Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οδύσσεια" για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
  • [02] Επανέρχεται η απόσυρση Ι.Χ.
  • [03] Αποστολή ανθρωπιάς ο»Ώ

  • [01] "Οδύσσεια" για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    Εγκλωβισμένοι αισθάνονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    Ουρές αναμένεται να σχηματιστούν και σήμερα σε πολλά κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ. Οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τις λίστες που είναι αναρτημένες έξω από τα ιατρεία, για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών και κατόπιν τροπολογίας που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, θα μπορούν να τους εξυπηρετούν. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διάθεση των ατομικών συνταγολογίων.

    Χθες, ωστόσο, ανέκυψε πρόβλημα με τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ανανεωμένες.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ θα απεργούν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία έως και αύριο, Τετάρτη.

    Κύκλοι του υπουργείου Υγείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι στα μέσα της εβδομάδας τα όποια προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχουν εξομαλυνθεί.

    Από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου που θα λήξει, εκτιμάται ότι θα έχουν ακυρωθεί πάνω από 500.000 ραντεβού.

    Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, παρά τις απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις που δέχονται από τους Ιατρικούς Συλλόγους για να μην εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, θα ενταχθούν στην πλειοψηφία τους στο νέο σύστημα που προετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

    Κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν επίσης ότι αυτό που ενοχλεί τους γιατρούς είναι το μοίρασμα της πίτας. Τα 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ δε θα πηγαίνουν μόνο στους 7.000 γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά σε 20.000. Επίσης, οι γιατροί δεν θα έχουν πια τα συνταγολόγια τα οποία περνούν στα χέρια των ασφαλισμένων, όπως συμβαίνει με όλα τα Ταμεία.

    Παράλληλα, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία έως αύριο, Τετάρτη. Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    Οι φαρμακοποιοί δεν θεωρούν νόμιμες τις συνταγές που συνταγογραφούν οι γιατροί οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη, οι συνταγές αυτές δεν καλύπτουν τον φαρμακοποιό και σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα.

    Χθες, το υπό κατάληψη υπουργείο Υγείας είχε μετατραπεί σε "συνταγογραφικό κέντρο", καθώς οι γιατροί που έκαναν κατάληψη για 7η μέρα, συνταγογραφούσαν φάρμακα ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τους ίδιους, πέρασαν από το υπουργείο περίπου 500 άτομα. Το μεσημέρι έφτασε στους φαρμακοποιούς εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για την εκτέλεση των συνταγών γιατρών του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ που αφορούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

    Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ προέκυψε με τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr). Οι λίστες δεν είναι ανανεωμένες, με αποτέλεσμα να είναι καταχωρημένοι γιατροί που έχουν αποβιώσει ή γιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν διακόψει τη συνεργασία τους με τα συγκεκριμένα Ταμεία.

    Κύκλοι του υπουργείου Υγείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι στα μέσα της εβδομάδας τα όποια προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχουν εξομαλυνθεί.

    Λύση στο πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα δώσει το νομοσχέδιο για την υγεία όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Αναφερόμενος στο θέμα της πληρωμής των ιατρών, υπογράμμισε ότι αυτοί θα πληρώνονται, αυτή τη μεταβατική περίοδο, κατά περίπτωση και πράξη. "Δεν αλλάζουμε τον τρόπο πληρωμής τους τώρα" σημείωσε ο υφυπουργός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επανέρχεται η απόσυρση Ι.Χ.

    Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενεργοποίηση του μέτρου της απόσυρσης Ι.Χ. αυτοκινήτων, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών Δ. Κουσελά.

    Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η απόφαση θα υπογραφεί εντός της εβδομάδος, οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος, θα αρχίσει να ισχύει 10 μέρες μετά τη δημοσίευσή της στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα όσα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, η απόσυρση θα εφαρμόζεται για αυτοκίνητα που τέθηκαν για πρώτη φορά στην κυκλοφορία πριν το 1999.

