Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτεραιότητα η πιστή εφαρμογή του ΠΣΑ
  • [02] "Αμεση λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς"
  • [03] Επίσκεψη Ευ.Βενιζέλου στη Μόσχα
  • [04] Σε απολογία ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης
  • [05] Σε ισχύ το πλαφόν στα καύσιμα
  • [06] "Αγκαλιά" με το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ
  • [07] Η ατζέντα της ημέρας
  • [08] Τραγωδία στα Πατήσια
  • [09] "Προσωρινή απόφαση"
  • [10] "Στόχος ο φθηνός δανεισμός"
  • [11] "Μείωση εξοπλισμών"
  • [12] Δίκυκλη αστυνόμευση
  • [13] Αιματηρές εκρήξεις στη Μόσχα

  • [01] Προτεραιότητα η πιστή εφαρμογή του ΠΣΑ

    Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι ο στόχος της κυβέρνησης, καθώς η πορεία υλοποίησής του θα κριθεί, από τις Βρυξέλλες, στα μέσα Μαΐου.

    Στις άμεσες προτεραιότητες φέρονται να είναι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής και οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές για την αποτελμάτωση της οικονομίας.

    Σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα η Αθήνα αναμένεται να προχωρήσει και σε νέο δανεισμό, περίπου 5 δις ευρώ, εκτιμώντας ότι το κλίμα στις αγορές έχει βελτιωθεί μετά τις αποφάσεις της ΕΕ.

    Η κυβέρνηση αποτιμά θετικά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τα χαλαρά κριτήρια χορήγησης ρευστότητας προς τις τράπεζες.

    Ως μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" επισημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετέχει μειοψηφικά στο μηχανισμό στήριξης και σε καμία περίπτωση η συμμετοχή αυτή δεν συνεπάγεται νέα μέτρα.

    Τονίζει επίσης, ότι η απόφαση για εμπλοκή του ΔΝΤ φέρνει πιο κοντά τη δημιουργία κοινών ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης των κρατών- μελών. Εξ άλλου, ερωτηθείς για τις επικρίσεις ότι η οικονομική πολιτική είναι η πιο νεοφιλελεύθερη από τη μεταπολίτευση, απαντά ότι "οι αποφάσεις που πάρθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα ιδεολογίας, αλλά ανάγκης".

    [02] "Αμεση λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς"

    «Οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς «για να μη βαθύνει και γίνει μόνιμη η ύφεση», τονίζοντας ότι διαφορετικά «σε λίγο θα μας επιβληθούν νέα χειρότερα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος».

    Ο κ. Σαμαράς σημειώνει στα θετικά την απόφαση της ΕΚΤ με την οποία «αποτρέπεται η πιστωτική ασφυξία στην ελληνική αγορά». «Αυτό το παλέψαμε ως Ν.Δ εδώ και πολύ καιρό», συνέχισε αναφέροντας ότι ήταν μία εκ των τριών βασικών προτάσεων που ο ίδιος κατέθεσε στην πρόσφατη συνάντησή του με τους υπουργούς οικονομικών του ΕΛΚ.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε σοβαρούς προβληματισμούς για το κυρίως μέρος της συμφωνίας, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τον τρόπο και τη διαδικασία που μπορεί να λειτουργήσει.

    Ανέφερε πως για να πάρει η Ελλάδα βοήθεια απαιτείται να έχει φτάσει στο έσχατο σημείο χωρίς να προσδιορίζεται ποιό είναι αυτό. «Να δανείζεται με 6% από τις αγορές; Να δανείζεται με 8% από τις αγορές; Να μη μπορεί να δανειστεί καθόλου; Δηλαδή ζητούν από την Ελλάδα να φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας για να τη βοηθήσουν;», ρώτησε επισημαίνοντας πως εμείς ζητήσαμε στήριξη για να μη φτάσουμε στα όρια αυτά.

    Επίσης ανέφερε πως ακόμα και αν μπαίναμε στη διαδικασία βοήθειας κάτω από τέτοιους όρους, η συμφωνία επιβάλλει τη λήψη τελικής απόφασης από κάθε χώρα της ευρωζώνης με ομοφωνία κάτι το οποίο στη πράξη μπορεί να σημαίνει και νέα μέτρα και «συνεπώς πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία».

    Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο της συμφωνίας «φωτογραφίζει επιπλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα και συνιστά υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών μια που οδηγεί στον έλεγχο μιας ευρωπαϊκής οικονομίας από ένα κατβεξοχήν μη ευρωπαϊκό οργανισμό».

