Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λόφοι... τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη Video
  • [02] Κροκόδειλοι στο δρόμο

  • [01] Λόφοι... τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη Video

    Λόφους... σχηματίζουν τα σκουπίδια σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς περίπου το 70% των απορριμματοφόρων του κεντρικού δήμου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών.

    Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν μόλις 20 απορριμματοφόρα, από τα συνολικά 68 που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του κεντρικού δήμου, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν και οι Θεσσαλονικείς να κάνουν γιορτές «πνιγμένοι» από τα σκουπίδια. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή από όμορους δήμους, όπως η Καλαμαριά και οι Συκιές, να στείλουν φορτηγά αυτοκίνητα και να βοηθήσουν στην αποκομιδή.

    Ο νέος δήμαρχος, έθεσε ως βασικούς στόχους της διοίκησης για το έτος 2011 το μάζεμα των σκουπιδιών και την περαιτέρω προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης. «Δέσμευσή μας είναι έως το καλοκαίρι να έχουμε μια πεντακάθαρη πόλη, πολύ πιο καθαρή από αυτή που είχαμε. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα μέτρα στους τομείς της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, όπου χρειάζεται η συμμετοχή του πολίτη. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι η πόλη είναι δική τους και χωρίς τη δική τους βοήθεια δεν θα έχουμε ποτέ καθαρή πόλη», δήλωσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κροκόδειλοι στο δρόμο

    Οι αρχές της πόλης Ροκχάμπτον της Αυστραλίας, η οποία έχει αποκοπεί από τον κόσμο εξαιτίας των πλημμυρών, συνεχίζουν να απομακρύνουν κατοίκους από τις κατοικίες τους και προειδοποιούν τον πληθυσμό για την εμφάνιση κροκοδείλων και φιδιών.

    "Είναι η εποχή των ερώτων και εκδιώχθηκαν αιφνιδιαστικά από το φυσικό τους περιβάλλον. Τα φίδια είναι πολύ πολύ νευρικά αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Σκοτ Μαχάφι, επικεφαλής των υπηρεσιών επείγουσας βοήθειας.

    "Το πρόβλημα με τους κροκόδειλους είναι ότι είναι δύσκολο να τους διακρίνει κανείς ανάμεσα στα συντρίμμια" που μεταφέρονται από τα ρεύματα, πρόσθεσε.

    Το Ροκχάμπτον πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από πλημμύρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται "βιβλικές" από τις αρχές.

    Οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει τα σπίτια και τα καταστήματά τους με σάκους άμμου για να προστατευθούν από τα νερά του ποταμού Φιτζρόι, που διασχίζει την πόλη , η στάθμη των οποίων έφθασε τα 9,2 μέτρα και αναμένεται να φθάσει τα 9,4 μέτρα τις δύο επόμενες ημέρες.

    Οι υπηρεσίες αρωγής φοβούνται ότι η στάθμη των νερών θα παραμείνει υψηλή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, φορέων ασθενειών.

    Μέλος των συνεργείων αρωγής διηγήθηκε ότι είδε "δύο αστυνομικούς να πηδούν έξω από τα νερό, όταν διέκριναν τα σαγόνια" ενός κροκοδείλου πολύ κοντά τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 January 2011 - 11:30:23 UTC