Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη για τους "Πυρήνες" ο»Ώ

  • [01] Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη για τους "Πυρήνες"

    Για μεθαύριο Πέμπτη διεκόπη η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Με την έναρξη της διαδικασίας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο τέσσερις, από τους 18, διορισθέντες νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν ότι αρνούνται να αναλάβουν την υπόθεση καθώς, όπως τόνισαν, δεν τους αναγνωρίζουν ως υπερασπιστές τους οι κατηγορούμενοι.

    Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, οι οποίοι, επίσης, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το δικαστήριο.

    Η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση, από τις φυλακές, ότι οι έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη.

    Οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

    Η μητέρα του κατηγορουμένου Παναγιώτη Μασούρα ζήτησε το λόγο από την πρόεδρο προκειμένου, όπως είπε, να πειστεί το δικαστήριο να δώσει μία παράταση ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, "τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές". Η πρόεδρος αφού πολλές φορές της τόνισε ότι δικονομικά δεν έχει το λόγο, της ζήτησε να διευκρινίσει για ποιο λόγο δεν ήρθε ο γιος της στη δίκη.

    Το λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, "πέντε λεπτά πίσω απ' το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;"

    Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι, από ακόμη δύο διορισθέντες χθες συνηγόρους, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

    Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους, ενώ διέταξε να αποσταλεί απόσπασμα των πρακτικών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο όσον αφορά τους δικηγόρους που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό τους καθώς και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο δικαστήριο. Όπως τόνισε η πρόεδρος, η αποστολή των πρακτικών γίνεται "για τα νόμιμα" (σ.σ. για τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των δικηγόρων).

    Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του, τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 January 2011 - 9:30:10 UTC