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατέληξε επισημαίνοντας πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει το σκόπελο και να σταθεί μόνη στα πόδια της γιατί αυτό είναι το πιο συμφέρον για την ίδια. «Αυτό επιβάλλει και η αξιοπρέπειά της χώρας μας και η ανόρθωση της αξιοπιστίας της. Μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και θα το κάνουμε μόνο με τις δικές μας δυνάμεις», είπε.

    [03] Επίσκεψη Ευ.Βενιζέλου στη Μόσχα

    Eπίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα έως την Μ. Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσκεκλημένος του ομολόγου του της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ανατόλι Σερντιούκοβ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνορωσικών σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

    Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας κ. Μιχαήλ Δημήτριεφ, με τον πρόεδρο της κρατικής εταιρείας εξοπλισμών (Rosoboronexport) κ. Ανατόλι Ισάικιν, καθώς και με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κ. Νικολάι Πατρουσέφ.

    Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διμερή αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τις σχέσεις Ε.Ε. και Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και ΝΑΤΟ, καθώς και θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διακρατικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν τον Οκτώβριο του 2009.

    Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

    [04] Σε απολογία ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης

    Σε απολογία για υπόθαλψη εγκληματία εκλήθη από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Γ. Λέκκα ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία.

    Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση μετά τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδη και της πρώην γενικής διευθύντριας του Ταμείου Παναγιώτας Καραδήμα οι οποίοι υποστήριξαν ότι το Σεπτέμβριο του 2006 είχε τηλεφωνήσει στον κ. Σημαιοφορίδη και του συνέστησε να επιστήσει την προσοχή στον κ. Πρινιωτάκη για τις μεγάλες προμήθειες που εισέπραττε η χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» στις συναλλαγές της με τα ομόλογα.

    Ο κ. Παπαδόπουλος αρνείται ότι έγινε το τηλεφώνημα αυτό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημερομηνία ήταν η έναρξη των εκδηλώσεων της 71ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ο ίδιος βρισκόταν με αυξημένες υποχρεώσεις στη συμπρωτεύουσα. Για την υπόθεση των ομολόγων, πρόκειται να απολογηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα και ο ιδιοκτήτης της ΝΑΜ (North Asset Management) Γ. Παπαμαρκάκης ο οποίος ήρθε από το Λονδίνο και πήρε προθεσμία από τον εφέτη ανακριτή.

    [05] Σε ισχύ το πλαφόν στα καύσιμα

    Οι νέες ανώτατες τιμές των καυσίμων που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ισχύουν από σήμερα σε οκτώ νομούς της χώρας.

    Οι νέες ανώτατες τιμές είναι 1 - 2 λεπτά υψηλότερες σε σχέση με εκείνες που ισχύουν τώρα, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών στο μεσοδιάστημα.

    Όπως είναι γνωστό, το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων επιβλήθηκε σε οκτώ νομούς (Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λασίθι, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Φωκίδα, Χανιά) και θα ισχύσει μέχρι τις 11 Απριλίου.

    Το υπουργείο καλεί τις νομαρχίες να κάνουν ελέγχους για την εφαρμογή του πλαφόν και να επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης. Ο νόμος προβλέπει ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα από 5.000 έως 1.500.000 ευρώ.

    Οι πρατηριούχοι, αντιδρώντας στο μέτρο απειλούν με κινητοποιήσεις τη Μεγάλη εβδομάδα, ενώ ήδη οι συνάδελφοί τους της Κρήτης ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη.

    Οι ανώτατες τιμές που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα ανά νομό και είδος καυσίμου έχουν ως εξής:

    Νομός - Αμόλυβδη- Σούπερ Αμόλυβδη - Σούπερ - Ντίζελ

    Δωδεκανήσου: 1,519 - 1,710 - 1,552 - 1,240

    Ηρακλείου: 1,522 - 1,736 - 1,579 - 1,281

    Θεσπρωτίας: 1,494 (απλή αμόλυβδη) - 1,271 (ντίζελ)

    Λασιθίου: 1,545 - 1,733 - 1,602 - 1,275

    Πρέβεζας: 1,479 (απλή αμόλυβδη) - 1,679 (σούπερ αμόλυβδη)

    Ρεθύμνης: 1,563 - 1,783 - 1,600 - 1,294

    Φωκίδας: 1,492 (απλή αμόλυβδη)

