Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να βάλουμε τάξη στην οικονομία μας"
  • [02] Μαζική συμμετοχή
  • [03] Φονικοί ανεμοστρόβιλοι

  • [01] "Να βάλουμε τάξη στην οικονομία μας"

    "Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία", είπε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου.

    Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, αλλά εμείς αυτόν είχαμε.

    "Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εξηγώντας τι σημαίνει για τη χώρα αυτή η επιτήρηση.

    "Δεν είναι καθόλου ευχάριστο" τόνισε επιπλέον ο πρωθυπουργός. Ανέφερε μάλιστα ότι είδε, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες "Έξω το ΔΝΤ". "Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω από κάτω βΈξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπήβ. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες, και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία".

    Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αγώνας της κυβέρνησης είναι να ανακτήσουμε ξανά την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και πάλι την Ελλάδα από την επιτήρηση στην οποία μας έβαλαν οι δυνάμεις της συντήρησης.

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα. "Γι' αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται", σημείωσε ο πρωθυπουργός. "Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας" είπε. Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα που δεν ήταν ευχάριστα ωστόσο ήταν αναγκαία για να νοικοκυρέψουμε τα χρέη και να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι". Αυτό κέρδισε ξανά την αξιοπιστία μας" επισήμανε ο κ. Παπανδρέου. Είπε ακόμη ότι θα είναι δύσκολη περίοδος αλλά δημιουργική".

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει.

    Εξάλλου στην ομιλία του μπροστά στη βιβλιοθήκη στην Κρεμαστή Ρόδου κάτοικοι παρέδωσαν στον πρωθυπουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εκείνος τους απάντησε λέγοντας:

    "Πάμε για να σκοτώσουμε τους δράκους για να ξεφύγουμε μπροστά".

    Με την ομιλία του στην Κρεμαστή ολοκληρώθηκε και η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.

    Συνάντηση Γ.Παπακωνσταντίνου με Ντομινίκ Στρος-Καν

    Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Έλληνα υπ. Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

    "Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και είμαι εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προβούν στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να επαναφέρουν την οικονομία τους στον σωστό δρόμο. Από τη στιγμή που λάβαμε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση, την Παρασκευή, οι συζητήσεις μας με την ελληνική κυβέρνηση επιταχύνθηκαν. Το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εταίροι, και όλοι όσοι εμπλέκονται στην προσπάθεια χρηματοδότησης, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ταχύτητα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις έγκαιρα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας. Γνωρίζουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός".

    Όλι Ρεν: Αρχές Μαΐου έτοιμος ο μηχανισμός

    Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, εκτίμησε ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της «Ομάδας των 20» (G-20) που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα μέλη της ευρωζώνης και την εκπλήρωση των σχετικών συνταγματικών προβλέψεων, που υπάρχουν στην κάθε χώρα, τόνισε ο κ. Ρεν, ο οποίος ανέφερε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια (2011-2012). Υπογράμμισε, δε, ότι κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά και της ευρωζώνης και, τελικά, του κόσμου.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αρνήθηκε ότι ήταν αντίθετος στη συμμετοχή του ΝΤ. Ο κ. Τρισέ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που συνεργάζεται με το ΔΝΤ του οποίου την τεχνογνωσία, όπως είπε, πάντα εκτιμούσε, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δράσουν με βάση τις σχετικές πρόνοιες της συνθήκης.

    ''Μην δαιμονοποιείτε το ΔΝΤ''

    Έκκληση προς την ελληνική κοινωνία να μην ''δαιμονοποιεί'' το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον προεδρεύοντα της διεθνούς νομισματικής και οικονομικής επιτροπής του Συμβουλίου του ΔΝΤ, Γιούσεφ Μπούτρος-Γκάλι. "Δυστυχώς, οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. Αλλά τόσο οι Έλληνες όσο και οι άλλοι, πρέπει να βλέπουν το ΔΝΤ για αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα η Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη χώρα" τόνισε ο κ. Στρος-Καν, και πρόσθεσε: "Τι κάνει το ΔΝΤ; Προσπαθεί να προσφέρει συμβουλές και βοήθεια εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε".

    Από την πλευρά του ο κ. Μπούτρος-Γκάλι υπογράμμισε ότι υπό την ηγεσία του κ. Στρος-Καν το ΔΝΤ έχει αλλάξει και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των χωρών τις οποίες καλείται να διασώσει.

    [02] Μαζική συμμετοχή

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί ο 27ος γύρος της Αθήνας που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

    Περίπου 15.000 Αθηναίοι, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν και στις δύο διαδρομές, τόσο σε εκείνη των 8 και 3,5 χιλιομέτρων, που είχε αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο όσο και την άλλη που αφορούσε κυρίως άτομα με ειδικές ικανότητες και είχε αφετηρία το Σύνταγμα.

    "Ο γύρος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της πόλης είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, φέτος όμως είχε μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ίσως γι' αυτό το λόγο η μεγάλη συμμετοχή έφερε και μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα νικήσουν και την κρίση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΝΑ κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι αισθανόμαστε περήφανοι που διοργανώσαμε στο τέλος της τετραετίας μας τον πιο επιτυχημένο γύρο της Αθήνας. -

    [03] Φονικοί ανεμοστρόβιλοι

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από το πέρασμα, το Σάββατο, πολλών ανεμοστρόβιλων και καταιγίδων στο Μισισιπί (νότιες ΗΠΑ), ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε 17 κομητείες, που επλήγησαν σκληρά από τους ανεμοστρόβιλους της άνοιξης, οι οποίοι κατέστρεψαν δεκάδες κατοικίες και κτίρια, ανέφερε σε μία δήλωση ο κυβερνήτης του Μισισιπί, Χάλεϊ Μπάρμπουρ.

    Σημαντικά τμήματα του Μισισιπί, της Αλαμπάμα, της Φλόριντα, του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Ιντιάνα και του Μισούρι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από προβλέψεις για ανεμοστρόβιλους και βίαιες καταιγίδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 April 2010 - 14:30:24 UTC