Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πατριωτικό μας καθήκον να σώσουμε τη χώρα"
  • [02] "Ολίσθημα το πιστόλι του ΔΝΤ στο τραπέζι"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Πατριωτικό μας καθήκον να σώσουμε τη χώρα"

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΕΔΕΚ) Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου.

    «Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε κρίση, την χειρότερη της μεταπολίτευσης, κρίση πρωτοφανή για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Και το πατριωτικό μας καθήκον είναι να σώσουμε τη χώρα. Το ιστορικό μας χρέος είναι να πάρουμε κάθε απόφαση, που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες, κάθε απόφαση που δίνει λύσεις σε προβλήματα που για δεκαετίες προτιμούσαμε να μην αγγίζουμε, κάθε απόφαση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» ανέφερε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής.

    Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες για την βοήθεια που προσέφεραν στους ταξιδιώτες που έμειναν αναγκαστικά στην Ελλάδα λόγω ακύρωσης των πτήσεών τους.«Οι έλληνες επιχειρηματίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με υποδειγματική ανθρωπιά, αλλά και επαγγελματική συνείδηση» είπε και επισήμανε ότι «το αναφέρω και για να απαντήσω στα τόσα πικρόχολα σχόλια για τον χαρακτήρα του Έλληνα, όπως και το τι εννοούμε όταν μιλάμε για αλλαγές σε νοοτροπίες και αντιλήψεις».

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι πλέον γνωστή σε όλους, όπως γνωστές είναι και οι αιτίες -λάθη δεκαετιών, παραλείψεις και επανάπαυση -, όπως είπε, που μας οδήγησαν εδώ και πρόσθεσε ότι την τελευταία πενταετία τα όντως δομικά προβλήματα της χώρας, όχι απλώς δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά διογκώθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να βρεθεί απολύτως απροετοίμαστη στο χείλος του γκρεμού.

    «Αυτή ήταν η κατάσταση με την οποία βρέθηκα αντιμέτωπος, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη, στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Αυτό το γνωρίζει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν με την ψήφο τους δεν είχαν αλλάξει πορεία στη χώρα πέρσι τον Οκτώβριο. Η καταστροφή θα ήταν ήδη εδώ. Η χρεοκοπία θα ήταν ήδη εδώ. Η αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα ήταν ήδη πραγματικότητα. Αυτό το αποτρέψαμε οριστικά» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Επισήμανε ότι η κυβέρνηση βάζει τάξη στα δημόσια οικονομικά, αλλάζει τον τρόπο διακυβέρνησης, προχωρά σε ανατροπές παντού και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όντας παρούσα σε όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να λυθεί το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς προς τούτο χρειάζεται χρόνος και χρήμα.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χωρίς την μεγάλη προσπάθεια όλων, σήμερα δεν θα υπήρχε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός και πρόσθεσε ότι «Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό που επιδεικνύεται από πολλούς: Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της Ν.Δ.»

    «Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία από τις εγκληματικές πολιτικές του χθες. Εξαφανίστηκαν πολλές επιλογές μας, τα περιθώρια ελιγμών που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση» είπε προσθέτοντας ότι «μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος της, η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο παρά μόνο τη δήλωση χρεοκοπίας και προσφυγή αποκλειστικά στο Δ.Ν.Τ.»

    «Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει από μόνος του πάνω από 30 δισ. ευρώ για φέτος - αν και όταν χρειαστεί. Ο μηχανισμός είναι δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, όπως παραδείγματος χάρη, να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών, αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας μηχανισμός και κανένα ΔΝΤ δεν μας φταίει για όσα ζούμε και για όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε».

    Υπογράμμισε ότι είναι επιτυχία για την χώρα μας και την Ευρώπη η συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης στον οποίο μειοψηφικά συμμετέχει και το ΔΝΤ και τόνισε ότι «σήμερα, δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για να αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση σπέρνοντας για μια ακόμη φορά το φόβο και τον πανικό».