    Χανίων: 1,539 - 1,745 - 1,596 - 1,289

    [06] "Αγκαλιά" με το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ

    "Αγκαλιά" με τον τίτλο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" νίκησαν 3-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και σε συνδυασμό με τη γκέλα του Ολυμπιακού με τη Ξάνθη, αλλά και την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λάρισα θέλουν ένα βαθμό στα επόμενα δύο ματς (Ηρακλή εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός) για να φτάσουν και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο 18΄ ο Σαλπιγγίδης έκανε το 1-0, στο 74΄ ο Σισέ με πέναλτι το 2-0 κι ένα λεπτό πριν το τέλος ο Λέτο το τελικό 3-0. Ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες στην φάση του πέναλτι, λόγω αποβολής του

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ: 0-0

    Η άλλοτε απόρθητη έδρα του, το "Γ. Καραϊσκάκης", αποδείχθηκε "αχίλλειος πτέρνα" για τον Ολυμπιακό την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατόρθωσαν να νικήσουν σήμερα στο φαληρικό γήπεδο ούτε την Ξάνθη, με την οποία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 σε αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και ουσιαστικά απώλεσαν κάθε ελπίδα που είχαν για το πρωτάθλημα, αφού ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια που απομένουν για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Αντίθετα, το ακριτικό συγκρότημα πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που καταβάλει για την παραμονή του.

    ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ: 2-1

    Με γκολ του Πούρι στην εκπνοή, η Λάρισα επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, σε αγώνα για την 28η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Η ΑΕΛ είχε προηγηθεί στο 16΄ με τον Κουζέν, ισοφαρίστηκε στο 83΄ από τον Κοντρέρας, αλλά κατάφερε να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο» στο 93΄, παρά το γεγονός ότι ένα λεπτό νωρίτερα είχε μείνει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κατσιαρού. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης τίτλου.

    ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: 2-0

    Με γκολ του μόνιμου σκόρερ του στα τελευταία παιχνίδια, Ιάκομπ στο 27΄ και του Ηλιάδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ηρακλής νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τους Γιαννιώτες σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα, μετά και την ισοπαλία της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 70΄ λόγω αποβολής του Σίσιτς με 2η κίτρινη κάρτα.

    ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 1-1

    ΑΕΚ και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για την 28η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 40΄ με τον Γουνδουλάκη, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σκόκο διέσωσε το βαθμό της ισοπαλίας για την Ενωση, κι ενώ οι «κυανέρυθροι» έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ριέρα στο 87΄.

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: 3-1

    Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά ο Αστέρας Τρίπολης. Στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ η πελοποννησιακή ομάδα νίκησε άνετα 3-1 τον Πανθρακικό, με τέρματα των Φυτανίδη (12΄), Τσέζαρεκ (63΄ πέν.) και Ουντότζι (74΄). Το γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε στο 81΄ ο Παπουλής, ενώ δύο λεπτά πριν η ομάδα της Κομοτηνής είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπουσινάκη με 2η κίτρινη κάρτα.

    ΑΡΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: 1-0

    Τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ, και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, εξασφάλισε και μαθηματικά ο Αρης. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 28ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και ξέφυγαν οκτώ βαθμούς από την Καβάλα, «σφραγίζοντας» την πέμπτη θέση. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 64΄ ο Νέτο, αφήνοντας την ομάδα της Βοιωτίας μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

    ΚΑΒΑΛΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 1-3

    Πολύ μεγάλη νίκη, με την οποία μεγιστοποίησε τις ελπίδες για την παραμονή του στην κατηγορία, πήρε στην Καβάλα ο Εργοτέλης, επιβληθείς της ομώνυμης μακεδονικής ομάδας με 3-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα της ηρακλειώτικης σημείωσαν οι Τσεσνάσουσκις (22΄), Μπουντιμίρ (61΄) και Φραγκουλάκης (82΄), ενώ για την Καβάλα είχε προσωρινά ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μουρ, στο 33ο λεπτό.

