Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος γύρος διαδηλώσεων στην Αίγυπτο
  • [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία Video
  • [03] Παρέμβαση υπουργείου Υγείας για εξυπηρέτηση ασθενών
  • [04] Πρόταση για αύξηση ωραρίου
  • [05] Έβδομη "Ζωωτεχνία" ο»Ώ

  • [01] Νέος γύρος διαδηλώσεων στην Αίγυπτο

    Ο Αμρ Μούσα, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, συμμετέχει σήμερα στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα.

    Ο Μούσα, ο οποίος είναι Αιγύπτιος, είχε δηλώσει νωρίτερα στο γαλλικό ραδιόφωνο ότι είναι διαθέσιμος για να αναλάβει πολιτικό αξίωμα στη χώρα.

    "Είμαι φυσικά στη διάθεση της χώρας μου. Όμως θα δούμε τις πολιτικές εξελίξεις", δήλωσε μιλώντας στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1 και πρόσθεσε ότι είναι "έτοιμος να υπηρετήσει ως ένας πολίτης που έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος (για την προεδρία)".

    Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται σήμερα στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διαδηλώσεις αρχίζουν επίσης σε άλλα μέρη της Αιγύπτου.

    Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι κάλεσε σήμερα τις αιγυπτιακές αρχές να διεξαγάγουν "διαφανείς και αμερόληπτες" έρευνες για τις πρόσφατες βιαιότητες στη χώρα.

    "Βιαιότητες σημειώθηκαν την Τετάρτη και παρακολουθήσαμε σκηνές που προκαλούν σοκ ανάμεσα σε ομάδες που πετούσαν η μία στην άλλη κοκτέιλ Μολότοφ" και πέτρες, εξήγησε η Πιλάι σε συνέντευξη Τύπου.

    "Για μια ακόμη φορά, η απουσία της αστυνομίας ήταν αξιοσημείωτη και ο στρατός απέτυχε να χωρίσει τις δύο ομάδες, με τραγικές συνέπειες", συνέχισε η Πιλάι.

    "Πρέπει να πραγματοποιηθούν έρευνες για να προσδιοριστεί αν αυτές οι βιαιότητες ήταν σχεδιασμένες και, αν ήταν, από ποιόν", πρόσθεσε η υπάτη αρμοστής του ΟΗΕ επιμένοντας: "Οι έρευνες αυτές πρέπει να διεξαχθούν με διάφανο και αμερόληπτο τρόπο".

    Ο Χόσνι Μουμπάρακ σε συνέντευξή του, τόνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες, όμως φοβάται ότι θα προκύψει χάος, ενώ ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων δήλωσε ότι το ισχυρότερο αντιπολιτευόμενο κίνημα στην Αίγυπτο αρνείται να κάνει διάλογο με την κυβέρνηση.

    Στο μεταξύ, όλο και πιο δύσκολο γίνεται το έργο των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. Ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες ημέρες οι προπηλακισμοί αυτών που καλύπτουν τα ρεπορτάζ για τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά ακόμα και τα αιγυπτιακά, αυξάνονται.

    Θύματα επιθέσεων έπεσαν και δύο εκπρόσωποι των ελληνικών μέσων, ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου της Καθημερινής, και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

    Μαρτυρίες υπάρχουν επίσης και για κλοπές φωτογραφικών μηχανών, αλλά και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, από τα δωμάτια των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί και συλλήψεις δημοσιογράφων που έχουν αφεθεί ελεύθεροι στη συνέχεια. Ρεπορτάζ διεθνών μέσων κάνουν λόγο και για απέλαση κάποιων από αυτούς.

    Την ίδια ώρα, το παράρτημα του Αλ Τζαζίρα παραμένει κλειστό αφού έχει θεωρηθεί παράνομο από την κυβέρνηση Μουμπάρακ.

    Οι ηγέτες των πέντε μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία) ζήτησαν η διαδικασία μετάβασης στην Αίγυπτο να αρχίσει από τώρα και καταδίκασαν "όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ή ενθαρρύνουν τη βία".

    Υπέρ της μετάβασης της Αιγύπτου στη δημοκρατία χωρίς βία, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC-4.

    "Η βία που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες πρέπει να σταματήσει και η μετάβαση πρέπει να γίνει με τρόπο που να φέρει την πλήρη δημοκρατία και ελευθερία που, ειδικότερα, η νεολαία της Αιγύπτου ζητά", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή "The Word at One" με την δημοσιογράφο Martha Kearny.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι μετέφερε στον Αιγύπτιο πρόεδρο την επιθυμία της διεθνούς κοινότητας αλλά και των Αιγυπτίων για συγκεκριμένες δράσεις μετάβασης προς την δημοκρατία.

