Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
  • [02] Νέα λίστα για τα βαρέα
  • [03] Κατάργηση καταχρηστικών όρων
  • [04] Λύση-"πακέτο" για την επιμήκυνση
  • [05] Προφυλακιστέοι για τρομοκρατία ο»Ώ

  • [01] Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

    Το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αναθεώρησης του νόμου ή αναπροσαρμογής του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε καμία άλλη εκδοχή, πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, χωρίς καμία παρέκκλιση.

    Το ίδιο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, καθώς ένα από τα σοβαρά θέματα που ανέκυψαν, είναι η εφαρμογή του «αντικαπνιστικού νόμου».

    Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, κατά τη συνάντηση που είχαν.

    «Επιμένουμε στην εφαρμογή του νόμου, αλλά αυτό εξαρτάται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που πρέπει να ενεργοποιηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου σήμερα, Τρίτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα λίστα για τα βαρέα

    Από 1ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί η νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

    Ο κ. Κουτρουμάνης, επανέλαβε ότι ισχύουν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού Νόμου 3863 σύμφωνα με τις οποίες δεν θίγονται όσοι έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα εκ των οποίων τα 3.600 σε βαρέα και ανθυγιεινά και σημειώσε ότι αν υπάρξουν επί μέρους ρυθμίσεις θα εξετασθούν στη συνέχεια και μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Αν υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους εξαιρεθούν από τη νέα λίστα ή ενταχθούν σε αυτή θα ξεκινήσουν σταδιακά από 1/1/2012 και για τις περισσότερες κατηγορίες από 1/1/2015.

    Το υπουργείο Εργασίας μελετά ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τα Ταμεία, δήλωσε ο Γ. Κουτρουμάνης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κατάργηση καταχρηστικών όρων

    Οκτώ όροι που θέτουν οι τράπεζες στις συναλλαγές με το κοινό καταργούνται ως καταχρηστικοί, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

    Πρόκειται για μια σειρά όρων που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, σε υποθέσεις συλλογικών αγωγών ενώσεων καταναλωτών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Λύση-"πακέτο" για την επιμήκυνση

    Ο πρόεδρος του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησης των δανείων προς την Ελλάδα, αφού υπενθύμισε ότι επί της αρχής έχει ήδη υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ανέφερε ότι η τελική ρύθμιση του θέματος θα έχει τη μορφή «πακέτου», δηλαδή θα συμπεριληφθεί στις συνολικότερες αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup ως προς τον τρόπο λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού, για την αντιμετώπιση των κρίσεων.

    Διπλωματικές πηγές ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ότι αν αποφασιστεί στο πλαίσιο αυτού του συνολικού πακέτου, οι όροι δανεισμού προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα να είναι στο μέλλον ευμενέστεροι από πλευράς ύψους επιτοκίων, θα υπάρξει ανάλογη απόφαση για την Ιρλανδία και κατ΄ επέκταση και για την Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς το ενδεχόμενο υιοθέτησης του συνολικού πακέτου στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι διαφορές που υπάρχουν στην παρούσα φάση είναι μικρές.

    Έξαλλου ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι όπως ήταν αναμενόμενο το συμβούλιο ενέκρινε και τυπικά την παροχή και της τρίτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται από 19 Ιανουαρίου.

    Ερωτηθείς τέλος από δημοσιογράφο αν η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πτώχευσης, ο κ. Γιούνκερ απάντησε μονολεκτικά «όχι».

    Σήμερα συνεδριάζει το Ecofin.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Προφυλακιστέοι για τρομοκρατία

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις νεαροί κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

    Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη, Χαράλαμπο Στυλιανίδη και τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα.

    Η 27χρονη Γερμανίδα, που, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, και απολογήθηκε την Δευτέρα για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

    Η 27χρονη, σύμφωνα με τον συνήγορό της, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των εννέα παρόντων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 January 2011 - 7:30:23 UTC