    «Αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα έκτακτη ανάγκη να μπούμε όλοι επί τω έργω, δηλαδή αν κάτι πρέπει να μας απασχολεί σήμερα αυτό είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας, ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, το δημόσιο, για να ορθοποδήσει και να γυρίσει οριστικά σελίδα και αυτός είναι ο αντικειμενικός μας στόχος» είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Τέλος, τόνισε ότι πρέπει με την δουλειά όλων μας να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα δεσμά της επιτήρησης, της δεύτερης από το 2004 και ταυτόχρονα της αυστηρότερης που προβλέπει η ΕΕ και πρόσθεσε ότι «εκεί έχουμε το βλέμμα μας και όποιος προσπαθεί να φορτώσει τα δεινά μας σε οτιδήποτε άλλο παρά στη σαθρή οικονομική, κοινωνική και πολιτική πλατφόρμα πάνω στην οποία βάδισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα».

    Πλέγμα δράσεων για τον τουρισμό

    O κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε πλέγμα δράσεων για την τόνωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Απαντώντας στο πάγιο αίτημα των φορέων του τουρισμού για την άρση του καμποτάζ, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε άμεσα να προχωρήσει η άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα.

    Eξειδικεύοντας το μέτρο επεσήμανε μεταξύ άλλων το οφέλη που απορρέουν από την άρση του καμποτάζ, τόσο για τον κλάδο όσο και για τους εργαζόμενους, για τους οποίους όπως είπε, πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε ξηρά και θάλασσα (στην Ιταλία η κρουαζιέρα απασχολεί πλέον 4.000 Ιταλούς ναυτικούς), θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και σε πολλούς άλλους τομείς. Παράλληλα, για την προστασία των εργαζόμενων στη ναυτιλία και την αύξηση της απασχόλησής τους, η κυβέρνηση σχεδιάζει:

    Την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης στους ναυτικούς ξενοδοχειακών ειδικοτήτων, την προώθηση Ελλήνων ναυτικών σε θέσεις ευθύνης στις εταιρείες κρουαζιέρας μέσω κυβερνητικών φορέων αλλά και την ένταξη των εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια, σε πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο καταρτίζεται αυτή την περίοδο και θα είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει σήμερα ο ΟΑΕΔ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Σε αυτό το πεδίο, τόνισε ο πρωθυπουργός θα βοηθήσει και η οριστική διευθέτηση των κανονισμών και των προδιαγραφών αδειοδότησης που προωθούμε άμεσα για τη λειτουργία Υδατοδρομίων και Υδροπλάνων.

    Πολύ σημαντική για τον κλάδο του τουρισμού είναι και η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού που αφορά τα κόστη των εταιριών στα ελληνικά αεροδρόμια και οδηγούν στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και tour operators/charter operators για την ανάπτυξη του Τουρισμού. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απαλλαγή από την καταβολή Τελών Προσγείωσης και Παραμονής Αεροσκαφών σε όλα τα Ελληνικά Κρατικά Αεροδρόμια (πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών) για τη φετινή θερινή περίοδο και την κατά 50% απαλλαγή τους χειμερινούς μήνες. Με εξαίρεση το Ελ. Βενιζέλος, όπως τονίστηκε, κανένα αεροπλάνο σε κανένα αεροδρόμιο της χώρας δεν θα πληρώνει τέλη προσγείωσης και απογείωσης όλο το καλοκαίρι. Παράλληλα ανακοινώθηκε η οριστική απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε στοχευμένα μέτρα που μειώνουν το κόστος της χώρας για τον τουρίστα και δίνουν κίνητρα στους επισκέπτες μας να έρθουν στην χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε δραστικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης "βίζας" (θεώρηση διαβατηρίων) για τουρίστες που προέρχονται από νέες, δυναμικές και ανερχόμενες αγορές, όπως αυτές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

    Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του τουρισμού ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων τους. Όπως είπε, με δύο νέα προγράμματα εγγυήσεων που προσφέρονται μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, στηρίζονται οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες, όπως αυτή του ευρωπαϊκού προγράμματος JEREMIE.

