μηχανές στις λαϊκές σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν τόσοι εφοριακοί όσοι και ταμειακές. Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι να υπάρχει μια ετήσια εφάπαξ πληρωμή για κάθε πάγκο λαϊκής, για κάθε ταξί κ.ο.κ. ώστε να υπάρξουν πραγματικά έσοδα για το κράτος ».

    "Κοινή συνάντηση"

    Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους πρώην πρωθυπουργούς με στόχο όπως είπε, να ακούσει τις σκέψεις τους και τις συμβουλές τους, ενώ ζήτησε να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τους τρεις κοινοβουλευτικούς πρώην πρωθυπουργούς.

    "Η χώρα διανύει τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τους τρεις κοινοβουλευτικούς πρώην πρωθυπουργούς. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση, συντεταγμένα και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

    [06] "Εκτός τόπου και χρόνου"

    "Εκτός τόπου και χρόνου και εκτός πραγματικότητας" χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το φορολογικό τόνισε ότι είναι "αποσπασματικό, παράλογο και άδικο".

    "Έρχεστε τώρα, μετά από ένα μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε ότι θα αποκαταστήσετε την αδικία απέναντι στην ελληνική κοινωνία με το φορολογικό νομοσχέδιο και φέρνετε ένα φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά συνεχίζει τις ίδιες δομικές αδυναμίες που είχε το φορολογικό σύστημα για χρόνια στη χώρα μας και δεν τις αντιμετωπίζει. Είναι το πιο άδικο, το πιο σύνθετο, το πιο δημοσιονομικά αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που φέρνει τα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους και αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που κερδίζουν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 March 2010 - 5:30:23 UTC