Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κόκκινη γραμμή η επιβίωση της χώρας"
  • [02] Τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά
  • [03] "Παλλαϊκός ξεσηκωμός"
  • [04] "Δεκαετής κρίση"
  • [05] "Στο μάτι του κυκλώνα"

  • [01] "Κόκκινη γραμμή η επιβίωση της χώρας"

    Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρες σε ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού και δέκα υπουργών της Τουρκίας στην Αθήνα, και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις ανατροπές στο χώρο της υγείας β πρόνοιας από τις επικείμενες υπαγορεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ali Babacan και στη συνέχεια με την Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

    «Τα άμεσα έκτακτα μέτρα, είναι η ισχυρή γέφυρα για να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Να διασφαλίσουμε τη ζωή του κάθε πολίτη και ότι η ανάπτυξη θα είναι δυναμική σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Και εμείς, εδώ, από αυτό θα κριθούμε, και θα κριθούμε θετικά, γιατί θα τα καταφέρουμε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, τονίζοντας ότι γνώμονας των αποφάσεών μας είναι το εθνικό συμφέρον.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας κρίσης που είναι σε εξέλιξη, και όμοιά της δεν έχουμε ζήσει πάλι και διαβεβαίωσε ότι «θα ξεπεράσουμε τον κάβο και οι προσπάθειές μας θα φέρουν αποτέλεσμα».

    «Οι στόχοι μας για μια Ελλάδα διαφορετικοί, είναι σήμερα πιο ζωντανοί, πιο επιτακτικοί, εθνικά αναγκαίοι» είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς δικαιωθήκαμε ιστορικά και πανηγυρικά για τις ασθένειες του πολιτικού συστήματος, του δημόσιου τομέα, του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου».

    «Αυτά εξέθεσαν την Ελλάδα στους άγριους ανέμους μιας φοβισμένης και κερδοσκοπικής παγκόσμιας αγοράς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δίνουμε την μάχη για να ανταποκριθούμε σε πέντε στόχους ταυτόχρονα:

    - Τη σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.

    - Την έξοδο από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.

    - Τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.

    - Την δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης και

    - Την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές τις μέρες «πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και εγκληματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, μας υποχρεώνουν να δίνουμε μια μάχη επιβίωσης και καλούμαστε να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις, όσο δύσκολες και επώδυνες κι αν είναι».

    «Θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας. Αυτή την εντολή έχουμε λάβει. Δεν φυγομαχούμε. Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες μας» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συνέχεια στην δημιουργία του μηχανισμού «που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία την από δω και πέρα πορεία μας».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη βλέπουμε ότι οι αλήθειες που στην αρχή είπαμε και κανείς δεν ήθελε να ακούσει, αποτελούν κοινές παραδοχές» και πρόσθεσε ότι «θα περάσουμε πολλές δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουμε, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι πλέον βέβαιοι ότι, βήμα-βήμα αποτρέψαμε τα χειρότερα, και τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε στέρεη βάση».

    «Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Θα αφήσουμε πίσω μια περίοδο δικαιολογημένης ανασφάλειας και απερίσπαστοι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας «να αφήσουμε οριστικά πίσω μας επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Με την σκληρή δουλειά όλων μας η Ελλάδα, η ζωή μας, θα είναι πολύ διαφορετική στο μέλλον».

    Ενημέρωση των συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων

    Οι εξελίξεις στην οικονομία και η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν να αθροίσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να εργαστούμε έτσι, ώστε η παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στο στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ερωτηθείς για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι αυτός έχει τους δικούς του κανόνες, όμως πρέπει να υπάρχει, να υποστηρίζεται και να αυξάνεται για να απορροφά και την ανεργία.

    Σε ό,τι αφορά τις "κόκκινες γραμμές", ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός παρονομαστής, ώστε να μην αυξάνεται η φτώχεια.

    Συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει από την πρώτη στιγμή και σταθερά, ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον σέρβο ομόλογό του Μ. Τσβέτκοβιτς.

    Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και θέματα οικονομικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, λόγω της έλευσης της καλοκαιρινής περιόδου, στην ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

    «Η μακραίωνη φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται στις συχνές επισκέψεις υψηλού επιπέδου, αλλά και στον μεγάλο αριθμό σέρβων πολιτών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας για τις διακοπές τους», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο δε Σέρβος ομόλογός του είπε ότι παραθερίζει επί 15 χρόνια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας προσωπικά στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

    Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Σερβία πρέπει να καταστεί το ταχύτερο δυνατόν μέλος της ευρωπαικής οικογένειας , θέση που δικαιωματικά της ανήκει», χαρακτήρισε «σημαντική πρόοδο» προς αυτή την κατεύθυνση την απελευθέρωση της βίζας, την οποία η Ελλάδα υποστήριξε σθεναρά, καθώς και την απόφαση του σερβικού κοινοβουλίου για τη Σρεμπρένιτσα, ένα «θέμα που αντιμετωπίσατε με τόλμη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Οι δύο πρωθυπουργοί υπογράμμισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας εντός της ΕΕ με την πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014", που προνοεί για την ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την προϋπόθεση τήρησης των όρων της ΕΕ, περιλαμβανομένης της καλής γειτονίας.