    [07] Η ατζέντα της ημέρας

  • Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οργανώνουν Συνάντηση Εργασίας των Φορέων και Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης για το Παιδί. Η επίσημη κήρυξη έναρξης της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί από την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά (11:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ (12:00:00 Περιστέρι)

  • Eπίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από τη Μ. Δευτέρα έως την Μ. Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, προσκεκλημένος του ομολόγου του της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ανατόλι Σερντιούκοβ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνορωσικών σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας

  • Συνέρχονται σε κοινή συνεδρίαση οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι Βουλευτές - μέλη των δύο Τομέων να ενημερωθούν από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το Φορολογικό Νομοσχέδιο (12:30:00)

  • Συνέντευξη Τύπου για τις άγονες αεροπορικές γραμμές και άλλα θέματα του τομέα μεταφορών, θα δοθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (12:30:00 Αθήνα)

  • Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στην Ουγγαρία

  • Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας οργανώνει η Κίνηση "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για συνθήματα που φώναξαν βατραχάνθρωποι των Ειδκών Δυνάμεων κατά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου (13:00:00 Αθήνα)

    Θεσσαλονίκη

  • Σύσκεψη στη Νομαρχία- Απολογισμός πυρκαγιών 2009 και πυροπροστασία (09:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Σύσκεψη για το συντονισμό της φύλαξης της λίμνης Βόλβης κατά την αναπαραγωγική περίοδο(12:00:00 Θεσσαλονίκη )

  • Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δήμου Θεσσαλονίκης (14:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Εκδήλωση ΕΕΘ για τα επαγγέλματα και τις μελλοντικές προοπτικές. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΕΕΘ κος Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ κος Κώστας Αμπατζίδης (16:30:00 Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

    Γενική Γραμματεία Αθλητισμού-Συνέντευξη Τύπου Πάνου Μπιτσαξή

    (12:00:00 Αθήνα )

    Βόλεϊ-Α1 ανδρών (πλέι οφ): Άρης-Ηρακλής

    19:00:00 Θεσσαλονίκη

    [08] Τραγωδία στα Πατήσια

    Ενας 15χρονος Αφγανός σκοτώθηκε, ενώ η μητέρα του και η 10χρονη αδελφή του τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε, χθε το βράδυ, έξω από το κτίρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, στη διασταύρωση Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων στα Κάτω Πατήσια.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η οικογένεια των μεταναστών πήγαινε κάθε βράδυ στην περιοχή ψάχνοντας τους κάδους απορρημάτων για να βρεί τρόφιμα ή κάτι άλλο.

    Πιθανολογείται ότι το παιδί βρήκε το δέμα με τη βόμβα και το πήρε μαζί του ή το άνοιξε εκέι με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που το διαμέλισε.

    Οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αφού ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη αχτίνα και γίνεται αυτοψία από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργούς.

    Στο τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι διεξάγουν έρευνα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.Α.Σ., χθες και περί ώρα 08:46 τηλεφώνησε άγνωστος σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην "ΕΒΕΕ" στα Πατήσια και θα σκάσει σε 6 λεπτά.

    Από την άμεση διερεύνηση της τηλεφωνικής αυτής προειδοποίησης διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή Πατησίων δεν υφίσταται Υπηρεσία ή φορέας με τα δοθέντα στοιχεία, αφού δε λήφθηκε υπόψη και ότι είχε παρέλθει ο χρόνος που είχε οριστεί από τον άγνωστο, το τηλεφώνημα χαρακτηρίστηκε ασαφές.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που μετέβη πριν από λίγο στο σημείο την έκρηξης επιβεβαίωσε ότι το θύμα είναι ο 15χρονος Αφγανός και δήλωσε:

    "Η τρομοκρατία έδειξε το πιό απεχθές πρόσωπο. Ενας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς είτε πρόκειται για αστυνομικούς είτε για μετανάστες είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Οι τρομοκράτες είναι απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά και η κοινωνία είναι απέναντί τους και είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιό κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε".

    Δηλώσεις για την έκρηξη

    "Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με αποτροπιασμό την βομβιστική επίθεση στα Πατήσια και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συνανθρώπους μας.Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα", δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας κ. Νικόλαος Δένδιας.

    Aπό το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

    " Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάποτε είχε δηλώσει ότι η Αθήνα ξεπέρασε την Καμπούλ σε βόμβες. Δυστυχώς η κουβέντα του αυτή επιβεβαιώνεται καθημερινά.Η Κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση, φοβούμενη το πολιτικό κόστος από τους αριστεριστές".

    [09] "Προσωρινή απόφαση"

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι η κ. Αλέκα Παπαρήγα με θέμα: «Τα αντιλαϊκά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ».

