Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλείνει ο δρόμος επιστροφής για τον Μπεν Άλι
  • [02] Προκήρυξη για νέο χτύπημα βρέθηκε στον υπολογιστή
  • [03] Συνέχεια στη Σούπερ Λίγκα ο»Ώ

  • [01] Κλείνει ο δρόμος επιστροφής για τον Μπεν Άλι

    Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τυνησίας Φουέντ Μεμπαζάα, ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το Συνταγματικό Συμβούλιο, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στην προεδρία του Ζίνε Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος διέφυγε στη Σαουδική Αραβία.

    Το Συνταγματικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι βάσει του συντάγματος ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και όχι ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου της χώρας, ενώ σημείωσε ότι βάσει του συντάγματος πρέπει να διεξαχθούν εκλογές το αργότερο εντός 60 ημερών από σήμερα.

    Μετά την ορκωμοσία του ο Φουέντ Μεμπαζάα ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

    Αντιμέτωπος με μια κρίση χωρίς προηγούμενο με αφορμή τις υψηλές τιμές των τροφίμων και την καλπάζουσα ανεργία και μετά από πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις που είχαν επεκταθεί πλέον σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, εγκατέλειψε τη χώρα μαζί με μέλη της οικογένειάς του.

    Για "πλήρες χάος" από πλευράς ασφάλειας έκανε λόγο ο Γανούσι και κάλεσε τους πολίτες να ενωθούν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και την δημόσια περιουσία.

    Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε την Παρασκευή. Ο στρατός κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο της Τύνιδας και ο τυνησιακός εναέριος χώρος έκλεισε, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP, μετέδωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια της χώρας άνοιξαν για τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με αυτόπτες, ο στρατός κλήθηκε να επιβάλει την τάξη σε ορισμένες περιοχές.

    Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις ήταν 23 νεκροί. Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Παρίσι, υποστήριζαν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 66.

    'Εκκληση για ειρηνική επίλυση από Ε.Ε. και Η.Π.Α.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε αργά χθες το βράδυ να υπάρξει "ειρηνική επίλυση" της εξελισσόμενης κρίσης στην Τυνησία μετά την φυγή του πρώην προέδρου της νωρίτερα στο αποκορύφωμα της λαϊκής εξέγερσης. Νωρίτερα, σε ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε το "θάρρος και την αξιοπρέπεια" του λαού της Τυνησίας, εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν "ελεύθερες και δίκαιες" εκλογές στη χώρα και κάλεσε όλες τις πλευρές να "διατηρήσουν την ηρεμία και να αποφύγουν τις βίαιες ενέργειες".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Προκήρυξη για νέο χτύπημα βρέθηκε στον υπολογιστή

    Αλυσίδα χτυπημάτων ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα, πρόλαβε η Αστυνομία με τις συλλήψεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα ευρήματα στο σπίτι της οδού Κορδελιού, στο Βύρωνα, που είχαν νοικιάσει τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη.

    Όπως ανακοινώθηκε, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, «σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι:

    Β· πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.

    Β· αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα (17-01-2011).

    Β· προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.

    Β· περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.

    Β· περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση ``Επαναστατικός Αγώνας``, όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης ``Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς``».

    Στο μεταξύ οι τέσσερις συλληφθέντες, προσήχθησαν το μεσημέρι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να απολογηθούν για άλλη υπόθεση για την οποία κατηγορούνται. Πρόκειται για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010, σε φορτηγό της ΔΕΗ που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Έντισον, στη Θεσσαλονίκη.

    Την Παρασκευή, ο εισαγγελέας απήγγειλε βαριές κατηγορίες για τρεις κακουργηματικές πράξεις σε βάρος τόσο των τεσσάρων όσο και της 27χρονης Γερμανίδας, Meyer Fee Marie, η οποία συνελήφθη χθες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνέχεια στη Σούπερ Λίγκα

    Τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε Τρίπολη και Βόλο κόντρα σε Αστέρα και Ολυμπιακό αντίστοιχα, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Και οι δύο «δικέφαλοι» θα παίξουν με στόχο τη νίκη, αλλά η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι... Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα του Βόλου έχει εντυπωσιάσει με τις φετινές της εμφανίσεις και έχει τις δυνατότητες ν' ανατρέψει τα προγνωστικά.

    Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Καβάλας. Οι «πράσινοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, αλλά η Καβάλα έχει τις δυνατότητες να κάνει την έκπληξη.

    Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2

    Η αγωνιστικά ελλιπής πειραϊκή ομάδα πήρε το τρίποντο, με το οποίο αύξησε τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 8 βαθμούς, χάρη στα γκολ των Πάντελιτς (52΄, 85΄) και Ριέρα (70΄ πέναλτι, 89΄). Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Γεωργιάδης αναδείχθηκε σε "μορφή", καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι στο 65΄ και έδωσε το (προσωρινό) προβάδισμα στην ομάδα του στο 67΄.

    Ατρόμητος-Κέρκυρα 4-2

    Ύστερα από ένα εντυπωσιακό σε θέαμα παιχνίδι, ο Ατρόμητος νίκησε στο Περιστέρι την Κέρκυρα με 4-2, και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση του. Τα γκολ της ομάδας των δυτικών προαστίων σημείωσαν οι Αναστασάκος (20΄, 28΄) Καμαρά (59΄) και Σαρμιέντο (67΄), ενώ για τους Φαίακες σκόραραν οι Καλαντζής (21΄), Τσίγκας (54΄).

    Το πρόγραμμα της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    19:30 Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ (NOVA 2)

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 Λάρισα-Ηρακλής (NOVA 2)

    17:15 Αρης-Πανιώνιος (NOVA 3)

    17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (NOVA 2)

    19:30 Παναθηναϊκός-Καβάλα (NOVA 1)

    19:30 Ξάνθη-Εργοτέλης (NET)

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 January 2011 - 17:30:14 UTC