    Στο μεταξύ δυο νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, πρόκειται να προκηρυχθούν για την ανακαίνιση μικρών τουριστικών επιχειρήσεων με μικροδάνεια καθώς και μεγαλύτερων τουριστικών επιχειρήσεων με δάνεια μεγαλύτερου προϋπολογισμού. Παράλληλα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και την συγκράτηση της ανεργίας στον ξενοδοχειακό κλάδο η Κυβέρνηση εφαρμόζει, μέσω του ΟΑΕΔ, ειδικό πρόγραμμα με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τους μήνες από Οκτώβριο έως Απρίλιο, εκτός από Ιούνιο - Σεπτέμβριο.

    Με στόχο πάντα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η θεσμοθέτηση του νέου χωροταξικού για τον τουρισμό, που όπως ανάφερε, πρόκειται για ένα σχέδιο που θα προωθεί το νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να μπορέσει έτσι να επεκταθεί σε νέες αγορές, προσφέροντας εναλλακτικές δυνατότητες.

    Το χαρτοφυλάκιο των δράσεων περιλαμβάνει και την επεξεργασία ενός νομοσχεδίου που αφορά το σύνολο των θεμάτων και δράσεων του τομέα των σκαφών αναψυχής και των ημεροπλοίων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών θαλάσσιας αναψυχής. Όσον αφορά τις μαρίνες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή τους, καθώς και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι δρομολογήθηκε η κατάρτιση μελέτης για το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης αναγκαίων υποδομών (τουριστικών λιμένων) στην Ελλάδα.

    Άρχισαν οι διαβουλεύσεις με ΕΕ και ΔΝΤ

    Μια πρώτη συζήτηση με τους επικεφαλής της ομάδας στελεχών του ΔΝΤ είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

    Τα στελέχη του ΔΝΤ θα επισκεφθούν και άλλα υπουργεία (Οικονομίας, Εσωτερικών, Εργασίας) προκειμένου να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της διαδικασίας διαβουλεύσεων θα προκύψει ένα κοινό κείμενο. Θα είναι ένα ελληνικό κείμενο το οποίο θα συνυπογράψουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Το κείμενο αυτό θα περιλαμβάνει τις περαιτέρω πολιτικές για τη δημοσιονομική προσαρμογή κυρίως για το 2011 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

    Ενα μεγάλο μέρος του κειμένου θα είναι το ίδιο με εκείνο που πρέπει να διαβιβάσει το υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά. Το υπόλοιπο κείμενο θα αφορά το σκέλος της χρηματοδότησης. Ούτως ή άλλως με το κείμενο η ελληνική πλευρά, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχουν φθάσει σε επίπεδο προετοιμασίας, τέτοιο ώστε εάν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί ο "μηχανισμός στήριξης" να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

    Τέλος σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Οι άμεσες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών από τώρα και στο εξής είναι η μείωση της σπατάλης στο δημόσιο, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, η αποκατάσταση της διαφάνειας, η διαχείριση του δημοσίου χρέους και βεβαίως ο περιορισμός των πρωτογενών δαπανών.

    Εν τω μεταξύ, παράλληλα με τις διαβουλεύσεις που γίνονται με τα στελέχη του ΔΝΤ το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει και τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Αύριο (Παρασκευή), ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναχωρεί για τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσει την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και θα συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Γκαϊτνερ και τον επικεφαλής του Ταμείου κ. Στρος - Καν.

    Στο μεταξύ, η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, από τα 6,3 δισεκατομμύρια της γαλλικής συνεισφοράς, που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού ενίσχυσης, σύμφωνα με προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

    Η ενέργεια θα δώσει τη δυνατότητα στη Γαλλία "να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που θα επιτρέψει, εάν χρειαστεί, να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του ευρώ", δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντστο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, υπευνθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. "Προσπαθούμε να κινηθούμε γρήγορα, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στο ενδεχόμενο που η Ελλάδα αποφασίσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού", πρόσθεσε η κα Λαγκάρντ.

    Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι έχει «εισηγηθεί σαφώς να εξετάσουμε με ηρεμία το αποτέλεσμα των μέτρων» που έχει λάβει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της θέμα, προτού μιλήσουμε για βοήθεια και επανέλαβε πως "η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια" από τους ευρωπαίους εταίρους της.