    Στην ΕΕ πάρθηκε μια απόφαση που μπορεί να πει κανείς ότι έχει ένα προσωρινό και κοντόφθαλμο χαρακτήρα, όμως ακόμα κι αν λειτουργήσει θα είναι μόνο ως ένα βαθμό αποτελεσματική, γιατί το ιμπεριαλιστικό σύστημα, ο καπιταλισμός μάλλον στο στάδιο του ιμπεριαλισμού, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά, με αποτελεσματικά φάρμακα τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις του, τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία της στον Πειραιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει το κλίμα θριαμβολογίας.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι με βάση την απόφαση της ΕΕ εκαναν ένα πολιτικό μηχανισμό ο οποίος λέει το εξής πράγμα: Αν μια χώρα στη ζώνη του ευρώ βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, παραβιάζοντας βεβαίως κανόνες του παιχνιδιού και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, είναι δε στις παραμονές τις χρεωκοπίας, τότε θα ξανασυνεδριάσει η ΕΕ και θα αποφασιστεί αν αυτή η χώρα έχει πραγματική ανάγκη, αν βρίσκεται σε κίνδυνο χρεωκοπίας και τότε θα αποφασίσουν τους όρους της στήριξης, της χρηματοδότησης, του δανεισμού και ενδεχομένως να αποφασίσουν και αν θα βγει από τη ζώνη του ευρώ.

    Και για να παρθεί αυτή η απόφαση, είπε η κα Παπαρήγα, πρέπει να σημειωθεί ομοφωνία.

    Δηλαδή και μεταξύ τους τα καπιταλιστικά κράτη δεν μπορούν να ομονοήσουν και δεν μπορούν να έχουν ως καπιταλιστικά κράτη, ως αστικές τάξεις των κρατών - μελών, πλήρη αλληλεγγύη μεταξύ τους.

    Αυτός , όμως, ο πολιτικός μηχανισμός, τόνισε η Γραμματέας του ΚΚΕ, δεν είναι εντελώς ουτοπικός γατί έχει μια σαφή κατεύθυνση : Ο πολιτικός εκβιασμός να συμμορφώνονται τα αστικά κράτη, οι αστικές κυβερνήσεις, με τους κανόνες της ευρωενωσιακής αγοράς, με τους παγκόσμιους καπιταλιστικούς κανόνες, τουλάχιστον σε ένα ζήτημα: Στο να μετατρέπεται σε όλο πιο φθηνή δύναμη, η εργατική δύναμη, το εμπόρευμα, δηλαδή, όπως είναι η εργατική δύναμη στον καπιταλισμό, να είναι όσο πιο φθηνό, να ληστεύονται και να καταπιέζονται οι λαοί όλο και πιο πολύ.

    Εκατό χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ

    H Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ se ανακοίνωσή της, με την ευκαρία συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την εξέγερση του Κιλελέρ, τονίζει ότι επιβεβαιώθηκε για τις εκτιμήσεις που είχε κάνει προεκλογικά σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι "αυτή η πείρα πρέπει να γίνει αφετηρία μιάς μεγάλης αλλαγής στην πολιτική σκέψη και στάση μεγάλου μέρους των αγροτών, ώστε να μην πέσουν σε νέες παγίδες και εκβιασμούς".

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι "ο αγώνας και σήμερα συνεχίζεται ενάντια στη θύελλα των σκληρών, βάρβαρων, αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, που εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, των μονοπωλίων στην Ελλάδα, στην ΕΕ, σε όλο τον κόσμο. Μέτρα - φωτιά για την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, που δε θα έχουν τέλος, αν δεν αποφασίσει ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του".

    Επίσης η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι θύμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "είναι και η πλειοψηφία της αγροτιάς, που βιώνει την καταστροφή της ακόμη πιο έντονα την τελευταία 10ετία, καθώς χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, ζώντας στην ανασφάλεια, αβεβαιότητα και φτώχεια έχουν εξαναγκαστεί να έχουν ή να ψάχνουν άλλη κύρια πηγή εισοδήματος για να ζήσουν".

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το ΚΚΕ, το 2007 το 74,74% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων (642.880) είχε τυπικό ακαθάριστο κέρδος από 1.200 έως 9.600 ευρώ, το οποίο επιδεινώθηκε τα επόμενα χρόνια. Οι τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 50%, σε αντίθεση με το κόστος παραγωγής που αυξήθηκε, κυρίως λόγω των ακριβών τιμών των αγροτικών εφοδίων (μηχανήματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κ.ά.) που αγοράζουν οι αγρότες από τα μονοπώλια. Αποτέλεσμα οι μικροπαραγωγοί να φτωχαίνουν, οι εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες να αυξάνουν τα κέρδη τους.

