Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές"
  • [02] "Τα δύσκολα δεν πέρασαν"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Θα προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές"

    Με την ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στις 2.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, θα δεχθεί τον καθηγητή Θανάση Λερούνη.

    Είναι σημαντική η ενιαία παρουσία της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο και υπογράμμισε την αναγκαιότητα καλής ενημέρωσης στα ζητήματα αυτά και της συνεργασίας με τον εκπρόσωπο Τύπου, το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, το Γραφείο Τύπου και τους υπουργούς. Οι υπουργοί δεν πρέπει να είναι αναλυτές και σχολιαστές και να αφήσουν αυτό το έργο στους δημοσιογράφους, ανέφερε.

    Ζήτησε από τους υπουργούς άμεση επαφή με το γραφείο του, για θέματα οικονομίας, επενδύσεων και συνεργασιών και έδωσε συγχαρητήρια στο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όσους εμπλέκονται με τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας.

    Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης ο πρωθυπουργός είπε ότι "είτε τον χρησιμοποιήσουμε είτε όχι - και αυτό θα αξιολογηθεί - είναι ένα δίχτυ ασφαλείας που θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη ηρεμία να κάνουμε τη δουλειά μας".

    Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στην Αθήνα σημείωσε ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες, αναφέρθηκε, χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, στο ταξίδι του στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι σε κάποια στιγμή, σε Υπουργικό Συμβούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα ενημερώσει για τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Τουρκία.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει συμφωνηθεί η επανενεργοποίηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ελπίζοντας να καταλήξουμε στην υπόθεση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

    Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση θα διοργανώσει επενδυτικό συνέδριο και πρόσθεσε ότι για επαφές στο εξωτερικό πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σημείωσε ότι οι υπουργοί πρέπει να έχουν συνεργασία με τον κ. Δρούτσα σε ό,τι αφορά μία σειρά συνεργασίες σε διάφορους τομείς που έχουν συμφωνηθεί με την Τουρκία, με σκοπό την αποτίμηση των μέχρι τώρα συνεργασιών, αλλά και τις προτάσεις για περαιτέρω συνεργασίες.

    Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, με χρονοδιαγράμματα σε κάθε τομέα, τα οποία θα τεθούν σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ θα τεθούν και δείκτες αξιολόγησης.

    Τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του κόμματος, των γραμματέων των τομέων, των υπουργών, των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας και των βουλευτών, ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση, διαβούλευση και σχεδιασμός.

    Δηλώσεις Αννας Διαμαντοπούλου

    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο τη νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο νέο σχολείο, "ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι ο εκπαιδευτικός".

    Σύμφωνα με την υπουργό, η πρόταση αφορά "ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού, με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου, μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό ο οποίος θα αξιολογείται".

    Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι είναι σημαντική επιλογή η αξιολόγηση, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, αφορά δε το εκπαιδευτικό έργο και σημαίνει προγραμματισμό για κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

    Ερωτηθείσα, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για τη βάση του 10, η Υπουργός ανακοίνωσε ότι καταργείται από φέτος, είναι άλλωστε, όπως είπε, προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία έχει τεκμηριωθεί επί τέσσερα χρόνια σε συνέδρια και στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

    Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας

    Αλλάζουν όλα στα σχολεία με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, μια και επίκεινται οι πανελλαδικές εξετάσεις, είναι η κατάργηση του πλαφόν της βάσης του 10.

    «Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής», σημειώνεται στο σχέδιο νόμου, «δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του 10 πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν σήμερα καλύτερους φοιτητές από αυτούς που είχαν μέχρι το 2006. Αντίθετα, έχουμε τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποδομές που υπολειτουργούν, όταν μάλιστα δεκάδες χιλιάδες νέοι λόγω του συγκεκριμένου συστήματος προσφεύγουν σε "κολέγια" αλλά και σε κάθε είδους πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα χωρών όλου του κόσμου. Με το νομοσχέδιο καταργείται ο περιορισμός της βάσης του 10, όπως αυτός θεσμοθετήθηκε».

