Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 205 εκ. οι άνεργοι παγκοσμίως Video
  • [02] Απεργία πείνας μεταναστών
  • [03] Έπεσε και... επέζησε ο»Ώ

  • [01] Στα 205 εκ. οι άνεργοι παγκοσμίως Video

    Η ανεργία παγκοσμίως παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ το 2010 με 205 εκατομμύρια άνεργους στον κόσμο και αναμένεται να μείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα το 2011, κυρίως στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, εκτιμά το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ).

    Στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο το 2011, το ΔΤΕ αποκαλύπτει ότι το ποσοστό της ανεργίας έφθασε το 2010 στο 6,2% (έναντι 6,3% το 2009) παρά την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

    Τη χρονιά που διανύουμε δεν αναμένεται να δούμε σημαντική βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης, προσθέτει, όσο το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα επιβραδυνθεί στο 4,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), λόγω "των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και της συνεχούς τρωτότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών".

    Το 2011 θα είναι πολύ πιθανό η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα", ένα επίπεδο ρεκόρ, εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέας Απασχόλησης του ΔΓΕ, ο Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς σε συνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να ανέλθει στα 203,3 εκατομμύρια, δηλαδή ένα ποσοστό 6,1% το 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απεργία πείνας μεταναστών

    «Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», τόνισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στους 250 οικονομικούς μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί από χθες στη Σχολή, προκειμέναου να πραγμτοπιήσουν απεργία πείνας, με αίτημα τη νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα

    Η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε "εξοργιστικό" το γεγονός «ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν και κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες» και υπογράμμισε ότι «οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν, ως έχουν εκ του νόμου την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».

    «Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Ιδιαίτερα σήμερα που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και συκοφαντείται, παρόμοιες ενέργειες συνεισφέρουν στην απαξίωσή του», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και καλεί την Πολιτεία «να συμβάλει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος για το οποίο δεν ευθύνεται το Πανεπιστήμιο, και να φροντίσει να χορηγήσει ασφαλή χώρο για τη φιλοξενία των μεταναστών όσο θα διαρκέσει η εξέταση των αιτημάτων τους».

    Στο μεταξύ, η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας των κτιρίων της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 28/01/2011, ενώ θα επανεξετάσει τη στάση της την Πέμπτη 27/01/2011 λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές εξελίξεις.

    Οι 250 οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα και άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν από σήμερα απεργία πείνας με αίτημα τη "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/μεταναστριών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/εργαζόμενες".

    Στη Θεσσαλονίκη έχουν εγκατασταθεί στον έβδομο όροφο του Εργατικού Κέντρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

    "Προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς" αναφέρουν.

    Οι περισσότεροι έφθασαν, στην Αθήνα από την Κρήτη και προσδοκούν ότι θα έχουν την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή και άλλων οικονομικών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα. Ήδη, αντιρατσιστικές οργανώσεις και εθελοντές έλληνες βρίσκονται στο πλευρό τους, για την καλύτερη διοργάνωση του χώρου διαμονής τους και την υγειονομική τους περίθαλψη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έπεσε και... επέζησε

    Τύχη βουνό είχε μιά 30χρονη, που πήδηξε από τον 23ο όροφο ξενοδοχείου στο κέντρο του Μπουένος Αϊρες, στην Αργεντινή, προσγειώθηκε σε ένα παρκαρισμένο ταξί, που βρισκόταν από κάτω καιβ¦ επέζησε!

    Η 30χρονη προσγειώθηκε... καθιστή στη θέση του οδηγού, μόλις δευτερόλεπτα από τη στιγμή που εκείνος είχε βγει από το αυτοκίνητο. Από την πτώση, όλη η οροφή του ταξί μπήκε μέσα και διαλυθηκε το παρμπρίζ.

    Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα.

    Είναι άγνωστος προς το παρόν ο λόγος που έπεσε. Όπως αναφέρει ένας από τους οδηγούς ταξί που βρισκόταν στο σημείο, είδε την γυναίκα να σκαρφαλώνει και να πέφτει στο κενό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 January 2011 - 13:30:15 UTC