    Επίσης αναφέρει ότι την τελευταία 10ετία, ετησίως, εκτοπίζονται 20.000 από την αγροτική παραγωγή.

    Το 2010, με τα νέα "μέτρα υγείας" της ΚΑΠ, αυτή η τάση επιδεινώνεται, λέει το ΚΚΕ και εκτιμά ότι έτσι θα εξοστρακισθούν 200.000 αγροτοπαραγωγοί, οι οποίοι θα στερηθούν τις πενιχρές επιδοτήσεις και τα δικαιώματα που είχαν μέχρι τώρα.

    Η Κεντρική Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο εκσυγχρονισμός που υπόσχεται η κυβέρνηση με την πράσινη ανάπτυξη,το "νέο μοντέλο" αγροτικής παραγωγής, που θα πριμοδοτεί κάποια συμπληρωματικά προϊόντα,στο πλαίσιο του αγροτουρισμού και των φωτοβολταϊκών, δεν δίνει ούτε εργασία, ούτε ζωή στο χωριό, ούτε φτηνά και ποιοτικά διατροφικά προϊόντα για το λαό, ούτε κατάλληλες πρώτες ύλες για την εγχώρια βιομηχανία, σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

    Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικό, τονίζει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι "τα μονοπώλια στηρίζει και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ έχει ειδικό ρόλο στον αποπροσανατολισμό, σπέρνοντας συγχύσεις με αριστερή φρασεολογία, που αφορά και το χαρακτήρα της ΕΕ".

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι ένας δρόμος υπάρχει: "Να συσπειρωθούν στο αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ, σε κοινούς αγώνες με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, στο λαϊκό μέτωπο που καλεί το ΚΚΕ για να συντρίψει την αντιλαϊκή εξουσία, από όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν προέρχεται, για να φέρουν στην ημερήσια διάταξη τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας. Γιατί μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει προοπτική στον αγροτοπαραγωγό".

    [10] "Στόχος ο φθηνός δανεισμός"

    "Αν και νίκησε η κ. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα δεν βγήκε χαμένη", δήλωσε ο κ. Γ.Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τη συμφωνία των Βρυξελλών και πρόσθεσε:

    "Οι έχοντες την ευθύνη την άλλη εβδομάδα, εβδομάδα δανεισμού, θα πρέπει να αναζητήσουν επιτόκια κάτω του 6,3 %, ποσοστό με το οποίο δανειστήκαμε τον προηγούμενο μήνα. Αν το πετύχουν, κάτι θα έχουμε κάνει. Αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε θα πρέπει να ψάξουμε τι είναι αυτό, ή ποιοι που δεν πείθουν τις αγορές στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό".

    Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που αφορά τη μονάδα ένστολων του Λιμενικού ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, τόνισε:

    «Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να στοχοποιεί πότε τους αστυνομικούς, πότε τους ειδικούς φρουρούς, πότε το Λιμενικό, καλό θα ήταν να κοιτάξει να εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία ευταξία η οποία έχει χαθεί, θέλουμε να ελπίζουμε όχι δια παντός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταδεικνύει κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση ότι αποτελεί «ουρά» του κ. Τσίπρα. Αυτό δεν τον τιμά».

    [11] "Μείωση εξοπλισμών"

    Οι αριστερές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία αγωνίζονται για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών,σε πλαίσιο αλληλεγγύης και συνεργασίας με βάση το διεθνές δίκαιο, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP) της Τουρκίας Αλπέρ Τας, ενώ αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα κοινή δήλωση των δύο κομμάτων. Τα δύο κόμματα υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη μείωσης των εξοπλισμών των δυο χωρών.

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κλιμάκωση της έντασης και η τόνωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων δεν ωφελεί τους δυο λαούς. Τους μόνους που ωφελεί, πρόσθεσε, είναι αυτούς που θέλουν να κερδίζουν, τους εμπόρους όπλων, τις μεγάλες πολεμικές βιομηχανίες.

