Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αξιόπιστη ξανά η Ελλάδα
  • [02] Ταραχές στην Αίγυπτο
  • [03] Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς
  • [04] Προφυλακιστέος για τους "Πυρήνες"
  • [05] Μερικό απαγορευτικό απόπλου
  • [06] Απεργίες γιατρών Video
  • [07] ''Δεν θα γίνει νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών''
  • [08] Γενική απεργία στα κατεχόμενα
  • [09] Έλεγχος από την τρόικα
  • [10] Απογραφή πληθυσμού ο»Ώ

  • [01] Αξιόπιστη ξανά η Ελλάδα

    Μεγάλη διαφορά στο κλίμα για την Ελλάδα διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός φέτος σε σύγκριση με το κλίμα που επικρατούσε πριν από ένα χρόνο.

    Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε ποιον τίτλο θα έδινε στο φετινό Νταβός για την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου επέλεξε τον τίτλο "η επιστροφή της αξιοπιστίας στην Ελλάδα".

    Οπως είπε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με τους Ελληνες απεσταλμένους στο Νταβός φέτος το κύριο στοιχείο δεν ήταν η εικόνα της Ελλάδας, διότι ολοι διαπίστωσαν ότι στη χώρα μας έχουν γίνει πολλές αλλαγές και έδειξαν να κατανοούν τα σημαντικά αποτελέσματα που ειχαμε στην οικονομία.

    Ρόλο στην αλλαγή του κλίματος έπαιξε βέβαια και η σύσταση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ σε ό,τι αφορά το χρέος αυτό αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ειδικά ως ελληνικό.

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συζήτηση για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε από ξένους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι κάτι που μπορεί να χρειαστεί για ορισμένες τράπεζες στην Ευρώπη και το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα.

    Σε άλλη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι δεν περιμένει αποφάσεις για την οικονομία στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής αλλά μάλλον στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

    Σε ερώτηση για το αν συζήτησε το θέμα των λαθρομεταναστών με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τα θέματα των ημερών στην Ελλάδα και ότι ο κ. Γκουτέρες είναι θετικός για τον πρόσφατο ελληνικό νόμο για τη μετανάστευση.

    Δύο φορές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με πρόεδρο της Ελβετίας

    Η σύσταση διμερούς επιτροπής, η οποία θα ελέγξει αν έχουν διαφύγει κεφάλαια από την Ελλάδα που δεν έχουν φορολογηθεί στη χώρα μας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας Ντόρις Λόιτχαρτ.

    Ανοικτό το ενδεχόμενο επαναγοράς κρατικού χρέους από το ΕΤΧΣ

    Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους απο τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις της στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.

    Το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της βρίσκεται "στο τραπέζι" των συζητήσεων επεσήμανε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Παπακωνσταντίνου για ελληνικά ομόλογα

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αξίζει να συζητηθεί η ιδέα για την επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες από τις ονομαστικές. «Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται».

    Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μία από τις πολλές ιδέες που βρίσκονται υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Δηλώσεις υπουργού Οικονομίας στο Ρόιτερ

    Στη βελτίωση των προοπτικών για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή μέσα στο 2011 προσβλέπει ο κ. Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις που έκανε στο Νταβός της Ελβετίας και αναφέρονται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ.

    "Η ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της", είπε ο υπουργός, "θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να έχει οικονομική ανάπτυξη και πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα", προσθέτοντας ότι η "επιτυχία στους τομείς αυτούς θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές, αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες σε αυτές, αργότερα στη διάρκεια του έτους".

    Ο υπουργός ενέμεινε στην επίσημη πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ 3% το 2011, αλλά πρόσθεσε: "Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά".

    Σε σχέση με το δάνειο των 110 δισ. ευρώ που πήρε η Ελλάδα, ο Υπουργός είπε ότι περιμένει οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του και να μειώσουν το επιτόκιο, για να γίνει διατηρήσιμο το χρέος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα αναδιαρθρώσει το χρέος της έναντι των ιδιωτών επενδυτών, ενώ είπε ότι αξίζει να συζητηθεί η ιδέα όπως και άλλες - για την επαναγορά κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, όπου οι τιμές τους είναι χαμηλότερες από τις ονομαστικές τιμές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ταραχές στην Αίγυπτο

    Συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές συνοικίες φωνάζοντας "ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς", ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τα πλήθη με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού.

    Ξεκινώντας από πολλές συνοικίες στην ανατολική όχθη του Νείλου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε πολλούς τομείς της δυτικής όχθης της πρωτεύουσας, όπου ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες στην πλατεία Μόνεϊμ Ριάντ στο κέντρο του Καϊρου.