    Σύμφωνα με αυτό, τρεις είναι οι ενότητές του:

    Β· Επείγουσες βελτιώσεις και παρεμβάσεις στη λειτουργία των ΑΕΙ Β· Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση Β· Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης - Συμμόρφωση προς την ευρωπαϊκή νομιμότητα - Ενίσχυση του Ελέγχου Ποιότητας.

    Έτσι, αλλάζουν όλα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών αφού για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην Εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης.

    Οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται σε όλα τα σχολεία οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σήμερα μόνο το 38% προσλαμβάνεται με ΑΣΕΠ και το 62% από πίνακες και περίπλοκα κριτήρια. Οι πίνακες αυτοί παύουν να τροφοδοτούνται στις 30 Ιουνίου 2010. Οι διαγωνισμοί θα διεξάγονται ανά διετία, θα είναι ανοιχτοί, δηλ. δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων. Θα ισχύσουν πάντως μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό δαιδαλώδες σύστημα στο νέο σύστημα διορισμών μετά το 2012.

    Περιορίζεται ο θεσμός του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού. Εισάγεται όμως ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας σε ένα ή περισσότερα σχολεία είναι λιγότερες από 16 ώρες.

    Εισάγεται διετής δοκιμαστική θητεία του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού. Καθιερώνεται ο θεσμός του Μέντορα του νεοδιοριζόμενου. Η μονιμοποίηση θα γίνει έπειτα απο αξιολόγηση η οποία μπορεί να καταλήξει σε πρόταση μονιμοποίησης ή σε πρόταση μετάταξής του σε άλλη υπηρεσία του υπουργείου.

    Οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις περιορίζονται, αφού το σύστημα εξορθολογίζεται. Θεσπίζεται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, θα συντάσσεται έκθεση αξιολόγησης όπου θα περιγράφεται η απόδοση της μονάδας, η εκτίμηση επιτυχιών, αποτυχιών, αδυναμιών, προβλημάτων. Κατάθεση προτάσεων βελτίωσης για την επόμενη σχολική χρονιά.

    Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στις παρεμβάσεις στη λειτουργία των ΑΕΙ.

    Έτσι, προωθείται ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διανομής συγγραμμάτων. Ήδη, έχει δρομολογηθεί ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Στόχος είναι η έγκαιρη διανομή από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, ενώ με το ίδιο σύστημα έχει προβλεφθεί να γίνεται και η διανομή ηλεκτρονικών συγγραμμάτων όταν αυτά θα είναι έτοιμα.

    Μειώνεται από 30 σε 15 ο μέγιστος αριθμός των μελών των εκλεκτορικών σωμάτων για εκλογή μελών ΔΕΠ. Αυτό άλλωστε είχε ζητηθεί από τους πρυτάνεις, ενώ προβλέπεται και η συμμετοχή σε συνεδριάσεις εκλεκτορικών σωμάτων μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το κόστος μετακίνησης και ο διατιθέμενος χρόνος των εξωτερικών εκλεκτόρων.

    Στο θέμα των μετεγγραφών φοιτητών-σπουδαστών, προτείνεται ρύθμιση με την οποία επιχειρείται η εξισορρόπηση του αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών και σπουδαστών, μέσω της ορθολογικότερης κατανομής τους στα ομοειδή τμήματα.

    Με το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης (δευτεροβάθμιας). Έτσι, καταργούνται ή συγχωνεύονται ορισμένα από τα εκκλησιαστικά λύκεια και εκτιμάται ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι υφιστάμενες δομές είναι: 10 γυμνάσια - 17 λύκεια με 218 και 481 μαθητές, αντίστοιχα. Κόστος λειτουργίας ανά μαθητή είναι 16.500 ευρώ, όταν ό μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 5.000 ευρώ το χρόνο.

    Σχετικά με τα κολέγια και το ιδρυτικό νόμο του 2008, σημειώνεται στο πολυνομοσχέδιο ότι ο νόμος αυτός απετέλεσε αντικείμενο κριτικής εξέτασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τη συμβατότητα των διατάξεών του. Αντί οποιασδήποτε άλλες ενέργειας, η προηγούμενη κυβέρνηση «προχώρησε στην εσπευσμένη χορήγηση αδειών λειτουργίας "κολεγίων" στη χώρα μας με βάση αυτό το αμφισβητούμενο θεσμικό πλαίσιο».