    «Η Σερβία αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, προνομιακό συνομιλητή με σημαντικό ρόλο για την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν επίσης στις εξελίξεις στο Κόσοβο, τις οποίες η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον, με κύριες προτεραιότητες τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Η συμμετοχή μας στη Eulex, την KFOR καθώς και ο διορισμός του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα, ο οποίος είναι και μεσολαβητής για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας στο Κόσοβο, αποδεικνύει την έμπρακτη αφοσίωσή μας, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός..

    Ο κ. Τσβέτκοβιτς αναφέρθηκε στις έντονες διαβουλεύσεις που έχει η Σερβία με τις άλλες βαλκανικές χώρες, προκειμένου να αναπτυχθεί η περιφερειακή συνεργασία με σκοπό την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη της στο θέμα του Κοσόβου.

    Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα είπε ότι εξέθεσε κατά τη συζήτηση την οικονομική κατάσταση στη Σερβία και πρόσθεσε ότι «εδώ κάνετε πολλά για να ξεπεράσετε να προβλήματα».

    [02] Τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

    Δεν θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, το Σάββατο, 1-η Μαϊου, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

    Συγκεκριμένα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή λεωφορεία της ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, θα κινηθούν κανονικά από τις 7 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.

    Εξαίρεση αποτελούν ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε 24ωρη απεργία. Έτσι το Σάββατο δεν θα γίνει κανένα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών.

    Τροποποιήσεις όμως θα υπάρξουν και σήμερα, δεδομένου ότι η απεργία ξεκινάει από τις 12 το βράδυ.

    Συγκεκριμένα, καταργούνται τα δρομολόγια IC 74 και IC 75 Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, τα δρομολόγια 504, 505, 604 και 605, Οινόης - Αθήνας τα δρομολόγια 1528, 2530 και 2533, Θεσσαλονίκης-Έδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια 753 και 757, Πειραιά-Κιάτου-Πειραιά (προαστιακός) το δρομολόγιο 4336, ενώ το δρομολόγιο 4337 θα πραγματοποιηθεί μέχρι το Σ.Σ. Αθήνας, Αεροδρομίου-Λιοσίων τα δρομολόγια 4241, 4242, 4243, 4244, 4245 και 4246, Λάρισας-Βόλου τα δρομολόγια 1586 και 1587, Κορίνθου - Άργους - Ναυπλίου - Τρίπολης Καταργούνται τα δρομολόγια 1437, 1438, 1441, 1422.

    Τέλος καταργούνται τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια 444 και 445 (Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη), το δρομολόγιο 463 (Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη) δεν θα εκτελεστεί στην ελληνική διαδρομή του, ενώ το δρομολόγιο 337 (Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη) στην ελληνική διαδρομή του (Ειδομένη - Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί από λεωφορεία.

    [03] "Παλλαϊκός ξεσηκωμός"

    «Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, για να μην περάσει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που γυρίζει εκατό χρόνια πίσω τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι ώρα ευθύνης για τους ίδιους τους εργαζόμενους και πρώτα απβ όλα για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που τους ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον, η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα και η πλουτοκρατία, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Το κόμμα ζητεί «να βγούμε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, τις απολύσεις, την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος».

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ:

    - «Είναι αισχρό ψέμα το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή χανόμαστε, ή παίρνουμε μέτρα». Αυτό είναι δίλημμα της πλουτοκρατίας, για να αυξήσει την κερδοφορία της και δεν αφορά το λαό. Είναι ωμός εκβιασμός και τρομοκρατία, για να παραδώσουν οι εργαζόμενοι όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει. Ο λαός έχει συμφέρον να αποκρούσει τη νέα θύελλα που έφεραν και στην πορεία να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

    - «Είναι αισχρό ψέμα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε από την ΕΕ - ΔΝΤ να πάρει τα άγρια μέτρα. Αποτελούν και δική της επιλογή, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της πλουτοκρατίας, όπως είναι και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτά τα μέτρα έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως αξιώσεις της ΕΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Χρόνια τώρα έχουν σημαία τους την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, δηλαδή την κατάργηση κάθε μέτρου που κατοχυρώνει συλλογικά δικαιώματα.

    - «Είναι αισχρό ψέμα ότι όλοι φταίμε για τα ελλείμματα και το χρέος. Τα δημιούργησαν τα κέρδη του κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις που παρείχαν αφειδώς στην πλουτοκρατία οι κυβερνήσεις, οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο».

    Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν. Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά τις ανάγκες του λαού, αλλά την ισχυροποίηση των μονοπωλίων, δηλαδή τους αίτιους της κρίσης».

