Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα βάρβαρα μέτρα"
  • [02] "Νέα, πιο επώδυνα μέτρα"
  • [03] Πασχαλινό ωράριο
  • [04] Μείωση πυρηνικών όπλων

  • [01] "Νέα βάρβαρα μέτρα"

    "Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τη συμφωνία που επήλθε στην ΕΕ και για την οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Δεν αφορά το λαϊκό συμφέρον. Κρύβει πίσω της νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, κερδισμένοι και πάλι θα είναι οι τραπεζίτες και γενικά η πλουτοκρατία. Καμία συναίνεση στη λαίλαπα, λαϊκή συσπείρωση και δράση, πόλεμος στον πόλεμο των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει:

    "Η κυβέρνηση εν μέσω οξυμένων ανταγωνισμών, και χρησιμοποιώντας ως ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί την άγρια σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων αναζητά την καλύτερη δυνατή συμμαχία για λογαριασμό των στρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας. Είναι καιρός να αντιληφθεί ο λαός ότι όποιο σενάριο και αν επιλεχθεί θα είναι σε βάρος του".

    Στις Βρυξέλλες η Αλέκα Παπαρήγα

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για το Διεθνές Σεμινάριο Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που διοργανώνει το ΚΚΕ, με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστών στην πάλη για την Ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών».

    Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει το πρωί ως βασική εισηγήτρια στο σεμινάριο, στο κτήριο Altiero Spinelli, αίθουσα AIG - 2, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 16:00 (ώρα Βρυξελλών), στον ίδιο χώρο, θα κάνει δηλώσεις για τις εξελίξεις.

    [02] "Νέα, πιο επώδυνα μέτρα"

    «Όσοι κινδυνολόγησαν περί χρεοκοπίας της χώρας, αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να βάλουν μια χοντρή θηλιά στον λαιμό κάθε Έλληνα εργαζόμενου, μισθωτού, άνεργου, συνταξιούχου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι χειρισμοί της Κυβέρνησης, αλλά και οι δυσμενείς συσχετισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού μόνο η Ευρωπαϊκή Αριστερά υπερασπίστηκε με σθένος την προοπτική μιας κοινωνικής Ενωμένης Ευρώπης, μας φέρνουν από την πίσω πόρτα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μαζί με αυτό, μας φέρνουν νέα, ακόμη πιο επώδυνα, αντιλαϊκά μέτρα».

    «Ο μόνος τρόπος απεμπλοκής της χώρας απβ αυτή την κρίση, είναι έστω και τώρα, στο παρά πέντε, να αλλάξουμε πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να αποσυρθούν «τα υφεσιακά, αντικοινωνικά μέτρα και να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στη στήριξη της απασχόλησης».

    [03] Πασχαλινό ωράριο

    Σε ισχύ τέθηκε το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, και θα έχει ως εξής:

    Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 09:00 - 21:00, Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου 2010 θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 13:00 - 19:00 μμ και το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 09:00 - 16:00 μμ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου 2010 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 09:00 - 15:00 μμ.

    Διευκρινίζεται ότι, τα καταστήματα Αθηνών θα λειτουργήσουν: το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ενώ τονίζεται ότι, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει (Πειραιάς ή αλλού).

    Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 6 Απριλίου 2010, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

    [04] Μείωση πυρηνικών όπλων

    Η νέα συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού START που η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να υπογράψουν στις 8 Απριλίου στην Πράγα, αντικατοπτρίζει την "ισορροπία των συμφερόντων" των δύο χωρών, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

    Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον κ. Μεντβέντεφ και τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, "οι πρόεδροι εξέφρασαν αμοιβαία την ικανοποίηση τους για την συνεργασία τους", δήλωσε η εκπρόσωπος, Νατάλια Τιμάκοβα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    "Ο κ. Μεντβέντεφ παρατήρησε ότι η συνθήκη αντανακλά την ισορροπία των συμφερόντων των δύο χωρών", πρόσθεσε η Τιμάκοβα.

    Η σύναψη μιας νέας συνθήκης πυρηνικού αφοπλισμού ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ "ανεβάζει το επίπεδο" των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε επίσης το Κρεμλίνο.

    "Οι πρόεδροι συμφώνησαν στο γεγονός ότι η νέα Συνθήκη ανεβάζει το επίπεδο της ρώσο-αμερικανικής συνεργασίας στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών δεσμών" ανάμεσα στις δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις, ανέφερε ακόμη η ίδια πηγή.

    Η νέα συνθήκη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της "επανεκκίνησης" των σχέσεων μεταξύ των δυο πρώην εχθρών του Ψυχρού Πολέμου, που επιθυμούν οι πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά από χρόνια "ψυχρής ειρήνης" την περίοδο της προεδρίας Τζορτζ Μπους.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για μία νέα συνθήκη START για τον πυρηνικό αφοπλισμό, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι αυτή θα υπογραφεί από τους προέδρους των δύο χωρών στις 8 Απριλίου στην Πράγα.

    Οι πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμφώνησαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες της νέας συνθήκης στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν διευκρινίζει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 March 2010 - 21:30:21 UTC