    Ιδιαίτερα τονίζεται ότι: «Ήδη το δεδομένο της χορηγήσεως μη νομίμων αδειών λειτουργίας σε σειρά κολεγίων (κατά την ομόφωνη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) γεννά την ανάγκη σύννομης χορηγήσεως νέων αδειών με έρεισμα ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομιμότητας, ώστε να υπάρξει επιτέλους σαφές, μη αμφισβητούμενο καθεστώς λειτουργίας βάσει προδιαγραφών και ελέγχου. Με το παρόν νομοσχέδιο κινούμεθα στην κατεύθυνση αποκατάστασης των αρχών της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και ελεύθερης εγκατάστασης που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία θα συνδυασθεί, κατά τη θέσπιση του νέου νόμου, με την ενίσχυση του εθνικού ελέγχου στην πιστοποίηση των μεταλυκειακών αυτών ιδρυμάτων, ώστε η λειτουργία τους, τελικώς, να ισορροπεί μεταξύ των κοινοτικών και εθνικο-συνταγματικών επιταγών».

    [02] "Τα δύσκολα δεν πέρασαν"

    Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

    «Είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας ζήτησε χρήματα από τις αγορές και τα βρήκε. Βεβαίως, το κόστος του δανεισμού είναι ιδιαίτερα ψηλό, είναι υπερδιπλάσιο του αντιστοίχου κόστους του Ιανουαρίου του 2010», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ββ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

    «Αυτό σημαίνει ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν. Γι αυτό, απαιτείται συνεχής προσπάθεια, νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια. Και για το όνομα του Θεού, όχι άλλο μίγμα κυβερνητικής φλυαρίας και πανηγυρισμών».

    "Αποσπασματικά μέτρα"

    «Αποσπασματικά μέτρα χωρίς συνοχή» χαρακτηρίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο για την Παιδεία. «Άνθρακες ο θησαυρός», ανέφερε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος, βουλευτής Αβ Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

    «Αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μεταξύ τους συνοχή και διαδικαστικού χαρακτήρα, είναι οι πολυεξαγγελλόμενες αλλαγές στον χώρο της Εκπαίδευσης, που αφήνουν στην αβεβαιότητα όλους όσοι έχουν, χρόνια τώρα, υπηρετήσει την Εκπαίδευση, είτε ως αναπληρωτές, είτε ως ωρομίσθιοι», σχολίασε η τομεάρχης της ΝΔ και πρόσθεσε: «θα δώσουμε μάχη στη Βουλή για να αρθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, διατάξεις άδικες, ή ανεφάρμοστες. Όμως, είναι αλήθεια ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι -γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί- περιμέναμε πολύ περισσότερα από το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Πρόγραμμα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου:

    Συνάντηση με ΑΧΕΠΑ (14:30:00)

    Συνάντηση με τον καθηγητή κ. Θανάση Λερούνη (15:30:00)

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά (17:30:00)

  • Ημερίδα με τη συμμετοχή του ΥΦΥΠΕΞ Σπ. Κουβέλη, με τίτλο: "Πράσινη Ενέργεια - Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια" (10:00:00 Αθήνα )

  • Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στα γραφεία της Ένωσης .Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ θα συζητήσει και θα διατυπώσει τις παρατηρήσεις του για το - μη οριστικοποιημένο - προσχέδιο του προγράμματος "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" (10:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη τύπου του ΥΠΜΕΔΙ Δημήτρη Ρέππα (11:00:00 Χολαργός)

  • Εγκαίνια Αττικού Αλσους από την υπερνομάρχη Κ. Μπέη (11:30:00 )

  • Συνάντηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη με τον τ. Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Έβερτ (12:00:00 Αθήνα)

  • Συνάντηση Παπούλια - Δρούτσα (13:00:00 Αθήνα)