    Και καταλήγει:

    «Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκρούσουν την ιδεολογική τρομοκρατία, να απορρίψουν τα ιδεολογήματα περί εθνικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και κοινωνικής συνοχής. Τα συμφέροντα του λαού συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ή θα πτωχεύσουν τα μονοπώλια, ή ο λαός. Όλοι στους δρόμους. Την Πρωτομαγιά, στις απεργίες που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, κατοικίας και σπουδών. Ο λαός έχει τη δύναμη, αρκεί να την συνειδητοποιήσει και να δράσει. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διαχωρίσουν την ευθύνη τους από τις πολιτικές δυνάμεις που τους τσακίζουν, για να προστατεύσουν την πλουτοκρατία».

    [04] "Δεκαετής κρίση"

    Στην Κύπρο βρίσκεται απο σήμερα για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

    Σήμερα στις 7 το βράδυ ο κ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

    Επίθεση στα δυο μεγάλα κόμματα έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό.

    Μιλώντας στο ρ/σ Αντέννα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο κόσμος γνωρίζει ποιος τον φόρτωσε με «βαρίδια» και στη συνέχεια υποστήριξε:

    «Ξέρει ότι φταίνε οι πολιτικές επιλογές και κυρίως οι λοβιτούρες των δύο μεγάλων κομμάτων. Δεν θέλει και δεν αντέχει πια να συντηρεί το σύστημα των κληρονομικών πρωθυπουργών. Ο λαός μπορεί να αποφασίσει και θα αποφασίσει».

    Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι το ΔΝΤ μιλάει μόνο για περιορισμούς δαπανών και αυξήσεις φόρων και δεν μιλάει καθόλου για ανάπτυξη.

    Υποστήριξε ότι η κουβέντα θα πρέπει να γίνεται κυρίως για την ανάπτυξη, γιατί μόνο αυτή είναι που θα συμβάλλει στην απορρόφηση της ανεργίας, στην καθιέρωση κερδοφόρων προϊόντων και τη μείωση του χρέους, ώστε να ξεφύγουμε άπαξ και δια παντός από την κρίση.

    Μιλώντας για την κρίση εκτίμησε πως θα διαρκέσει μια δεκαετία, διότι, όπως είπε, «είναι απλά μαθηματικά και όλοι μπορούν να κάνουν αυτόν τον υπολογισμό. Όσοι δεν τον κάνουν, μάλλον θέλουν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό».

    Σχετικά δε με το πολιτικό σύστημα και την εν γένει στάση του στην κρίση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να ομονοήσει και να σταθεί σαν γροθιά απέναντι στην κρίση, χωρίς διχαστικά φαινόμενα που μόνο κακό προξενούν.

    «Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό», τόνισε.

    Εκτίμησε επίσης ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τις εκλογές και μετά και υποστήριξε ότι ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ανεύρεση λύσεων.

    «Μας κόστισε η απειρία της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου»,είπε.

    Αναφερόμενος στο κόμμα του και την στάση του απέναντι στην κρίση, είπε ότι πρέπει να παραδειγματισθούν τα άλλα κόμματα από τον εποικοδομητικό τρόπο που ο ΛΑΟΣ ασκεί πολιτική. Τον οποίο περιέγραψε ως «ένα συμμετοχικό τρόπο με προτάσεις και πράξεις προς την εξουσία».

    [05] "Στο μάτι του κυκλώνα"

    «Η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξ αιτίας άστοχων, εγκληματικών χειρισμών των τελευταίων κυβερνήσεων, της τελευταίας δεκαετίας θα έλεγα, αλλά και εξαιρετικά άστοχων χειρισμών διαχείρισης της κρίσης τους τελευταίους μήνες» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες στους εργαζόμενους στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως αν και για πολλά χρόνια υπήρχε ανάπτυξη στην Ελλάδα, δεν έγιναν καλύτερα ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τα σχολειά, ούτε οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ούτε τα το εισόδημα των εργαζομένων καθώς «κάποιοι κέρδισαν πάρα πολλά χρήματα με τις φοροαπαλλαγές, με τα δημόσια έργα, με τις μίζες και μετέτρεψαν αυτή την οικονομική ανάπτυξη σε κέρδη τα οποία αυτή τη στιγμή "ξεκουράζονται" σε τραπεζικές θυρίδες έξω από τη χώρα».

    «Μας ζητάνε οικονομία, περικοπές, δημοσιονομικό έλεγχο», αυτοί που δημιούργησαν τα ελλείμματα και τα δυσβάσταχτα χρέη όταν «απαίτησαν να δώσουμε δισεκατομμύρια για να καλύψουμε τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού τομέα, των τραπεζών», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι διακυβεύεται «η κοινωνική συνοχή, ο 13ος μισθός -ο 14ος πάει-, το αν θα υπάρχουν εργασιακές σχέσεις, συλλογικές συμβάσεις, να μπορούν να απολύουν ελεύθερα, το αν θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα, όλες εκείνες οι κοινωνικές κατακτήσεις που κατακτήθηκαν με θυσίες από το λαό σε 60 χρόνια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 April 2010 - 10:30:25 UTC