    Και εμείς, τα δυο κόμματα, η ελληνική και τουρκική Αριστερά, απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση για αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αυτή την περίδο οι οι δυο λαοί πρέπει να στηρίξουν το μέλλον και την προοπτική τους, στη συνεργασία, στην ειρηνική επίλυση των διαφορών τους, στην προσπάθεια να ζήσουν σ' ένα κοινό χώρο με ευημερία και κατέξηξε απευθύνοντας σχετική έκκληση στις δυο κυβερνήσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα δύο κόμματα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ώστε να αναδείξουν ότι αυτά που ενώνουν τους δυο λαούς είναι πολύ περισσότερα απ' αυτά που τους χωρίζουν.

    Η Κοινή Δήλωση

    Στην κοινή δήλωση αναφέρεται ότι το κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP) και ο ΣΥΝ διακηρύσσουν ότι η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή για τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας και υπογραμίζουν ότι τα προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει και μπορούν να λυθούν ειρηνικά, μέσω διαλόγου, στην βάση του διεθνούς δικαίου.

    Και υπογραμμίζεται:

    "Αποκρούουμε έντονα το μιλιταρισμό και το σοβινισμό και την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους δύο λαούς. Σ' αυτή την κατεύθυνση ανανεώνουμε την δέσμευση μας να κινητοποιηθούμε για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών και στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας και Τουρκίας, ως ουσιαστικού βήματος προς πραγματική ειρήνη, αμοιβαία εμπιστοσύνη και σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

    "Η Ελλάδα και η Τουρκία αφιερώνουν τεράστιους πόρους για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί των δύο χωρών ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι υπερδιπλάσιοι του Ευρωπαϊκού και του ΝΑΤΟϊκού μέσου όρου. Η συνέχιση του μεταξύ τους ανταγωνισμού των εξοπλισμών είναι καταστροφική για τις δύο χώρες και τους λαούς. Βλάπτει και τις δύο κοινωνίες και ωφελεί μόνο τις στρατιωτικές βιομηχανίες και εκείνους που θέλουν να εφαρμόζουν το ιμπεριαλιστικό δόγμα του "διαίρει και βασίλευε" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εξυπηρετεί τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    "Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την πραγματικότητα, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο της βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης που επιδεινώνει τα κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα των δύο χωρών. Η υιοθέτηση της πρότασης μας θα απελευθερώσει τεράστιους πόρους για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική τους ανάπτυξη. Ενώ, θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα κατά των δυνάμεων του μιλιταρισμού και κέρδος για την δημοκρατία και για μια κουλτούρα ειρήνης.

    "Οι αντιπροσωπείες του ΣΥΝ και του ODP συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και εκφράζουν την πλήρη υποστήριξη τους στις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεων του. Ο λαός του νησιού - Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι - μπορούν να οικοδομήσουν μια δικοινοτική - διζωνική ομοσπονδία για μια ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, ελεύθερη από ξένες βάσεις".

    [12] Δίκυκλη αστυνόμευση

    Βγαίνουν από σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι ομάδες της δίκυκλης αστυνόμευσης, που είχε εξαγγείλει πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα περιπολούν συνολικά 2.004 αστυνομικοί ανά δυάδες, με 1002 μοτοσικλέτες των 650 κυβικών.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ομάδες "ΔΙΑΣ" θα καλύπτουν 167 τομείς στις πέντε αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, ενώ κάθε αστυνομικό τμήμα θα περιλαμβάνει δύο έως τέσσερις τομείς, ανάλογα με την εγκληματικότητα και τις ανάγκες.

    Ανάλογο θα είναι και το πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη, όπου θα περιπολούν συνολικά 422 αστυνομικοί με 211 μοτοσικλέτες.

    Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών της Ομάδας "ΔΙΑΣ" ολοκληρώθηκε χθες στις αστυνομικές εγκαταστάσεις, με ασκήσεις σε όλα τα επίπεδα.

    [13] Αιματηρές εκρήξεις στη Μόσχα

    Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί στο σταθμό Λιουμπιάνκα του Μετρό της Μόσχας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να βρουν το θάνατο και άλλοι 10 να τραυματιστούν, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Itar-Tass και Ria Novosti, επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δεύτερη έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο αργότερα, στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι της Μόσχας, κατά δηλώσεις αξιωματούχων των Ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σε εγχώρια ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, την έκρηξη στο σταθμό Λιουμπιάνκα στο μετρό της Μόσχας προκάλεσε "βομβιστής αυτοκτονίας"Β· εικάζεται ότι και η δεύτερη έκρηξη οφείλεται σε παρόμοια ενέργεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 March 2010 - 5:30:36 UTC