    Ο Αλάα αλ Ασουάνι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

    "Δεν είναι μία απλή διαμαρτυρία. Είναι επανάσταση, ένα ορμητικό ποτάμι αντίδρασης, που δεν έχει γυρισμό". Μ' αυτόν τον τρόπο, ο γνωστός Αιγύπτιος συγγραφέας, Αλάα αλ Ασουάνι, εκ των ιδρυτικών μελών του πολιτικού κινήματος "Κιφάγια" (Φτάνει) και δριμύς επικριτής του Αιγύπτιου Προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ και της κυβέρνησής του, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις εξελίξεις των τελευταίων δύο εβδομάδων στην Αίγυπτο.

    "Το μοναδικό αίτημα των διαδηλωτών, για το οποίο είναι έτοιμοι να συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσης, είναι να φύγει το καθεστώς Μουμπάρακ" τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Ασουάνι, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στους δρόμους του Καΐρου, στο πλευρό αυτών που ζητούν "εδώ και τώρα" αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Αιγύπτου.

    Για την κλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες ημέρες, ο Αλάα αλ Ασουάνι σχολιάζει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της αστυνομίας και των καθεστωτικών για καταστολή των διαδηλώσεων. "

    Όσο για το μέλλον του αραβικού κόσμου; "Νομίζω", λέει, "ότι βιώνουμε το 'τέλος εποχής' για όλες τις δικτατορίες που εδραιώθηκαν στον αραβικό κόσμο μετά τους αγώνες για την ανεξαρτησία από την αποικιοκρατία".

    Οδοντίατρος στο επάγγελμα, ο Αλάα αλ Ασουάνι είναι ένας από τους πλέον γνωστούς συγγραφείς του αραβικού κόσμου και πολύ δημοφιλής ανά την υφήλιο. Στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό "συστήθηκε" με "Το μέγαρο Γιακουμπιάν", το οποίο είχε μεγάλη απήχηση, και εδραιώθηκε με το "Σικάγο", το δεύτερο μυθιστόρημά του που μεταφράστηκε στην ελληνική.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία Video

    Προβλήματα σε όλη την Αττική, με διακοπές κυκλοφορίας και πλημμύρες, δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 400 κλήσεις για βοήθεια, κυρίως για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά ειδικότερα στα Νότια Προάστια. Τριάντα έξι συνεργεία με 80 πυροσβέστες βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο και επεμβαίνουν στα σημεία που δέχονται κλήσεις για προβλήματα.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από χθες παραμένουν κλειστοί, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, η λεωφόρος Αρίων στην Αρτέμιδα, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος, και η οδός Αγίου Χριστοφόρου στον οικισμό Πετμεζά, στα Σπάτα, ενώ επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη διασταύρωση Μαραθώνος και Αγίας Κυριακής στο Πικέρμι, και στην επαρχιακή οδό Μαρκόπουλου-Καλάμου από τη γέφυρα Σώτου.

    Μόνο από την αριστερή λωρίδα κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Χαλυβουργικής.

    Επίσης, λόγω χιονόπτωσης, είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, και η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας μόνο για τα βαρέα οχήματα, από το τέταρτο χλμ έως τη Βοιωτία. Τα αυτοκίνητα στο τμήμα αυτό, κινούνται με δυσχέρεια.

    Αναγκαίες, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε, είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδα, αλλά και της Πελοποννήσου.

    Συνεργεία εκχιονισμού βρίσκονται στους δρόμους κι εργάζονται αδιάκοπα, ενώ οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι υποχρεωτικά εφοδιασμένοι με αλυσίδες, γιατί υπάρχουν σημεία που απαιτείται να τις χρησιμοποιήσουν.

    Εξάλλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

    Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν έγιναν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Υδρα-Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

    Απο Σαλαμίνα δεν φεύγουν μόνο τα μικρά σκάφη για Πέραμα.

    Σταδιακή εξασθένιση των έντονων φαινομένων που έπληξαν τη χώρα αναμένεται από το μεσημέρι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παρέμβαση υπουργείου Υγείας για εξυπηρέτηση ασθενών

    Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας από τη Δευτέρα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ να εξυπηρετηθούν από περίπου 16.000 συμβεβλημένους με ταμεία γιατρούς, από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αυτά - τα οποία θα εξειδικεύσει αργότερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου - θα ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο και όχι μόνον για τις ημέρες της απεργίας.

    Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - στην οποία γίνεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας - ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε το μήνυμα ότι αυτή την φορά την Πολιτεία δεν θα την σταματήσει ο «συντεχνιασμός», αλλά θα προχωρήσει στη θέσπιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζοντας μέχρι τέλους τον αγώνα της υπέρ του πολίτη.

    Επίσης, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «περίεργη μορφή κινητοποιήσεων και καταλήψεων» και είπε ότι ο άξονας αυτών είναι ορισμένοι μείζονες συνδικαλιστές του ιατρικού χώρου που υποβοηθούνται στο να κρατάνε την κατάληψη μέρες από ορισμένους άλλους που έχουν μια "μαχητική προσέγγιση" της ιατρικής.