    Στο μεταξύ, σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφάλωσαν την Τετάρτη τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), όπως άλλωστε και το spread στο 10ετές ομόλογο.

    [02] "Ολίσθημα το πιστόλι του ΔΝΤ στο τραπέζι"

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση της επανέκδοσης των ποιημάτων του Αλέξανδρου Παναγούλη.

    Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε πως ευθύνεται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως η ΝΔ έχει αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κινήσεις της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Εκείνος έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δώσει άλλοθι στον πρωθυπουργό και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να αποδαιμονοποιήσει το ΔΝΤ.

    "Η εμπειρία από όλες τις χώρες όπου πήγε το ΔΝΤ δείχνει πως υπήρξαν σημαντικές επιπτώσεις", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως ακόμη και αν ο Γιώργος Παπανδρέου βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ, η ΝΔ θα καταθέσει σοβαρές προτάσεις για το πώς θα βγούμε μια ώρα αρχίτερα από την κρίση και από τους δυσβάσταχτους όρους του Ταμείου.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και για την εκτόξευση των spreads, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός γύριζε από χώρα σε χώρα και παρουσίαζε μια άσχημη εικόνα για την Ελλάδα.

    "Η ηγεσία της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει μέτρα για να δανειστεί με λογικά επιτόκια. Αυτός, όμως, αφού περιπλανήθηκε αρκετούς μήνες εκθέτοντας τη χώρα μας, μετά διέπραξε και το ολίσθημα να βάλει το πιστόλι του ΔΝΤ στο τραπέζι", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως το θέμα της προσφυγής του ΔΝΤ πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

    Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΕΔΕΚ) Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου (10:00:00 )

    24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - Συγκέντρωση (11:00:00 πλατεία Κλαυθμώνος)

    Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ (12:00:00 Σύνταγμα)

    Ατυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό (13:00)

    Παρουσίαση ιστορικού διηγήματος «Οι κήρες των λεόντων» της Κωνσταντίνας Ρίτσου

    Ομιλητές:Ευ. Βενιζέλος, Γιωρ. Λιάνης, Γιάγκος Ανδρεάδης, Βασ. Αναστασίου (19:00:00)

    Επίσκεψη Δ. Δρούτσα στην Εσθονία - Συνοδος ΝΑΤΟ

    Επίσκεψη στις ΗΠΑ (ΝΥ και Σικάγο), μέχρι 24 Απριλίου, πραγματοποιεί ο υφυπΕξ Σπ. Κουβέλης

    Θεσσαλονίκη

    Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, το Γραφείο Αθλητισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Μ., ξεκινά εκστρατεία πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στη βία». Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, στο Δήμο Σταυρούπολης, στο γήπεδο ΠΕΑΚ (πίσω από το Δημαρχείο Σταυρούπολης) και περιλαμβάνει διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα ομάδων Bambini (ηλικίας 5-6 ετών).

    Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης-Συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση δράσεων στήριξης τοπικών αγορών (11:30:00)

    Εγκαίνια έκθεσης "Τρισδιάστατη Κίνα"- ΕΣΗΕΜ-Θ. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16:30:00)

    Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης- επίσημα εγκαίνια (19:00:00)

    Αθλητική ατζέντα

    Τζούντο-Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1η ημέρα)

    Ενόργανη γυμναστική-Ευρωπαϊκό ανδρών/εφήβων (1η ημέρα)

    12:00 - 23:45: Γενικός αγώνας εφήβων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού, προκριματικός οργάνων)

    Τραμπολίνο-Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1η ημέρα)

    Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (πλέι οφ, ημιτελικοί-2ος αγώνας):

    Γηπ. Βασιλικών 17.00 Αρης-Παναθηναϊκός

    Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (πλέι οφ, ημιτελικοί-2οι αγώνες):

    Γηπ. Ν. Σμύρνης 19.00 Πανιώνιος - Ολυμπιακός

    Γηπ. Μαρκόπουλου 19.00 Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 April 2010 - 4:30:21 UTC