    Οι κάτοχοι τους θα έχουν την δυνατότητα να το αποσύρουν και να κερδίσουν μείωση του τέλους ταξινόμησης για την αγορά καινούργιου οχήματος μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αποστολή ανθρωπιάς

    Κάθε χρόνο 500 νέοι ασθενείς από όλη την Ελλάδα ζητούν τη βοήθειά τους. Περίπου 5.000 είναι οι επισκέψεις πασχόντων που δέχονται ετησίως στην έδρα τους. Καρκινοπαθείς ή ασθενείς με χρόνιες καταληκτικές και μη παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκουν εκεί καταφύγιο και αξιοπρέπεια στο Γολγοθά της αρρώστιας. Είναι η Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής που λειτουργεί στο Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη». Μια αποστολή ανθρωπιάς που αγκαλιάζει τον ασθενή και μέσα από μία ολοκληρωμένη επιστημονική φροντίδα του χαρίζει, πολλές φορές, μία ανέλπιστη ποιότητα ζωής.

    Η Μονάδα ξεκίνησε το 1983 με την συνδρομή μιας «χούφτας» ανθρώπων στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ως παράρτημα του Πανεπιστημίου. Σε αυτή βρήκε ανακούφιση η Τζένη Καρέζη στη μάχη της με τον καρκίνο μέχρι το τέλος, έχοντας στο πλευρό της, ως γιατρό, την Κυριακή Μυστακίδου. Η σκέψη, μετά το θάνατο της Τζένης, να ενισχυθεί οικονομικά και να διευρυνθεί η πανεπιστημιακή δουλειά μβ ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από πίσω, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, βρήκε απήχηση στην οικογένειά της και έγινε πραγματικότητα το 1992. Βρήκε όμως και πολλούς υποστηριχτές που με γενναίες δωρεές, όπως τα Ιδρύματα «Μποδοσάκη» και «Σταύρου Νιάρχου», αλλά και πολλοί άλλοι γνωστοί και άγνωστοι δωρητές, συνετέλεσαν στην αγορά και λειτουργία του κτιρίου στους Αμπελοκήπους (Κορινθίας 27) που στεγάζει την πανεπιστημιακή Μονάδα από το 2004.

    Το Πανεπιστήμιο είναι αυτό που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Μονάδας, όπως και τη μισθοδοσία τριών εκ των επτά μόνιμων εργαζομένων. Οι υπόλοιπες δαπάνες καλύπτονται μέσα από δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις, επιστημονικές αλλά και πολιτιστικές, όπως μία πρόσφατη μεγάλη συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς για την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος.

    Οι υπηρεσίες της Μονάδας προς τους ασθενείς παρέχονται απολύτως δωρεάν, αυτό επισημαίνεται με κεφαλαία γράμματα και στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Ιδρύματος.

    Η ανακουφιστική- Παρηγορητική Αγωγή αποτελεί στις πιο εξελιγμένες χώρες ξεχωριστή ειδικότητα της Ιατρικής καθώς και εξειδίκευση της Νοσηλευτικής και της Ψυχολογίας. Είναι η ενεργός και ολιστική φροντίδα των ασθενών που υποφέρουν από καρκίνο ή άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Στόχος η ανακούφιση των συμπτωμάτων- πόνος, ναυτία, αναιμία, δύσπνοια- με παράλληλη και συνεχιζόμενη ψυχολογική υποστήριξη τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του για

    Το 72% περίπου των ασθενών της Μονάδας είναι καρκινοπαθείς και απευθύνονται εκεί σε διάφορά στάδια της νόσου, με έμφαση στο τελικό.

    Το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και η Μονάδα Ανακουφιστικής- Παρηγορητικής Αγωγής βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, στην oδό Κορινθίας 27 (115 26 Αθήνα).

    Τηλέφωνα 210. 77.17.359- 210. 74.86.450

    Φαξ 210.74.88.437

    www.jkf.gr www.monadaanakoufisis.gr

    e-mail: jkf@ath.forthnet.gr

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 February 2011 - 5:30:14 UTC