    Οι τηλεπικοινωνίες έχουν περιοριστεί σημαντικά και πολλοί ιστότοποι έχουν μπλοκαριστεί.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, ο οποίος είναι μέλος του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε τον Χόσνι Μουμπάρακ να προβεί σε "μεταρρυθμίσεις χωρίς προηγούμενο" για να αποφευχθεί μια "επανάσταση" στην Αίγυπτο.

    Εξάλλου, οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

    Σε νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, μετά και την κατάθεση, χθες, του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

    Τη Δευτέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις εντός του Σαββατοκύριακου για να πάρουν αποφάσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Προφυλακιστέος για τους "Πυρήνες"

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την τυπική απολογία του στον εφέτη ανακριτή ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και για την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες.

    Ο 23χρονος αρνήθηκε να απολογηθεί, δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μερικό απαγορευτικό απόπλου

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων, κλειστές είναι οι πορθμιακές γραμμές Κυλλήνης -Ζακύνθου, Κυλλήνης -Κεφαλλονιάς, Ρίου- Αντιρρίου, Καβάλας-Πρίνου, ενώ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια με κλειστού τύπου πλοία προς τα Ιόνια Νησιά.

    Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα.

    Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων καλεί τους επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    Προβλήματα από την κακοκαιρία στον νομό Αχαϊας

    Εκτός από τα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, η κακοκαιρία που πλήττει την Αχαΐα, έχει προκαλέσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό κόλπο, έχει απαγορευτεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, η διέλευση άδειων φορτηγών και δικύκλων από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

    Επιπλέον, λόγω της χιονόπτωσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των λεωφορείων και βαρέων οχημάτων στους δρόμους Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πούντας και Φτέρης. Η κυκλοφορία όλων των άλλων οχημάτων, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Ακόμη, λόγω των ισχυρών ανέμων, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην πόλη της Πάτρας και σε γειτονικές περιοχές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Απεργίες γιατρών Video

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, από τις αρχές Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη (1η Φεβρουαρίου) 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ, προκειμένου να «χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου».

    Σε ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

    Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] ''Δεν θα γίνει νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών''

    Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική.

    Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

    Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ.

    Μεταφορά μεταναστών

    Σε νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της Νομικής. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.

    «Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Δηλώσεις Γ.Δελαβέκουρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε όλο το εύρος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης επεκτείνεται η Συμφωνία Επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για "ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Ευρώπη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Γενική απεργία στα κατεχόμενα

    Ογκώδες συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όπου πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία Ινονού. Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και της «κυβέρνησης» του καθεστώτος, καταγγέλλουν ότι ο στόχος της Άγκυρας είναι η ενίσχυση της παρουσίας των εποίκων στην Κύπρο και η επιβολή συντηρητικών αξιών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

    Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η είδηση

    Το κύμα αντίδρασης αποτυπώνεται και στα πρωτοσέλιδα των σημερινών τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

    Η ''Γενί Ντουζέν'' καλεί τον κόσμο να λάβει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο.

    Η ''Αφρίκα'' γράφει ότι ήρθε η αναμενόμενη για εβδομάδες μέρα όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο, προσθέτοντας ότι χθες, τρεις οργανώσεις πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την « πρεσβεία» της Τουρκίας , κρατώντας πανό που έγραφαν ''Αγκυρα κάτω τα χέρια σου από πάνω μας''.

    Η ''Χαβαντίς'' έχει τίτλο ''Ημέρα της πλατείας'' και η ''Μπακίς'' αφιερώνει το κύριο θέμα της στο συλλαλητήριο με τίτλο ''Εμπρός για το συλλαλητήριο''.

    Αλληλεγγύη από ΑΚΕΛ

    Στο μεταξύ το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Σταύρο Ευαγόρου εκτιμά ότι η επιβληθείσα από την Τουρκία οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, σε συνδυασμό με τη μεταφορά εποίκων, που στόχο έχει την αλλοίωση της δημογραφικής δομής, πλήττει την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού και ειδικά τους Τουρκοκύπριους. Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ εκφράζει στήριξη στους αγώνες του προοδευτικού και φιλειρηνικού κινήματος στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, που αγωνίζεται ταυτόχρονα για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Έλεγχος από την τρόικα

    Περισσότερες από τρεις ώρες κράτησε η "ιερά εξέταση" του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από τους ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές, θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.

    Οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν επίσης με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα. Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Απογραφή πληθυσμού

    Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

    Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

    Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 January 2011 - 15:30:31 UTC