    Εξήγησε πως με την πρωτοβάθμια υγεία όπως διαρθρώνεται με το νομοσχέδιο πολλοί γιατροί θα είναι πολύ κοντύτερα στον πολίτη.

    Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία- από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

    Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με "προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ".

    "Δεν θα αποσύρουμε ένα σχέδιο νόμου που φέρνει τον γιατρό κοντύτερα στον πολίτη", απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Με κοινή απόφαση υπουργών Υγείας και Εργασίας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, να απευθύνονται, μέσω των γραφείων του ΙΚΑ, στους 12.500 γιατρούς του Ταμείου των Δημοσίων (ΟΠΑΔ) και στους 4.500 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

    Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

    Στο μεταξύ, "ρολά" κατεβάζουν σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πρόταση για αύξηση ωραρίου

    «Να βάλουν πλάτη» στην προσπάθεια για ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που να μη θυμίζει τίποτα με αυτό που έχουν συνηθίσει να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι πολιτικοί ως το «μεγάλο ασθενή», κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντηση που είχε χθες με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Ο υπουργός έθεσε τα θέματα για την επέκταση του ωραρίου, το νέο ενιαίο μισθολόγιο, την ανάγκη νέου πειθαρχικού Δίκαιου, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

    Η επέκταση του ωραρίου, από 37,5 ώρες σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα (από το 1980) αποτελεί μία πρόταση που αν εφαρμοστεί, τα κρατικά ταμεία θα κερδίσουν μισθούς περίπου 40.000 επιπλέον υπαλλήλων, όπως εκτίμησαν στελέχη του υπουργείου, ενώ θα διευκολύνει ιδιαιτέρως τους πολίτες και η επέκταση του ωραρίου και τις απογευματινές ώρες σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ο κ. Ραγκούσης ότι αυτό δεν θα είναι διακεκομμένο, αλλά συνεχές.

    Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα νέα ωράρια θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο, έτσι ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν το περιθώριο να διαμορφώσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, όπως καλύτερα μπορούν, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη για τη λειτουργία παιδικών σταθμών εκείνες τις ώρες που θα εργάζονται οι γονείς.

    Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι δεν θα εφαρμοστεί με σκοπό την περικοπή των μισθών, (και θα είναι το ίδιο για νέους και παλιούς δημόσιους υπαλλήλους), αλλά για το μισθολογικό εκσυγχρονισμό του συστήματος και την άρση των εξόφθαλμων ανισοτήτων και αδικιών, που παρατηρούνται σε μεγάλο βαθμό.

    Ωστόσο, όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν δεκτά από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και τους δημόσιους υπαλλήλους, μέσα σε ένα βαρύ οικονομικά περιβάλλον, μία περίοδο κρίσης, ύφεσης και συνεχούς απώλειας εισοδήματος για τους εργαζόμενους.

    Ο κ. Παπασπύρος χαρακτήρισε θετική την ειλικρινή διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά εξέφρασε την επιφύλαξή του, αν και εφόσον όλα αυτά υποταχθούν στη θέληση της τρόικας και στο πνεύμα του μνημονίου.

    Δηλώσεις αναπληρωτή προέδρου της ΑΔΕΔΥ

    Δεν λύνει το πρόβλημα του δημοσίου η επέκταση του ωραρίου, δηλώνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος

    Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος απαντώντας στις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας στον στενό δημόσιο τομέα καθώς και την απογευματινή λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών αιχμής.

    "Νομίζω ότι είναι αποπροσανατολισμός της κοινωνίας να υποστηρίζει κανείς ότι είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο κοινωνίας με την επέκταση κατά μία ώρα του ωραρίου εργασίας. Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει είναι οι πόροι που διατίθενται για να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Βρεττάκος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έβδομη "Ζωωτεχνία"

    Στην 7η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Ζωωτεχνία 2011», που εγκαινιάστηκε στη Helexpo της Θεσσαλονίκης, εκτίθενται, μεταξύ άλλων, απειλούμενα με εξαφάνιση ελληνικά άλογα, ελληνικό γαϊδουράκι, γουρούνια, κότες, αγελάδες.

    Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν έξι φυλές αλόγων υπό εξαφάνιση -την ελληνική θεσσαλική φυλή, τη φυλή Πίνδου, Μεσσαρά Κρήτης, Πηνία, Ανδραβίδας και Σκύρου.

    Στα περίπτερα της Έκθεσης φιλοξενούνται πολλές παραγωγικές ποικιλίες ζώων και όλες οι τεχνικές δυνατότητες για την εκτροφή, το άρμεγμα, τη συντήρησή τους.

    Η προσπάθεια της κυβέρνησης εντείνεται στην επίλυση τριών θεμάτων, που αφορούν στον εφοδιασμό των ζωοτρόφων, στην αστάθεια των τιμών και στον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, εγκαινιάζοντας τη "Ζωωτεχνία 2011".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 February 2011 - 13:30:18 UTC