    8Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας A. Ταμβακάκης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος δίνουν Συνέντευξη Τύπου στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά. Στην εκδήλωση θα παραστεί η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη (13:00:00 Αθήνα)

  • Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ (13:00:00 Αθήνα )

  • Συνάντηση Παπούλια με τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κ. Παπαδόπουλο (14:00:00 Αθήνα)

  • Ομιλία της Ινώς Αφεντούλη, στελέχους της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του ΝΑΤΟ, με θέμα "Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις του στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας", σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (18:30:00 Αθήνα Χιλλ 3-5, Πλάκα)

  • Παρουσίαση βιβλίου Γ. Κωνσταντινίδη «ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ» (18:30:00 Αθήνα ΕΒΕΑ)

  • Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Κρίση και Αριστερά" οργανώνεται με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Πέτρου Παπακωνσταντίνου "Επιστροφή στο μέλλον - Η κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού και η Αριστερά" - Θα μιλήσουν: Λιάνα Κανέλλη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Τζιαντζής, Αλέξανδρος Χρύσης, Πέτρος Παπακωνσταντίνου (19:00:00 Αθήνα)

    Κοινοβουλευτικό έργο

    09:30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κ. Μπιρμπίλη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ "Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις".

    10:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ "SIEMENS" ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ": Εξέταση μαρτύρων.

    17:00 (151) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ": Εξέταση μαρτύρων.

    10:00 (ολομέλεια) Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις". (3/5)

    18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Συντάγματος και του άρθρου 118 του Κανονισμού της Βουλής, των προτάσεων του Προέδρου της Βουλής: α) "Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό)". β) "Για τη μερική τροποποίηση διατάξεως του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β' - ΦΕΚ 51 Α'/10.4.1997), όπως ισχύει".

    18:00 (ολομέλεια) Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις". (4/5)

    Θεσσαλονίκη

  • Blogs και δημοσιογραφία: Βίοι παράλληλοι και αποκλίνοντες ή σύγκλιση δυνάμεων και αγαστή συνεργασία; Πόσο επηρεάζεται η δημοσιογραφία από την ανάπτυξη των blogs; Πόση αξιόπιστη είναι η ειδησεογραφία των blogs; Μήπως τα blogs είναι Δούρειος Ίππος για τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; H πρώτη δημοσκόπηση, που έρχεται να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους (12:30:00 Θεσσαλονίκη )

  • Συνέντευξη Τύπου- SCORPIONS, "GET YOUR STING AND BLACKOUT" TOUR- Η τελευταία συναυλία/ Η συνέντευξη θα δοθεί στο MET Hotel, παρουσία του Klaus Meine, της "φωνής" των Scorpions (13:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Κοσμήματα εμπνευσμένα από βιβλία θα εκτεθούν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ από τις 14 μέχρι τις 30 Απριλίου 2010 (19:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Πύλης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. (17:00:00 Θεσσαλονίκη)

  • Σε Επίτιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Ακτινολογίας και Παιδιατρικής και Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Miller του Πανεπιστημίου Miami (UMMSM), Γεώργιος Σφακιανάκης. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (19:30:00 Θεσσαλονίκη)

  • Εκδήλωση Νομαρχίας Θεσσαλονίκης- "Τιμή στην Ελληνίδα της Διασποράς". (20:00:00 Θεσσαλονίκη Porto Palace)

    Αθλητική ατζέντα

    Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (22η ημέρα, εξ αναβολής): Περιστέρι-Ολυμπιακός

    Τένις-Συνέντευξη Τύπου για το Status Athens Open 2010

    Πάλη-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

    Ελευθέρα Πάλη-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

    Υδατοσφαίριση-Α2 ανδρών (12η ημέρα)

    13.00 Περιστέρι-Ηρακλής

    15.00 Τρίτων Αμαρ.-ΝΟ Σύρου

    15.00 ΝΟΒΑ-Καλαμάκι

    16.00 Κέρκυρα-ΟΥΚ Βόλου

    16.00 Εθνικός-ΟΦΗ

    19.00 Γλυφάδα-Ηλυσιακός

    Ποδόσφαιρο-Φιλικός νέων: Σερβία-Ελλάδα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 April 2010 - 4:30:18 UTC